Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 649
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Germany
Аз също съм чела на Йоан Владимир прекрасните впечатления, ще се радвам да прочета и твоите. Аз не мога да отделя по 15 евро за проба за опознаване за съжаление.

# 661
Може ли няколко думи за Dama Bianca, моля? Simple Smile
Хвърлила съм ѝ оЧо😄
Аз дори не знам, как да я опиша. Тествах я преди няколко месеца на летището в Истанбул с идеята, че уж тествам La Tosca Xerjoff for women, нещо се бях разсеяла. И понеже търсех виолетки и Тоска ми беше препоръчана, си казах: "Хмм, нещо пак ни се разминават вкусовете, грам виолетка няма и нещо слабичък ми се вижда." Чак после разбрах, че не е това парфюмът. Ами какво да кажа,  на място го отписах, дори виолетките, които са ми любими, не регистрирах. Приятен, слаб, ненатрапчив, но с нищо не оправдаващ високата си цена. Повярвайте, наистина положих усилия да вникна в същността на това творение, но уви, не се получи. Вие си преценете, вкусове разни. Ниш, и какво от това? Понякога и парфюм на Бритни Спиърс може  да донесе по-добро усещане.  За значително по-скромна сума.

# 662
Случайно отворих темата и гледам Делина се обсъжда. Аз като почитател на силните парфюми, е, с изключения де, не очаквах нищо от Делина. Но една продавачка много настояваше лятото и ми даде да го тествам. Парфюмът има страхотно присъствие, според мен мирише леко плодово и сексуално. Grinning Въпреки, че не е оуд или нещо стряскащо силно, има характер. Не усещам рози в него, по-скоро плодове, ама не хавайски коктейли. Просто съблазнителен парфюм. Само че на моя приятелка стои кисело, съвсем по различен начин. До кожа е май.

# 663
Дали някой най-най-случайно е пробвал това :

# 664
Да аз. Много е хубав, но не и на тази цена.

# 665
Момичета,за много години Simple Smile Имам нужда от помощ.Дали Leather Patchouli Montale е много близък до MONTALE PATCHOULI LEAVES ?

# 666
Да аз. Много е хубав, но не и на тази цена.
Има ли чай, или да не се надявам..? 😁

# 667
Не, чай не мога да отлича. Парфюмът е много лек, само ти го усещаш, околните не. Свежа чудна неядлива ванилия, но цената за тази сила, мерси.
Много си прилича с Ванилията на Аква ди Парма, но тя е по - силна и спайси.

# 668
Яснооо, разбирам...Ще забравя засега. Явно не е точно каквото си въбразявам от цвета на бутилката 😀(повечко сила поне)

# 669
  • София
Момичета,за много години Simple Smile Имам нужда от помощ.Дали Leather Patchouli Montale е много близък до MONTALE PATCHOULI LEAVES ?
Пробвах ги, но не задълбочено, а само веднъж на кожа. Първият се усеща като наименованието му. По-мъжки и дървесен идва. Хубав е, но не е моето.
Не са много близки, но си приличат. Patchouli leaves ми заприлича на Moonlight patchouli (или на нещо друго от моите) и понеже го имам и му се наслаждавам, реших, че нямам нужда от тях и ги подминах. Като цяло leaves повече ми допадна.

# 670
На някого, ако му е интересно - едно много приятно място с хубави статии за парфюми

https://www.whowhatwear.com/section/fragrance

# 671
И аз смятам , че парфюмите на Xerjoff са мега надценени.Вероятно цената се сформира от производството на бутилката....идея нямам, но като цяло повечето аромати са странни, нетрайни, стоят близо до кожата, абе с две думи-нещо, като нищо е сока, но се радвам , че ги поопознах, за да не си мисля, че са нещо wow.....Парфюми на 1/4 от цената им са в пъти по-хубави и присъствени.....
Не искам да засягам никого, просто изказвам лично мнение и искам да предпазя хората, които не ги познават, да не се изръсват с една купчина пари за плодово-подправков “компотец” .
Колекционерите са друга категория, бутилките са много интересни за сметка на съдържанието.За тази цена има къде, къде по-големи красоти.....

# 672
Dez,със здраве да ги носиш🌺!Радвам се,че всичко ти допада!Гледам Делината обсъждате-аз имам миста за коса,винаги си го нося на фризьор и тъна в разкош да го впръскам в чиста коса с прическа-за мен роза основно се усеща,млада,леееко локумена,класна,секси,самоуверена,дистанцираща,вдъхва ми една доза самочувствие,когато съм с нея...с една дума обичам този парфюм!

# 673
Здравейте, любимият ми парфюм е Chanel No.5 Eau Premiere. Чистота и свежест, но вероятно е за периода от края на септември до края на април? От една година не съм купувала нови парфюми. Този тотално спря играта за мен.

Но се прокрадват вече мисли за Guerlain Bloom of Rose /не харесвам роза да доминира в парфюм, но тук ми допада/, а другите Герлени никак не харесвам.

Друг любим аромат, но нетраен ми е Omnia Crystalline.

В Дъглас и Бюти зоун съм пробвала почти всичко. Преди пандемията влизах редовно и миришех по 4-5 парфюма и все ми се струваха не моите.

През годините спряни любимци са ми били Dior Addict 2, Miss Dior Cherie L'eau, Bath & Body works Sea Island Cotton.

Харесвам дъбов мъх, бяло дърво, въздушна ванилия, намек за зеленина, памук, лен, гардения, орхидея, ЖАСМИН, иланг, ирис - но малко от него.

Препоръчайте ми нещо пролетно/лятно по свежо, но да знаете никак не обичам силен цитрус, както и твърде много ветиер - например не харесвам следните парфюми: Chanel No.5 L'Eau, Chanel Chance Eau Vive, Burberry розовите квадратни шишенца, не помня имената, може би малко харесах Body. Armani Si, Good Girl, Dior Addict, Mugler Alien, не че са лоши, но не са моите.
Какво друго не съм пробвала?

# 674
  • в Кошера
Две-три думи за трайността на Éclat d'Arpège? Много прибрано ли стои?
Чудно бюджетен е към момента, не е за размисли хич. Close

Общи условия

Активация на акаунт