За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 686
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
За мазнините, аз слагам ГХИ в домашните пюретата от 6ти месец.
В купешките има рапично масло или поне в тези на Hipp.

# 376
  • Пловдив
И в ДМ био има разни мазнини.

# 377
А като бебето не може и не трябва да седи на 6 месеца, как го захранвате? Имам в предвид не е легнало, нали? Grinning В някакъв специален стол ли се държи под някакъв наклон или?

# 378
Аз давам обикновено краве масло всеки ден. Отделно олио за готвеното и зехтин на пресните зеленчуци. Дъщо почти всеки ден закусва омлет, който има жълтък.

# 379
А като бебето не може и не трябва да седи на 6 месеца, как го захранвате? Имам в предвид не е легнало, нали? Grinning В някакъв специален стол ли се държи под някакъв наклон или?
Стол за хранене с наклон на гърба.Не е легнало в никой случай.
Нашият е на Кика Бу ,подариха й го на погачата,има няколко позиции.

# 380
Не съм насърчавала седенето, но от малко мрази да стои легнало. Като навърши 6 месеца, започнах да поставям в седнало положение, че иначе все мрънкаше и бързо седна стабилно от непрестанното носене на ръце преди това с лице навън. Още тогава се навеждаше напред с изправено гръбче.

Мазнини съм чела след 8-я месец. Не бих давала олио. Или зехтин, или хубаво краве масло.

Нашият ортопед не е против проходилки, паяци, уокъри и тем подобни. Ще видим по-нататък.

# 381
От кое килимче за игра сте доволни и от кой месец започнахте да оставяте бебетата на пода?

# 382
http://detski-igrachki.eu/detski-igri-puzeli-igrachki.php?id=19927
Това е нашето,от третия месец е на пода

# 383

Ние сме със столче на Cangaroo с няколко позиции. Захраних го на полуседналата и все още на нея се храним. Simple Smile
Като го гледам, преди 8ми месец няма са седне сам стабилно.

# 384
Стол на ИКЕА - първите 2 месеца с надуваемата им възглавница. Не можеше да стои седнала, но за 5мин нямало проблем да е в такава позиция. Първите 2-3 пъти даже я слагах в мен седнала с доколкото може изправен гръб, че нещо не й харесваше стола и много бързо почваше да мрънка в него. Мазнини не помня кога дадох, но почнах с краве масло и олио.
Сядане и прохождане не съм насърчавала. Когато е готова, тогава.

# 385
Аз захранвах в кошчето за колата до 7-ми 8-ми месец, сега си има столче за хранене

# 386
Здравейте, моя малък човек го хваща жълтеница. Спи доста. Има ли нещо притеснително в изкарването на жълтеница, тъй като педиатърката ни е болна и не може да го види?
Давам му вода и захар.. Но не знам колко често?

# 387
Здравейте, моя малък човек го хваща жълтеница. Спи доста. Има ли нещо притеснително в изкарването на жълтеница, тъй като педиатърката ни е болна и не може да го види?
Давам му вода и захар.. Но не знам колко често?

Аз бях много притеснена като майка за първи път! Щях да бъда при един педиатър, но той ме обърка нацяло с тази вода със захар и отделно глюкоза на не знам си колко часа при положение, че храненето е на определени часове. Накрая щях да превъртя и започнах да действам както аз си знам. Ако не се събужда на час и половина, два го събуждай ти и му давай да суче. Иначе нашето бебе два пъти му правиха фототерапия, като първия беше преди да ни изпишат, а за втория си платихме.. Глюкоза дадох 2-3 пъти, а вода със захар опитах веднъж само..

# 388
Ако суче, често го кърми, не го оставяй да спи дълго, има начини да го събуждаш, колкото по-често го кърмиш, толкова по-добре, аз захар и вода, както и аналог глюкоза от аптеката, не съм давала, кърмих.Имаше жълтеница също в началото, но мина.

# 389
  • Пловдив
Будила съм го за храна един единствен път, че минаха 11 часа сън, а той не даваше индикации да се събужда, никога през живота му не съм му давала вода+захар. На АМ е.

Общи условия

Активация на акаунт