Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 641
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Така и не помирисах класическия номер 5.
Но и премиер ми е добре. Аз по -свежарското харесвам. Но не и льо!

Според вас, на какво ли мирише парфюмът номер 5 на Монро от 62-ра година? Колко ли е по-различен?
Като се напръскам и ми мирише на ретро, сякаш тя е в стаята. Класа!!!

# 691
  • София
Вероятно трябваше да уточня Simple Smile
Определено не съм пробвала всички парфюми на марката-пробвах Lira, Bouquet Ideal, Dolce Amalfi, Dama Bianca, Fiore d"Ulivo, Allende, Lua, Nio, Uden..... до тук нищо забележително за чак толкова пари и изгубих тотално интерес......
Да, Lira и Bouquet Ideal и при мен са тихи. Simple Smile Dolce Amalfi и Dama Bianca обаче бяха доста интензивни и дълготрайни при мен, така че за тях нямам оплаквания по този параграф. Двата ми любимци от пробваното от Join the Club колекцията са Shunkoin и Fatal Charmе - Фаталният Чар е един от най-женствените и кокетни парфюми, които притежавам, като и двата са без забележки относно трайност и излъчване. 40 Knots също страшно харесвам от тази линия. Следваща цел за покупка ми е Naxos Xerjoff - разкошен сладък тютюн, с хубави цитруси и прохладна лавандула, много интересна комбинация, която не ми излиза от главата вече доста време и ще се взимаме... Simple Smile Трайността му на кожата ми при последната проба беше със сигурност 8+ часа.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 12:36 от Klodilia

# 692
  • на майната си
Вероятно трябваше да уточня Simple Smile
Определено не съм пробвала всички парфюми на марката-пробвах Lira, Bouquet Ideal, Dolce Amalfi, Dama Bianca, Fiore d"Ulivo, Allende, Lua, Nio, Uden..... до тук нищо забележително за чак толкова пари и изгубих тотално интерес......
Да, Lira и Bouquet Ideal и при мен са тихи. Simple Smile Dolce Amalfi и Dama Bianca обаче бяха доста интензивни и дълготрайни при мен, така че за тях нямам оплаквания по този параграф. Двата ми любимци от пробваното от Join the Club колекцията са Shunkoin и Fatal Charmе - Фаталният Чар е един от най-женствените и кокетни парфюми, които притежавам, като и двата са без забележки относно трайност и излъчване. 40 Knots също страшно харесвам от тази линия. Следваща цел за покупка ми е Naxos Xerjoff - разкошен сладък тютюн, с хубави цитруси и прохладна лавандула, много интересна комбинация, която не ми излиза от главата вече доста време и ще се взимаме... Simple Smile Трайността му на кожата ми при последната проба беше със сигурност 8+ часа.
Мда, напълно подкрепям мнението ти относно Кзержоф, нещата, които притежавам и съм тествал са супер присъствени и качествени, презентация и пари не коментирам, а само аромат, дамските неща от Касаморати - никакъв досег съм нямал с тях и не се наемам да правя коментари. Действително портфолиото е огромно, редовно се пускат екслузиви и т.н. Имал съм досег с едва 10тина процента от нещата, които предлагат - харесвам ги като бранд.
Относно Наксос, вчера го носих, ами над 10 часа трайност като се доближава до кожата едва след 8мия час. Красиво композиран парфюм, който често се дава за пример в парфюмните среди за клонинг на Pure Havanne на Mugler, което аз не споделям изобщо. При наксос базата се допълва от перфектно композирани лавандула с цитруси, докато при парфюма на Мюгле си е А мен шоколад и пачули, които открояват доста силно 2та аромата, които харесвам много.

# 693
https://Пристигнаха ми парфюмите от notio,по-рано, очаквах ги в понеделник.Равносметката ми-DKNY Women Energizing еми не ми допада,даже хич,свежо,но някак,наподобява ми на една тоалетна вода,ето на тази,даже ме заболява главата:.Другият парфюм Shiro...MasakiHeart Eyesдопада ми,харесва ми на китката.Така бял и кремест го усещам,не е точно дъха на студ който очаквах,но все едно се пренасям в небето и лежа в бяли памукови облаци!!!

# 694
Аз днес съм с придобивката от сполучливата размяна - Diamant Fragonard - BBeLLa, благодаря ти от сърце! Много красив аромат, минах през хубав обилен облак след душа и ми е такова райско и искрящо-диамантено... Всеки парфюм освен че си харесва определена кожа, си има и начин на пръсване. Някои обичат директно по пулса на вратлето и на китките - забелязала съм го при винтидж парфюмите ми, други си искат облачето и много красиво обгръщат - този Диамант, Тифани, Баленсиага и съвсем домашно-всекидневния Бял чай на Елизабет Арден.
Чакам си Кели Калеш и кожата на Банана репъблик, дано не се окаже разочарование.
От Rasasi имам дамския Fatan, който за съжаления няма ревю във Фрагрантика. На мене ми е идеален, ориенталец, но лекичък някак, не много сладък, омаен, идеален за разходка и по-непретенциозни ангажименти. Взех го от Брасти по спомен, беше 35 лв и нещо за 50 мл, направо находка.

# 695
Веднъж се бях излъгала да си купя Шанел Но. 5 като бях на 21, понеже от малка имам слабост към по-тежките парфюми и продавачката не знаеше вече какво да ми покаже, та ми даде този. И аз се подлъгах под името, купих го защото е известен парфюм, ,,сърбеше" ме просто да го имам. 7 години по-късно, Шанел номер 5 все още е в тоалетната на родителите ми и майка ми дори спря да го ползва като ароматизатор. Мирише ми на старо и спарено просто и това е. Grinning Като ходя на гости, все го подушвам да не би да съм си променила мнението, колкото това е възможно след толкова години отлежаване, но не и не. Не става.

# 696
ахахахах, значи правилно не съм го тествала.

# 697
Chanel 5 е непреходна класика, но човек няма да го оцени докато не порасне за него. Всички сме минали по този път.

# 698
Възможно е. : ) Не изключвам възможността след определена възраст да ми хареса. : )
До пролетта не планирам нови попълнения в колекцията ми (тя не  е голяма), обаче имам големи подозрения, че ще ми се отвори апетит за една Баленсиага Баленсиага към края на февруари-началото на март. Всъщност аз още сега й се точа, но искам да взема най-сетне да не харча пари все едно съм дилър. Grinning Покрай короната ми се интензивираха всички пороци!

# 699
Моля да ме насочите към евтини варианти на компотите Fiore d'ulivo, Gran Ballo, Bouquet Ideale , Dolce Amalfi и Shun koin. Не държа да ме усещат през 2 стаи в трета, за мен не това определя качествата или присъствеността на един парфюм. 😀

# 700
Няма нужда от ирония..... точно в това е абсурда "компоти" на баснословни цени....не ангажирам никого с мнението си....и да - ако съм дала 300 долара за 100 мл. парфюм държа да се усеща не през две стаи, а на етажа под мен....

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:00 от macadamia

# 701
Наксос е прекрасен парфюм и аз го искам. Аз съм от големите фенове на Xerjoff и много обичам парфюмите му. Ог линията Casamoratti имам почти всички дамски. Не са ми тихи, може би Лирата малко, а Тоска е чудовище. Букета е един от най-любимите ми парфюми въобще за зимата. За Sospiro не искам да споменавам. Там мога и искам да нося почти всичко. Съжалявам, че Момо я премахна.
Днес ще е голямото дългоочаквано представяне наживо от 19 часа в социалните медии на новия парфюм Save me на марката. В колаборация е с DR. Brian May. Нямам търпение.

# 702
Аз търся мнения за a girl in capri.Много ми се иска нещо лимоново за по-топлото време,но на Lanvin съм нямала никога парфюм и незнам какво да очаквам.

# 703
Искам да си взема и Boss The Scent Private Accord for Her и  Ambrée Narciso Rodriguez, но не знам кой ми е по-спешен 😄 Пробвала съм Амбрето и помня, че ми хареса, но не помня подробности. Боса не съм го пробвала, но по описание ми се струва добре.

# 704
  • Пловдив
Аз търся мнения за a girl in capri.Много ми се иска нещо лимоново за по-топлото време,но на Lanvin съм нямала никога парфюм и незнам какво да очаквам.
Лек цитрус, но много приятен. В основата си според мен е копие на Перголезе. Свежак, идеален за лятото. Траен, но близо до кожата, не се влачи на 2 метра зад мен.

Общи условия

Активация на акаунт