Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 689
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
При мен е повече “дубайски “ вариант на Бакара,само в някои нотки се препокриват,иначе си е за мен чист ориенталец,няма йод и бинт:)..може би Jollie ще го опише по-добре,че моите описания са аматьорски.

# 511
Не знам дали при мен няма да ги изкара пак тия превързочни материали, щом все пак е "вариант" на 540...

# 512
Jollie,и при мен Bareeq носи много комплименти,един от успешните ми,закупени на сляпо парфюми:),днес съм приготвила Зебра/Расаси...за мен също е много женствен и завладяващ.

На Зебрата съм и вдигнала мерника за на сляпо през по-топлите месеци. И през зимата ли е красива?

Не познавам Ungaro Diva и Animale Animale, но Diva е толкова обичана  в чешкия форум, че искам да се запозная.

Моте любими "бабички" са Vol de Nuit extrait и EdT, Jacomo SIlences, и ....... DanaTabu. Последния нося само в къщи, за собствено удоволствие когато си чета. Струва ми се вълшебно подправков. Мега ретро е обаче.

Не се разбрах със сухата, солена кожа в Balenciaga Rumba и Gres Cabochard. Харесвах Ambre de Cabochard, доста ретро амбра, вече не я правят така, но в Agent Provocateur Fatale Intense са я пресъздали идеално. И всеки път като го нося, се сещам за Ambre de Cabochard заради амбрата, иначе са различни доста.

Shalimar, Jicky,  и Ombre Rose L'original не ги броя за бабички, по-скоро са съвсем носими класики, с винтидж звучене.

В този ред на мисли споделям тук публикация на Натали Никол от Аромастилница (къде е тази дама, много ми липсва прекрасно написаното от нея), която напълно изразява и моите мисли:

http://aromastilnitsa.blogspot.com/p/tip-10s.html

И на мен ми липсва тази виртуозка на българския език! Благодаря, че сподели. Flowers Hibiscus

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 09:37 от Dez

# 513
Dez,да и в зимата/ако може сега да се каже,че е зима сега при тези температури:)/ е красива Зебрата,с нея се чувствам женствено,специално...есента я купих на сляпо,поносих я доста,едно от откритията ми за миналата година,който познава и другите животни от серията,може ли да даде инфо:).

# 514
Хубави отзиви съм чувала за този аромат, но може ли някой да напише няколко реда за него?

# 515
Благодаря ви за отговорите, всички до един са ми полезни.
"Набедих" ветиверът, защото предположих, че точно от него идва мъжкото в Калеш. Не че чак толкова не ми хареса парфюмът, но никак не бих го определила като дамски, за мен си е чисто мъжки. Като си избера и придобия нещо, ще се похваля (или оплача, знам, че винаги има шанс и за това).

# 516
  • София
calabria много харесвам аз Барек, но ми е унисекс с уклон към мъжката част. Бих го носила понякога. За Зебрата чета, че на някои места я посочват като изцяло мъжка... Как ти звучи на теб, унисекс е нали? Възможно ли е да ми се окаже прекалено мъжка?

# 517
  • София
Dez,да и в зимата/ако може сега да се каже,че е зима сега при тези температури:)/ е красива Зебрата,с нея се чувствам женствено,специално...есента я купих на сляпо,поносих я доста,едно от откритията ми за миналата година,който познава и другите животни от серията,може ли да даде инфо:).
Имах този, не можах да го нося /както и Зебрата, впрочем, не се задържа дълго при мен Rolling Eyes/

За моя нос Крокодилчето е добра копия на Chanel Chance, но петократно усилена версия. И понеже не съм фен на Шанса, този ми дойде ту мъч и се разделихме бързо също.

Честита Нова година, парфюмни момичета и момчета! Tada Нека да сме здрави и да имаме много нови ароматни открития през новата 2021-ва! Nature Star2

# 518
Да,Барекът е унисекс,но на мен ми стои женствено,а на ММ секси мъжкарски,всичко е до кожа,трябва да се пробва...докато Зебрата pour elle за мен си е женски на 100%,сега я пръснах,еми силен,мощен букет от опитомени /доколкото една гореща жена може да се опитоми/ пачули,кедър,амбър....другите съставки са ми сложни да ги опиша,но аз като брюнетка на 40+,с лек  загар и непоправим мечтател,се препокривам с този аромат,нищо мъжко не усещам,а само влиянието му върху мъжа ми:)))

# 519
През 2020 имах няколко нови парфюмни попълнения, но това, което най-много ми хареса, беше Angel edt. Много м е сладичък и захарен, въпреки силното пачули в началото, след това се укротява и мнооого ми харесва. Друго откритие, което много ценя, е Insolence edp. Богат и кремест, много го харесвам, но изчаквам по-хладно време за него. В слънчеви дни ми идва малко обсебващ. Нежно флорално откритие беше LVEB en rose. Строго пролетно-летен за мен, на изчакване е сега.
Иначе новата година посрещнах с Черния кристал, скромно семейно събиране беше и не съм се гласила, само пръснах веднъж да ми мирише под носа.

# 520
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите, всички до един са ми полезни.
"Набедих" ветиверът, защото предположих, че точно от него идва мъжкото в Калеш. Не че чак толкова не ми хареса парфюмът, но никак не бих го определила като дамски, за мен си е чисто мъжки. Като си избера и придобия нещо, ще се похваля (или оплача, знам, че винаги има шанс и за това).
По- вероятно е да се оплачеш, хаха шегувам се.Smile Калеш е парфюмът, който ме отрови буквално толкова да не го понасям,.Това, че ти е мъжки му е най- малкия проблем.Интересна ми ст. тази Зебра, от коментарите в Нотино 40 на брой обаче има един доста подробен, в който се твърди, че е повече мъжки и околните не го харесват.ЧНГ на всички, аз си пожелавам една страстна нова парфюмна любов през тази година, че миналата не ми се случи.Желая я и на всички вас.Hearts

# 521
  • София
cakabria едвам ме нави 🤣❤️. Поръчах и двата, че ми висяха и без това в кошницата в Нотино. На ММ поръчах This is Him, който е супер хвален тук, но май не се хареса много. На мен също не ми допадна много, очаквах повече да ни хареса. Сега Барека ще го замести.

# 522
Започна новата година и вече ме сърбят ръцете за нова парфюмна поръчка. Решила съм, че искам да се запозная с някоя "бабичка". От тези, които вероятно спадат към категорията, съм пробвала само Hermes Caleche и не ми хареса. Предполагам, че е виновен ветиверът. Сега си търся "бабичка" без ветивер. Може би:
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Heure-Bleue-Eau-d … ilette-41153.html
Ако имате други предложения, ще ги взема предвид.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Climat-Vintage-6546.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Montana/Parfum-de-Peau-2385.html
Темата за "бабичките" е безкрайна, но да дам моите 5 стотинки, избрах тези два, понеже са абсолютно достъпни.

# 523
Една достъпна млада баба и от мен: Carolina Herrera Chic
https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/Chic-291.html

https://makeup.bg/product/1059/

# 524
Дами, според вас сега ли му е времето на Bouquet Ideal ? Дали да не го прибера за по-топло време? Много е красив, но го усещам най-много два часа.....

Общи условия

Активация на акаунт