Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 636
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Искам да си взема и Boss The Scent Private Accord for Her и  Ambrée Narciso Rodriguez, но не знам кой ми е по-спешен 😄 Пробвала съм Амбрето и помня, че ми хареса, но не помня подробности. Боса не съм го пробвала, но по описание ми се струва добре.
Мен Амбрето ме напряга много. Иланг, франджипани, бели цветя, много ми е натегнат. В драйдауна, когато изчезва първоначалната свежест на всичките тия цветя, ми става ужасно досаден и излиза нещо неприятно ретро и химическо.
От двата повече харесвам Private Accord, при него всеизвестен минус е трайността, иначе много ме радва. Даже вчера поръчах The Scent Absolute, ей така на юнашко доверие, заради това, че е от една линия с Private accord.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:16 от tuali

# 706
Аз търся мнения за a girl in capri.Много ми се иска нещо лимоново за по-топлото време,но на Lanvin съм нямала никога парфюм и незнам какво да очаквам.
За мен е много любим! Ето какво съм писала за него, все още мисля същото и обичам искрено аромата на този парфюм!
https://m.bg-mamma.com/?topic=1205232.msg40623172#msg40623172

Искам да си взема и Boss The Scent Private Accord for Her....
Хубав е, но не е траен или поне на моята кожа. Даже съм го забравила, трябва да го понося.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:19 от Анонимен

# 707
  • София
Днес ще е голямото дългоочаквано представяне наживо от 19 часа в социалните медии на новия парфюм Save me на марката. В колаборация е с DR. Brian May. Нямам търпение.
Интересно име, ще чета тепърва малко повече за този проект тук: https://www.fragrantica.com/news/Xerjoff-Spray-To-Help-Save-Me-14530.html
Относно Наксос, вчера го носих, ами над 10 часа трайност като се доближава до кожата едва след 8мия час. Красиво композиран парфюм, който често се дава за пример в парфюмните среди за клонинг на Pure Havanne на Mugler, което аз не споделям изобщо. При наксос базата се допълва от перфектно композирани лавандула с цитруси, докато при парфюма на Мюгле си е А мен шоколад и пачули, които открояват доста силно 2та аромата, които харесвам много.
И аз не намирам особени прилики между Хаваната и Наксос, тъй че не смятам, че притежаването на единия обезсмисля притежаването на другия. Наксос е приказен просто, носи си го с голямо удоволствие! Blush

# 708
Благодаря за мненията🙂 Азалия след твоето описание и човек,който не обича лимони би се влюбил☀️

# 709
Аз обожавам цитруси и наистина - и да ги ям, и да ги мириша, и да ги гледам дори! 😃 Ако можех да рисувам, щях и да ги рисувам. Така че съм силно пристрастна!

# 710
Аз търся мнения за a girl in capri.Много ми се иска нещо лимоново за по-топлото време,но на Lanvin съм нямала никога парфюм и незнам какво да очаквам.
Защо не пробваш Escale a Portifino (Dior)? За мен това е един от най-автентичните лимони в парфюм свеж, искрящ и много сочен - прекрасен. Момичето от Капри също е много хубав за мен. Но си искат тест.

# 711
  • Бургас
Escale a Portifino са моите приказни луксозни лимони, стои ми супер.Още не съм го купила, някога може би.Виж и Chanel Cristalle eau Verte лимони, но там са преляти с бели цветя.Вчера го пробвах на кожа, показа много добра трайност от над 10 часа.

# 712
Моят фаворит лимон е Chanel Cristalle eau Verte - свежест и елегантност в един флакон....

SOTD : Bouquet Ideale /явно ще си остане за мен/ ... та много е хубав аромата, усещам го осезаемо, но с доста напръсквания / както някои от вас казват по врачанската школа, че и повече .Цената, която бих му сложила за 100 мл. е 100 долара примерно, но в никакъв случай 300 ....Един аромат, за да се продава на такава цена, трябва определено да не оставя никого безразличен , дори и парфюмно апатичните хора.....

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 17:01 от macadamia

# 713
  • в Кошера

Свеж и сочен цитрус, идеален за лятото.
Трайността му е задоволителна. Yellow Heart

# 714
Искам да си взема и Boss The Scent Private Accord for Her и  Ambrée Narciso Rodriguez, но не знам кой ми е по-спешен 😄 Пробвала съм Амбрето и помня, че ми хареса, но не помня подробности. Боса не съм го пробвала, но по описание ми се струва добре.

Boss Private Accord имам тестер вкъщи. Принципно би трябвало да бие много на шоколад с мандарини, но аз не усещам шоколад, мандарини може би, по-скоро не. Но сладки плодове-да. Цялата серия на Босс the sent без абсолют има лека жилка на ДГ the one лично според мен, не задължавам никого с мнението си. Може би заради сладостта и ако не се лъжа имаше круша и в двете. Акордът е по-топъл от класическия от серията, да, може би съвсем малко по-тъмен е от него. Свежарски е и същевременно сладък. По-свеж е от Амбрее. Според мен е по-еуфоричен и на мен ми дава по-спонтанно добро настроение, докато Амбрее е с много улегнало присъствие.

Амбрее е сладка пудра. Много пудра и средно сладко. В първия момент при мен не е ударно сладък-никой Нарцисо не е. Но след 5 мин. започва да се слива с кожата и има едно настоятелно сладко присъствие с голяма дълготрайност. Бих казала тук е и предимството му пред Акорд. Боса изветрява след 2 часа на моята кожа, нарцисо стои цял ден. Босс е срахотно освежаващ и искрящ зимата, Амбрее за мен е целогодишен.

# 715
Много харесвам Еscale à Portofino и го нося лятото. Един от малкото парфюми, които съм купувала повече от веднаж. За съжаление при мен се задържа около 3 часа.  

Аз си вземам думите назад за Делина, направо ги глъщам обратно. Днес пак го пробвах и много ми хареса този път. Предишния път тествах няколко Мансери преди това, вероятно те са ме "отровили"  Simple Smile (харесвам Мансера). Дааа, сега се чудя редно ли е два месеца преди рождения ден да си правя подарък или не...

Имате ли впечатления от Alexandria Fragrances https://www.fragrantica.com/designers/Alexandria-Fragrances.html или те се обсъждат в темата за имитациите? Питам тука, понеже цената им не е чак като за реплики.

# 716
Днес ми пристигна Guerlain L'Instant De Guerlain Pour Homme EDT.
И понеже преди време някой питаше в темата за мъжки парфюм, който действа като афродизик, ето това е моят!
Не знам кое в него така ми действа, но направо ми омекват коленцата като го усетя. Heart Eyes
Не само си "падам" по/от него, направо се мятам по гръб като го вдишам.

ММ не го познава и довечера ще се изненадваме, надявам се приятно. Ако не, аз ще си го нося и ще се самосвалям. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 17:06 от Sysly

# 717
  • Стара Загора
Sysly, така се чувствам и от ЕДП варианта. Жесток е, супер секси парфюм. Ще го подаря на ММ.
Всъщност ЕДТ не съм мирисала, ако може някой да ми каже има ли съществена разлика?

# 718
Сега видях, че питаш и за Ambrée Narciso Rodriguez. Много си го харесвам, въпреки, че бягам от изразени жълти и бели цветя. Не ми е пудрен, за щастие и не е сладък като сладостта от захар. Има цветната сладост на цветен нектар. Много траен, мек, женствен и целогодишен.

# 719
Мили дами и господа, не знам какво правите вие в това криво и грозно време, но аз случайно открих една свръхинтересна, според мен, тема и чета от часове...

https://www.bg-mamma.com/?topic=803760.90

Вероятно някои от историите са поукрасени и художествено доизкусурени, но пък всички до една са ми адски интересни.

Парфюм.. нося Aoud Black Candy Mancera вчера и днес 🌸 но май дъждовното време не е неговото ...

А, и междувременно многоо се чудя дали да взема една Zebra... 😆🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт