Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 689
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Няколко дни мисля с какъв парфюм да съм тази вечер. Спрях се на Cuir Patchouli (благодаря на съфорумката, която ме запозна с него). Изборът ми не е случаен. С този парфюм се чувствам силна. Малко като мъжко момиче. Не може никой и нищо да ме събори и пречупи. Гоня си целите докрай. Все едно съм скала, която посреща разбиващи се в нея вълни и не помръдва. Тази година беше такава за мен, а аз бях скалата и искам със същата сила да посрещна и новата. Усещам само кожа и пачули. Няма нищо мило и невинно в този парфюм.
Ще си оставя милите, нежни и секси парфюми да ги използвам през 2021-ва година.
През изминалата година срещнах много трудности, много неща преживях и си изкарах изводите. Но пък за сметка на това се сбъднаха неща, за които силно мечтаех цели 8 години.
За това, мили момичета и момчета, желая Ви да сте здрави, целеустремени, да не спирате да мечтаете и на лицата Ви да греят усмивки. Имайте търпение и всичко ще се случи по най-добрия начин. Нека не забравяме да бъдем по-добри Heart и новата година ще ни донесе повече положителни емоции Kiss

# 481
Бъдете живи и здрави, парфюмни момичета и момчета! Flowers Four Leaf Clover Wine Glass
Новата година, спонтанно реших да я посрещна с любимия ми Allure Eau de Parfum Chanel Two Hearts

# 482
  • София
За много години! Бъдете здрави! Blush Hug

Посрещнах Нова година с 2 фъс от Нощният Скандал! Simple Smile
Синът ми отбеляза, че това е може би най-хубавият парфюм в цялата ми парфюмна колекция (45бр.)! Laughing

# 483
Честита Нова 2021 година! Бъдете здрави и все така прекрасни!

# 484
Честита Нова година! Да бъдем здраве, усмихнати и успешни, а 2021 да ни донесе много отвяващи главата парфюмни шедьоври!

Първият ден на 2021 посрещнах с narciso rodriguez l'absolu

# 485
Честита Нова Година! Simple Smile

А иначе искам да питам кой ви е любимият парфюм на Серж Лютенс? Влюбих се в "А ла нюи" (по препоръка на форума си го взех, благодаря). Станах от един път фен на марката, но друг не познавам...

Datura Noir е моят любимец. Богат бленд от марципан, кокос, и ванилия. Прекрасен във всички сезони.
Un Bois Vanille е много харесван от почитателите на дървесни ванилии, но на моята кожа има прегоряла захар, което хич не беше ок. Изпръсках отливка от 10мл, и това беше.
Santal Majuscule харесвам страшно много, но така и не придобих.

SOTD- Armaf Club de Nuit Intense pour femme
https://www.fragrantica.com/perfume/Armaf/Club-de-Nuit-Intense-27656.html
Пия си сутрешното кафе в компанията на наркотична, ясна роза с шафран и стърготини от черен шоколад. Не разбирам как е сравняван във Фрагрантика с Noir de Noir, или дори да твърдят, че това е негова имитация.
Имах отливка 20мл преди...8? години, и спомените ми не са толкова ясни, но което помня с абсолютна сигурност, е катранената горчилка на Noir de Noir, която ме затискаше като пелена, а розите бяха 3 метра в шлейфа зад мен. Агарово дърво на стероиди. Получих супер комплименти, харесваше се, но не и от мен. В епицентъра, където бях аз, рози нямаше.
Така и не оцених проклетата съставка. Mancera Aoud Cafe продължава да е ужас и безумие върху мен, както и Aoud Line. В Армафа, за щастие, количеството е толкова ню-ню микроскопично, че май го няма, или е просто благ ауд, ако това митично животно изобщо съществува.
Red Aoud на Montale ми хареса много, изпръсках 10мл, и щях да купувам бутилка, но така и не го направих. Вампирска роза със зъбки.  Армафът ми харесва повече. В някои сайтове цената му е вече тройна, дори четворна. Open Mouth Какво става?

Едит:
Януари за мен ще е тематичен: "В Името на Розата". И ще нося рози, много рози- с карамел, с кожа, чаена роза, кадифена роза, солифлор, алдехидна роза, студена роза, сладко от рози, страстна роза, сластна роза, а защо не и властна роза? Flowers Rose Ох, увлякох се. Two Hearts

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 12:20 от Dez

# 486
  • Бургас
Дами, какво ще ми кажете за този парфюм? Познава ли го някоя от вас?

https://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Rumeur-364.html

# 487
Този парфюм има малко странно начало, което на различните кожи продължава различно време - мирише на ацетон. След това става приятен, но с нищо незапомнящ се аромат. Общо взето - особен парфюм и не препоръчвам без проба на кожа.

# 488
Честита нова година, бъдете здрави изпълнени с любов!
Новогодишната нощ прекарах в компанията на Fantomas Nasomatto. Нямаше и момент да не го усещам или да потъне. Превъзходна трайност и проекция. Синтетичните плодови бонбонки от връхните нотки превъзходно паснаха на фойерверките, а познатата от Black Afgano база ми даваше топлина и уют.

# 489
В началото при мене се отвори силна билкова нотка, някак ми седеше като тинктура. Интересно, необичайно начало. С утихването на острите нотки обаче ароматът се обърна в нещо твърде обикновено, познато - все едно съм с приятелки в нощен бар и всички ухаем на едно и също - евтин парфюм и цигарен дим. Имах големи очаквания от парфюма след множеството изчетени ревюта, но нито открих винтидж препратка, нито нещо особено оригинално. Каква полза накрая да мириша на нещо толкова банално...
Това е лично мое мнение, може би на друга кожа и с друг нос ще откриете нещо съвсем различно. Твърде надценен парфюм и като цяло бранд.

А на всички вас, уханни, пожелавам по-добра, спокойна и мирна 2021!
Равносметки с парфюмите вече не правя, каквото дойде - приех с благодарност, което не ми допадна - размених, продадох и подарих. И за да ми е поне малко празнично, съм с един много любима ретро класика - първият аромат на Valentino.

Жалко.. мислех да го поръчам, тъй като вече имам Oil Fiction от тази серия и съм доволна - не наподобява никой друг аромат, който познавам. Явно ще преусмисля покупката на Лунния Танц щом не е нищо особено..
Благодаря за мнението! 🌷

# 490
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempi … Parfum-45838.html Момичета може ли мнение за парфюма.Интересува ме най- вече трайността.

# 491
  • До сърцето...
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempi … Parfum-45838.html Момичета може ли мнение за парфюма. Интересува ме най- вече трайността.

Никой не може да ти каже каква ще е трайността на твоята кожа. Трябва да тестваш.
За химията на парфюма с кожата е говорено много пъти в темата, тя е субективна величина.

# 492
  • Sofia
Честита нова 2021 година! Да бъдем здрави,  щастливи, успешни и парфюмно удовлетворени!
Да продължим да търсим, откриваме и споделяме за нови парфюмни хоризонти, емоции и усещания. В новогодишната нощ бях с  PATCHOULI-то на  VC&A, който за мен е една елегантна  комбинация от пачули, кожа и ирис. Розата при мен се развива по един нежен  и очаравателен  начин. Чувставх се „някак си“ изискано и елегантно с този красив аромат в доста прозаичната домашна обстановка.

# 493
Честита нова година прекрасни парфюмни момичета и момчета!!!
Вчера ми пристигна angel nova и съответно него носих в новогодишната нощ.
Много траен, изпълващ помещението. Бих го нарекла ободряващ аромат. Някак  ми дава енергия. От началото е много малинов. Тук страшно ми напомня на girl of now forever, но след това завива в съвсем различна посока. Усеща се роза и дърво. По-остър, но приятен. Има нещо, което ми напомня за La Vie Est Belle. Трябва да се внимава и с количеството. Аз пръснах съвсем скромно и беше ок, но щерката се поля и щеше да ни умори.

# 494
Честита нова година, парфюмни!🥂
Снощи посрещнах новата година с Opera Sospiro, а днес разхождах Gran Ballo в този прекрасен ден!

Общи условия

Активация на акаунт