За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 519
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Има деца, които пият вода от съвсем малки, но моето не беше от тях, предпочиташе си млякото (АМ) Smile
Около 6-7м му дадох вода в шишето с биберона и си смучеше по малко, по-скоро дъвчеше биберона. Може би защото беше лято и беше горещо, но скоро след това изведнъж пропи вода.
А от съвсем рано предлагах вода и чай , но не искаше, не ги харесваше. Някои майки даваха сок разреден с вода, компот и т.н., но аз не съм. Направо плодове дадох като порасна още малко.
Около годинката въведох шише със сламка на авент и лека-полека се научи как се пие с него

# 76
И при нас е голяма мъка с водата, а е вече на 13 месеца... Дали й се събират 10 мл на ден Cry  С храната също е голям зор. Има дни, в които е основно на кърма, в други кара на боровинки и малини освен кърмата. Елда, кус-кус, паста, овесени ядки хапва по 50-70 грама макс. Вчера правих царевични мъфини, чопна си малко, останалото го изядохме ние. Пилешко, агнешко, телешко като сготвим си хапва по 10-15 грама чисто месо и това е. Пробвахме с храна от 4 детски кухни - не яде и това е Weary

# 77
  • Бургас
Дарк, малкия ми син беше така, докато кърмих. Прояде чак като го отбих на 15 месеца.

# 78
Дарк, моят изобщо не иска да пие Вода от шише, давам му с лъжичка, и то само ако му пусна видео в ютюб. Не е най-добрата стратегия, но е по-добре отколкото да се обезводни. Може да опиташ и ти.

# 79
Аз още не мисля за отбиване, надявам се да се получат естествено нещата, но да видим. Търси си гърда засега и се изнервя, ако не й дам да суче Grinning Иначе до 15-тия месец...надявам се, че си успяла да се съхраниш психически Grin

Little heart, засега й оставям шишето със сламка покрай нея, да се подсещаме и двете, че понякога и аз забравям да предлагам. Понякога се сеща сама да пие, а понякога го обръща на игра Grin Дръпва си и преди да е преглътнала, си говори някакви неща и всичко изтича от устата Satisfied А ти вече не кърмиш нали?

Иначе са ми казвали, че може и с пипетка докато посвикнат. Така й давах Омниниотика и имах успех. Щото нали като не пие вода... Разреждах на гъста каша и с пипетката в устата на няколко пъти.

# 80
  • Бургас
Щом и на трето се навих значи ми е минало, каквото и да е било. 😁 Ама и 10 години минаха от тогава.

# 81
Dark, не кърмя, още от преди няколко месеца. С храненето нямаме проблеми, ама с тая вода. И аз трябва така да започна да правя с шишето. Всичките ги опитах, с дръжки отгоре, отдолу, без дръжки, с биберон, с различни накрайници, и не ще, и не ще

# 82
При никнене на зъби.. замразено парче плат с кърма може ли да се дава на 3 месечно бебе? Rolling Eyes Стана ми интересно и че в някои държави давали зелен лук при зъбоникнене, чували ли сте нещо подобно?

"Chew on green onions. Stick them in the freezer for 20 mins (just so they're really cold) & let them chew on the white end." Но това вече не ми се струва, че ще става за 3 месечно.

# 83
На мен пък ми казаха, че едно време са давали сварено кокълче, например от бута на питело, където има хрущял, за да може бебето да си чела венците

# 84
Зелен лук на 3м бебе си е чисто захранване. Червата са пропускливи и не са готови за "човешка" храна преди 6м. Просто го гушкайте много и често кърмене ако е на кърма. Кърмата успокоява нещата. Ако е на ам - много гушкане.
Аз си мисля, че докато не изкарат всичките зъби навън - вода и храна ще се приемат в доста малки количества според нашите виждания/очаквания. Естествено не всеки ден ще е така, де. Но на приливи и отливи. И кърмата/ам ще са за предпочитане. Та гледайте да е в обичайното настроение, и щом си расте и развива всичко е ок. Просто те най-добре си усещат от какво имат нужда. Е, и напомняне да пият вода, че някой път покрай игрите забравят, дори и шишето да е пред тях. Grinning

Иначе съм чувала, че уж дъвченето на праз успокоявало зъбоникненето /моля не предлагайте на бебе под 6м!/ Simple Smile При нас дъвченето на разни предмети върши същата работа.

# 85
Аз съм чувала за краставица от хладилника за облекчаване на венци и съм се чудила Thinking как става тая работа. Моето без нито един зъб успява да отгризне, сдъвче и глътне краставица. Абсурд е, ей така да й дам за чесалка без надзор..

За водата, моето пие и обича. Заедно с твърдата храна от 6м предлагам. На всяко хранене предлагам с чашка за шот от Икеа. След сън й предлагам с моя помощ от голяма стъклена чаша, от каквато и аз пия. Има две неразливни, не ги схваща и не ги харесва.

Минусът на моята стратегия е, че не става самостоятелно, а когато аз й дам. Затова я уча на знак с ръчички да показва, кога иска. Засега без успех, но на 9+++ е малка май да показва знаци.. знам ли и аз..

# 86
Как я учиш за показва с знаци? Струва ми се невероятно, но аз май доста ги подценявам тия мъници, понякога доста ме иненадва с някои неща Simple Smile

# 87
С повторение. Всеки път, когато пие вода или ще се храни правя знака. Към 11 месеца почвам и знака за тоалетна.

Аз по видеа се водих
Ето едно видео:
https://youtu.be/rvJ2PzLtq50

# 88
Нормално ли е никненето на зъбки да предизвика повръщане?
Педиатърката каза че някои бебчета отказват храна, повръщат.
Малката от няколко дни се буди през ноща, пищи, реве, бърка си в устата. Яде си нормално, обаче днес повърна бая пюре малко след храненето и сега се притеснявам пък да не и има нещо 😟. Няма температура, преди не е повръщала така, поведението и си е нормално,но все пак. Случвало ли му се е на някой подобно нещо. Извинявам се за параноята, но много се притесних.

# 89
Теодора, моето не е посръщало от зъби, но няколко пъти се е случвало да повърне обилно от нищото (говоря като по-голяма, не съвсем като бебе), тоест на мен ми изглежда безпричинно. Не съм се притеснявала, ако всичко друго е наред, не се притеснявайте толкова. Може да си е бръкнала с някоя играчка в устата или да е помирисала нещо, което не й харесва. Много неща ноже да са..

Общи условия

Активация на акаунт