Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 395
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
И нас са тръгнали да ни тестват, обаче как ще става незнам. Долколкото разбирам ще е два пъти седмично. Ние почти всички от колектива сме с първа ваксина, останаха двете ни момчета, които не искат.

# 676
  • Bristol
97ма станах майка за първи път и левът за една нощ се обезцени ужасно, 3000 лева за долар. За бебешка бутилка с биберон платихме $6... Въпреки това, все още вярвах в светлото бъдеще, бях горда българка и не желаех да живея в чужбина, за разлика от съпругът ми. Декември 2000ната година дойдохме със сина да го видим как се е установил в Англия и да отпразнуваме Коледа и Нова година заедно. Август 2001 се присъединихме към него. Голям кошмар ми беше, нищо не харесвах тук. Страшно много ми липсваше България, приятелите и родителите ми. 2003 вече със зъби и нокти се бях вкопчила в живота тук и дума не давах да се издума за прибиране. Мъжът тогава пък носталгията го затресе 🤪

Аз започнах поредния британски сериал по Нетфликс, Traitors Simple Smile

# 677
А през 1997 съвсем:) аз лично намирам огромна разлика от пребиваването ми тогава и 2014 когато дойдохме да живеем тук.
Happythought  групата е във фейсбук, на мен лично хората там ми бяха доста полезни до сега.

Определено.
Когато заминах към ЮК през 1999 беше едно, след 2007ма и ЕС стана друго, а сега е трето.
Определено ми харесваше повече преди.

В домовете и мед персонал сериозно са тръгнали с ваксинацията. Майка ми каза, че преди всяка смяна им изискват бърз тест, координиран по телефона резултат и чак тогава на работа. Ще се ваксинира през март и ме питаше за мнение за британския паспорт и дали въобще да се занимава.

Какви са новите правила за паспорт?

Ако има британско гражданство, може да си подаде за паспорт.

Ако няма , първо ще изръси една торба пари да се натурализира....и на два изпита да се яви - английски и life in the UK.
Благодаря ти.
Тя изпитите ще ги вземе без проблем, но ми спомена някакво суми за паспорт, които ми се сториха много високи.

Мерри, спомените са толкова хубаво нещо.
На мен ми хареса много страната и столицата след първата година, но  и много помогна факта, че цялото ми семейство живееше там от 2000.

А сега като живееща в Канада от 7 години виждам и сравнявам колко по- лесно ни се получават нещата тук, в сравнение.

# 678
  • Истински се вижда само със сърцето.
Босонога малко над 1300 е натурализацията, 80 за церемонията, 50 за лайф ин ук и 150 за английския. Не са малко пари, а и да не говорим че почти не излизат безплатни биометрични и там мин. 100 паунда.

# 679
  • UK
И аз съм утре на ваксина, стаф от sen училищата и personal care assistants, които са извън домовете, също вече получават писма за ваксинация.

Босонога разкажи, ако искаш как се преместихте в Канада и как живеете там. И как се получи така, че майка ти е тук, а ти там. Успяват ли да се виждате редовно?

# 680
  • Манчестър
А през 1997 съвсем:) аз лично намирам огромна разлика от пребиваването ми тогава и 2014 когато дойдохме да живеем тук.
Happythought  групата е във фейсбук, на мен лично хората там ми бяха доста полезни до сега.

Определено.
Когато заминах към ЮК през 1999 беше едно, след 2007ма и ЕС стана друго, а сега е трето.
Определено ми харесваше повече преди.

В домовете и мед персонал сериозно са тръгнали с ваксинацията. Майка ми каза, че преди всяка смяна им изискват бърз тест, координиран по телефона резултат и чак тогава на работа. Ще се ваксинира през март и ме питаше за мнение за британския паспорт и дали въобще да се занимава.

Какви са новите правила за паспорт?

Ако има британско гражданство, може да си подаде за паспорт.

Ако няма , първо ще изръси една торба пари да се натурализира....и на два изпита да се яви - английски и life in the UK.
Благодаря ти.
Тя изпитите ще ги вземе без проблем, но ми спомена някакво суми за паспорт, които ми се сториха много високи.

Мерри, спомените са толкова хубаво нещо.
На мен ми хареса много страната и столицата след първата година, но  и много помогна факта, че цялото ми семейство живееше там от 2000.

А сега като живееща в Канада от 7 години виждам и сравнявам колко по- лесно ни се получават нещата тук, в сравнение.

Илейн ти е обяснила за цените.
Хората масово бъркат натурализация и паспорт и викат на всичко паспорт. А паспорт е само документ за пътуване, които напр. много англичани нямат, защото не са пътували зад граница.

А паспорт без натурализация не става. Но можеш да имаш натурализация, но не е задължително да имаш паспорт. Самия паспорт ако не се лъжа май е 72 лири.

# 681
Цената за натурализация е безумна. Предполагам, че масово хората казват "паспорт", защото крайната  им цел е точно паспорта, осигуряващ им по-свободно пътуване. Правото да гласуват на парламентарни избори едва ли ги вълнува толкова. Останала съм с впечатлението, че много граждани от богатите европейски страни изобщо не бързат да се сдобият и с британско гражданство. Доколкото знам, някои европейски държави не позволяват двойно гражданство или пък сами по себе си паспортите от съответната страна значат много по целия свят, та не им е толкова важен британския. Натискат се такива като нас  - от по-бедните европейски държави и от третия свят. Но сигурно сега след Брекзит повече европейци ще искат да си подсигурят живота тук и с гражданство.

