Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 646
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, любимият ми парфюм е Chanel No.5 Eau Premiere. Чистота и свежест, но вероятно е за периода от края на септември до края на април? От една година не съм купувала нови парфюми. Този тотално спря играта за мен.

Но се прокрадват вече мисли за Guerlain Bloom of Rose /не харесвам роза да доминира в парфюм, но тук ми допада/, а другите Герлени никак не харесвам.

Друг любим аромат, но нетраен ми е Omnia Crystalline.

В Дъглас и Бюти зоун съм пробвала почти всичко. Преди пандемията влизах редовно и миришех по 4-5 парфюма и все ми се струваха не моите.

През годините спряни любимци са ми били Dior Addict 2, Miss Dior Cherie L'eau, Bath & Body works Sea Island Cotton.

Харесвам дъбов мъх, бяло дърво, въздушна ванилия, намек за зеленина, памук, лен, гардения, орхидея, ЖАСМИН, иланг, ирис - но малко от него.

Препоръчайте ми нещо пролетно/лятно по свежо, но да знаете никак не обичам силен цитрус, както и твърде много ветиер - например не харесвам следните парфюми: Chanel No.5 L'Eau, Chanel Chance Eau Vive, Burberry розовите квадратни шишенца, не помня имената, може би малко харесах Body. Armani Si, Good Girl, Dior Addict, Mugler Alien, не че са лоши, но не са моите.
Какво друго не съм пробвала?

By the Beach Maison Margiela, Lazy Sunday Morning Maison Margiela, Allure Chanel edp, Jaipur Bracelet Boucheron, Boucheron Quatre, Idole Itense Lancome, Thé Blanc Bvlgari, Thé Rouge Bvlgari, YSL Libre

# 676
Дами, може ли няколко думи за Narciso Rodriguez-Ambree Flowers Hibiscus

# 677
Две-три думи за трайността на Éclat d'Arpège? Много прибрано ли стои?
Чудно бюджетен е към момента, не е за размисли хич. Close

На моята кожа издържа от около 7:30 до към следобед, особено като си развълнувам косата, в която съм пръснала:) Не е много прибран, колегите го усещат и отбелязват колко приятно ухае.
Вероятно зависи от кожата. На моя близка се усеща върху кожата около 10 часа.

# 678
Аз така исках да го взема този лилав парфюм ^
Ходих в бюти зоун, мирисах няколко и последен беше той. Хич не го усетих заради всичко, което подуших преди това.
Някой ден пак ще ходя да го тествам!

# 679
Този Ланвин ми е сред старите любимци- невероятно политкоректен,
според мен няма как да не се хареса на някого, не навлиза в чуждото пространство, не нахалства, не досажда, подходящ и ежедневен парфюм за офис, среща, интервю и пр . Не е някаква невиждана сложна композиция, но въпреки това смятам, че е чудесен и най-важното за мен- никога не е в състояние да ми предизвика мигрена или да ми дотежи. За трайност при мен с поне 10 апликации, част от които върху дрехи, ще ми изкара 5-6 часа, но накрая неминуемо утихва. Хубаво е да вметна, че при мен по принцип малко парфюми се задържат дълго и излъчват. В заключение считам, че отвсякъде си заслужава смешната цена.

# 680
Ланвинът ми е любим от около 10 години и не оставам без него. Беше първият пърфюм, който ММ ми подари, малко след като се бяхме запознали. Върху мен е страшно траен, над 10 часа.

# 681
Да, доста е евтин. Даже понякога му се чудя за покупка на сляпо, но все си мисля че ако ще взимам бих взела поне нещо изпитано, което наистина обичам - аз много харесвам и Ferre Rose... Но го имах преди 5 години и вече спомена е блед.

# 682
  • Пловдив
Този Ланвин е много приятен, но върху моята кожа отказва да остане повече от час. Трябва да пръсна 20 пъти за да го усещам 2 часа. След това остава едно голямо нищо. Подарих го на колежка, тя го обожава, а и си го усеща повече. Аз и на нея не го регистрирам. Много лоша кожа имам. Винаги до мен в офиса стои парфюмът ми за деня за да подновявам от време на време. И не, не само аз не го усещам.

# 683
Може ли мнения за този Guerlain Bloom of Rose, понеже той поне има адската трайност.
Дъщеря ми набарала една мостра и се нафъщяла. На другия ден още миришеше от три пръскания.
Много ми хареса на нейната косичка как ухае...
Та му се чудя.
Свежарски е.
Много ли е розата според вас в него?

