Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 065
  • 794
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Хах, едва ли всички семейства в бг имат собствен компютър и компютър за детето. Пък и Ния си има банкиране на сметката. Не, че е сума, ама си има. Това с банкирането беше просто пример. И фб не искам някой да може да ми хакне, и смешния абв-ски мейл не искам някой да ми рови. Ясно е, че е хипотетично, но не бих желала да предоставям достъп до компютъра си, за да се проведе изпит от мон (самите мон бяха хаквани).

Ако не си запаметяваш логина и паролите, как ще те "хакнат"?
А банкирането е защитено с повече от просто юзър и парола.

# 481
Беше просто пример за банкирането, вече се обясних. Не съм спец по ИТ сигурност и затова попитах.
На моя си компютър естествено, че съм си запаметила юзъра и паролата на фб и дори на смешната поща за спам, няма всеки път да ги пиша. Не е предвидено да предоставям достъп на някого, нито имам нещо супер тайно, но не би ми било приятно някой да ми рови по профила.

# 482
Не мисля, че принципът на софтуера беше такъв. Но не съм експерт.
И да, дъщеря ми беше имала проблем с достъпа заради операционна система, въпреки тестването предния ден. Част от изпита й замина поради това.
Във 2 аег имаме раздадени устройства. На хромбука доста неща изобщо ги няма или не работят. Стандартизирани са. Но сме наясно че сме доста далече от раздаване на всички деца. Дори в училището не са за всички. Камо ли в държавата. Иначе на хромбука вероятно ще е по-лесно провеждане на подобен изпит. Но честно казано с или без софтуер, без квестора нямаше да е гарантирано.

# 483
В 2 аег купувате ли ги хромбуците или само давате някаква такса за ползаване? В АК май ги раздават безплатно, а в 51 май ги купуват и си остават за тях.

# 484
  • София
Значи по дедуктивен път започвам да предполагам какво горе-долу имат предвид.
Като за начало - НВО 10 клас. То не е особено важно и без това.
Първите тествали ще са иновативните училища. Но във 2АЕГ мисля няма десетокласници с хромбуци. В АК имат, за другите няколко училища - нямам идея. Закупуват се по 200 устройства за тези 5 или 10 училища. Ако няма пандемия - правят НВО в училище на хромбуците. Ако има - раздават им ги за ползване у дома. Предполагам следват малко аплодисменти в ефир. И после ... ще мислят как да го прилагат масово. Около 50 000 устройства поне ще са необходими общо, за да се покрие един випуск. Плюс софтуерна разработка и другите дивотии. Може и да се смени правителството дотогава и
харченето на пари за подобни цели въобще да изчезне като приоритет. В този смисъл няма проблем да се говори за всякакви грандиозни идеи сега, предизборно.
Малко на ПР ми прилича цялата работа, дайте да не скачаме.
Мария, по 300 лв. мисля се събираха от паралелките с хромбуци. Ние не сме такава и дадохме по 200 за учебници.
Хромбуците би следвало да се ползват за петте години и да не се дават повече пари за учебници, но Хепи да каже как стои точно въпросът.

# 485
С риск да се повторя, даже да се потретя. Към момента четири училища са получили софтуера за тестване. В първия текст, който четох, се споменаваха точно иновативни паралелки с хромбуци. Как няколко дни след това медиите стигнаха до НВО и ДЗИ онлайн още от следващата година...Вероятно както често раждат други подобни " новини".

# 486
  • София
Допускам, че има поне две молекули от принципа "няма дим без огън". Възможно е в неофициални разговори на ниво министерство да се е коментирало, че това би било теоретична опция за провеждане на изпити/ матури. И после някой да го е изплескал пред журналистите. Примерно на Диян Стаматов много му отива такова нещо. 😁

# 487
Ми аз на стената му във фб го виждам:
Провеждане на изпити в електронна среда, чрез:
🟡Иновативен софтуер за електронно изпитване на ученици;
🔵Приложението се настройва през облака на “Google”;
🟢Цел-изпитвания, контролни, класни, НВО, ДЗИ да се провеждат изцяло в електронна среда;
🔴Провеждане в училище, с възможност за различно време на реализация;
❗️Пилотно в 4 училища - 119 СУ, 51 СУ, Втора Англ.гимназия в София и ЕГ “Иван Вазов” Пловдив

# 488
Да, 300 лева, за 5те години е. Без учебници Wink
Не зная има ли 10 клас по същата програма във 2 аег.
Нашия тичър не зная дали е споменавала такова нещо, ще питам. Тя много ползва всички възможности, включително добрия стар метод на изпитване с включена камера и вдигнати ръце Joy чудесен софтуер Wink шегата настрана, вероятно е запозната, ще разпитам детето.
Според мен са журналистически измислици. На този етап е скъпо и трудно да се организира качествен изпит. Всички се убедихме. Няма какво да обяснявам Simple Smile

# 489
  • София
А аз предлагам да обявим 119 и 51 за училища национална гордост и да си провеждат само там иновативните изпити! Като се замисля, чак се чудя дали има връзка между розАвото сако на Стаматов и снимките от банята на Александров. Rage
За 2 АЕГ, ок, там това действа от..., мисля че и 10-класници с хроумбуци има, без да съм убедена. Ама 119 и 51...

# 490
Честно казано двете числа 119 и 51 отдавна са ми омръзнали. Последно ги срещнах в една заповед за награждаване на директори с по една заплата. Това не ги направи по-приятни. А е общоизвестен факт, че аз вярвам само на заповеди. Joy

# 491
  • София
на който му е интересно, може да прочете повече за начините за онлайн тестването:

https://examsoft.com/benefits/exam-security
https://home.pearsonvue.com/Clients/Microsoft/Online-proctored.aspx

# 492
  • софия
Както някой правилно беше отбелязал преди, в АК нищо не е безплатно (освен за децата спечелили пълни стипендии) 🙂
Раздават им хромбуци началото на всяка учебна година и някои имат проблеми. Мрън вкъщи не го ползва, защото лаптопът ѝ е с по-голям екран и ѝ е по-удобен.
Не знам друго какво да се изкажа за онлайн изпитите, но много ми писна от ДО и съм ядосана, че ще завършат първи срок така.

Добро утро на Бъдни вечер ☕

# 493
Red, вчера взех две бройки от онова одеяло. Много е мекичко и топло:heart: Ще е част от коледните им подаръци. Добавих и по няколко дребни неща за изненада, защото повечето подаръци си ги получиха предварително.
И да ви кажа, че морковените бонбони станаха и с тиква. Остана ми настъргана тиква от тиквеника и реших да пробвам. Получиха се
Скрит текст:
Това за онлайн изпитите наистина доста е променено:grinning:

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 09:28 от Amanda.D

# 494
  • София
Оф, ужасен развален телефон.
Влязох да видя какво е писал Стаматов във ФБ. В коментарите под поста той самият няколко пъти е обяснил, че става въпрос за провеждане на електронни изпити в училище.
Значи дори и той не е виновен за журналистическата безумна интерпретация.

Общи условия

Активация на акаунт