# 682
Цената за натурализация е безумна. Предполагам, че масово хората казват "паспорт", защото крайната  им цел е точно паспорта, осигуряващ им по-свободно пътуване. Правото да гласуват на парламентарни избори едва ли ги вълнува толкова. Останала съм с впечатлението, че много граждани от богатите европейски страни изобщо не бързат да се сдобият и с британско гражданство. Доколкото знам, някои европейски държави не позволяват двойно гражданство или пък сами по себе си паспортите от съответната страна значат много по целия свят, та не им е толкова важен британския. Натискат се такива като нас  - от по-бедните европейски държави и от третия свят. Но сигурно сега след Брекзит повече европейци ще искат да си подсигурят живота тук и с гражданство.

Колежката ми е германка, женена за англичанин. Детето има английско гражданство, не съм сигурна дали има немско. Тя самата няма английско, защото трябва да се откаже от немското, а не иска. Смята да прати детето да учи в университет с Германия, защото ще и е по-евтино там.

# 683
  • някъде в орбита...
И ние като взехме гражданството около нас коментарите бяха "паспорт", а ние реално такива още не сме вадили.

# 684
  • Манчестър
И ние като взехме гражданството около нас коментарите бяха "паспорт", а ние реално такива още не сме вадили.

От натурализацията до изваждането на паспорт разликата при мен беше 10 години. И то го извадих заради една потенциална командировка.

Моя приятелка рускиня и натурализирана англичанка се премести във Франция, преподавател в университет .
Казали й, че е много по-лесно да й оправят документацията с руско гражданство, отколкото с английското.

# 685
  • Bristol
И аз това съм забелязала, натурализация и паспорт ги ползват като еквивалентни думи, както и редовно се ползва английски паспорт/документи/гражданство вместо британско. Интересното е, че никой не съм чула да сгреши британското гражданство с шотландско или уелско...
Ако е новодошъл, разбирам объркването и аз бях така, та си замълчавам. Но ако си живял толкова време тук, плюс си и британски гражданин ми се струва много груба грешка и едвам се въздържам. Този път ще се обадя, надявам се Аве да не ми се сърди 🤗 💕
Може би защото живея на границата Англия-Уелс и имам много колеги, които се самоопределят като уелш, както и работя с колеги шотландци, се научих да внимавам с тези термини 🤪

Босоногата, никога не съм ходила в Канада, но ми е една от мечтаните дестинации. Даже скоро се мотах по гугъл мап да разглеждам в един район планината и езерата. Преди няколко години минахме под шапката на канадска фирма. Сега покрай Ковид канадския CEO редовно прави брифингите си от шалето в планината. Аз затова се включвам, да разгледам стаята и видя гледката през прозореца му 😂

# 686
Илейн, благодаря. И тя спомена същите суми.

Нямам търпение да ги видя всички, но както си бяха купили билети миналото лято, така и това няма да стане май Sad

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 22:23 от Анонимен

# 687
  • Glasgow
Тук след една седмица облъчване със стряскащи заглавия да се готвим едва ли не за снежен Апокалипсис уикенда, вална за половин час нещо между сняг и лед и после пак си заваля обичайният дъжд Simple Smile Аз се бях подготвила за този необичаен природен феномен сняг, да излеза и да снимам, но не би.
 Одобриха ме на две интервюта, за работа в социалните грижи иде реч, дето не се изисква тренинг, т.е. не за хора с ментални дефиците или на легло, по скоро възрастни хора преди настаняване в дом, да им пазаруваш лекарства, основна храна, заплатата е добра, но толкова документи искат, че не знам ще смогна ли. Две препоръки от работодател местен, две за личностна характеристика, обяснявам им, че имам само един работодател
откак съм тук, те благотворителните не ги броят- много странно било. Е за година и няколко месеца колко да сменя...Зорлем ще ме карат да лъжа сега.
Гледах снимки от Бургас вчера, хората даже се къпят в морето, ех...

# 688
При нас сутринта най-накрая го обърна на сняг, но не вали на хубави парцали и освен това духа. И все пак, никакъв Beast from the East не е, поне по моите представи. Под предлог, че не успях да си купя достатъчно дебело яке и ще ми е студено, ми позволиха да си остана вкъщи и да се радвам на снега само през прозореца. 

Вчера се опитах да гледам Bridgerton, но не знам дали издържах и 10 минути. Твърдо неестествено ярко и пищно ми се видя всичко. По-нататък ще му дам втори шанс.

Жокер, стискам палци и съм сигурна, че ще те вземат. Ако не - не е било твоята работа и ще намериш друга, по-хубава.

# 689
  • Bristol
Вчера се опитах да гледам Bridgerton, но не знам дали издържах и 10 минути. Твърдо неестествено ярко и пищно ми се видя всичко. По-нататък ще му дам втори шанс.
Въобще не се напъвай, ако не ти харесва. Моят мъж много умно се изказа, да не го гледам, ако не ми допада, защото така съм вдигала рейтинга му 😂

Общи условия

Активация на акаунт