# 684
  • Sofia
Може ли мнения за този Guerlain Bloom of Rose, понеже той поне има адската трайност.
Дъщеря ми набарала една мостра и се нафъщяла. На другия ден още миришеше от три пръскания.
Много ми хареса на нейната косичка как ухае...
Та му се чудя.
Свежарски е.
Много ли е розата според вас в него?
Зависи. Имах ЕДТ версията - никаква трайност, не повече от час.

# 685
За ЕДП версията от 2020 говоря, пак не уточних, извинете.

# 686
  • на брега
Момичета,за много години Simple Smile Имам нужда от помощ.Дали Leather Patchouli Montale е много близък до MONTALE PATCHOULI LEAVES ?
Montale Leather Patchouli е чудовище. Неизчезващо. Дори от една капчица.
Началото е грубо, силно кожено - нещо като магазин за конна амуниция и ездова екипировка. А после се появява и най-ужасното за мен пачули на света.
Не разбирам и съответно не мога да оценя този аромат.
А обичам и нося парфюми на Montale.

# 687
  • София
Аз също съм чела на Йоан Владимир прекрасните впечатления...
...Аз не мога да отделя по 15 евро за проба за опознаване за съжаление.
И аз заради цените и скъпите мостри много отдавна отлагам запознанството с Puredistance, но това, което ще ми спести известна сума, е, че част от портфолиото, което е прилично малко в момента (11 парфюма), въобще не изглежда да пасва на вкуса ми, като гледам пирамидите, така че в един момент мисля да започна със съвсем малки крачки да поръчвам по някоя и друга мостричка. Simple Smile Oтносно цена - най-ниската, която съм виждала, е 10 евро за 2 мл мостра, ако ти върши работа, в сайта, който Йоан Владимир сподели преди време (много благодаря за което Flowers Hibiscus): https://shop.sensuniqueparis.com/en/. Тествала съм на крак Sheiduna от мостричка на парфюмна среща и помня, че много ме впечатли, макар че беше много бегъл тест с един микрон течност. Мощен, балсамически, многопластов меланж от сладки цитруси. Четох отзиви пост фактум и видях, че са много смесени мненията за него, но аз на база този бърз тест определено мисля да започна с мостра точно от Sheiduna, когато реша да поръчвам. Simple Smile Пък и Cécile Zarokian ми е интересна като парфюмер и се радвам, ако ми попадне нещо нейно за проба.
И аз смятам , че парфюмите на Xerjoff са мега надценени.Вероятно цената се сформира от производството на бутилката....идея нямам, но като цяло повечето аромати са странни, нетрайни, стоят близо до кожата, абе с две думи-нещо, като нищо е сока, но се радвам , че ги поопознах, за да не си мисля, че са нещо wow.....Парфюми на 1/4 от цената им са в пъти по-хубави и присъствени.....
Не искам да засягам никого, просто изказвам лично мнение и искам да предпазя хората, които не ги познават, да не се изръсват с една купчина пари за плодово-подправков “компотец” .
Колекционерите са друга категория, бутилките са много интересни за сметка на съдържанието.За тази цена има къде, къде по-големи красоти.....
Портфолиото на марката е 120+ парфюма в различни колекции. Нито Join the Club линията, нито парфюмите, които преди бяха под шапката на Sospiro, а сега вече са Xerjoff, нито Naxos (oт XJ 1861 колекцията) бих определила като плодови и немощни компоти. Предполагам, че това мнение е базирано на някои неща от Casamorati линията? Някои парфюми от тази линия действително са по-дискретни, но те представляват около 1/8 от портфолиото на марката. Не го казвам с цел репликиране, а уточнение - за хората, на които марката все пак им е интересна.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 12:34 от Klodilia

# 688
Вероятно трябваше да уточня Simple Smile
Определено не съм пробвала всички парфюми на марката-пробвах Lira, Bouquet Ideal, Dolce Amalfi, Dama Bianca, Fiore d"Ulivo, Allende, Lua, Nio, Uden..... до тук нищо забележително за чак толкова пари и изгубих тотално интерес......

# 689
Chanel No 5 навършва 100 години.

Не знам коя е точната дата, но годината е 1921 г. Прочетох статия по темата сутринта докато си пиех кафето и реших да го уважа.
Излизах навън и не мога да се стърпя да не споделя, че това влажно и дъждовно време е неговото време!
Вибрира, свети и излъчва такава караста, че не намирам думи да я опиша! Heart Eyes
А само като сетя, че му се бях втурачила и а-ха да замене при майка ми. Blush Добре, че не направих тази глупост!

Та, ако и някой друг като мен го има и му се мръщи, е сега е момента да го поноси и преоткрие! Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 12:44 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт