Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 27 613
  • 794
  •   1
Отговори
# 720
Системи, прогресии, логаритми, тригонометрия, Питагор, функции, симетрии, транслации, ротации все в гимназия съм учила. От комбинаторика помня само думата пермутация, беше ми много смешна. Не помня да сме задълбавали. Не помня и в уасг да съм учила комбинаторика.
Вектори съм учила в прогимназия.
Изпитът по език на края на осми клас май си е по желание на училището.

# 721
А има ли го още този изпит по език в края на осми клас?
Ако имаш предвид НВО за VIII клас с интензивно изучаване на чужд език - не. Последното беше през учебната 2016/2017 година.

# 722
  • у дома...
За Коледа, съвсем импулсивно купих на девойката очна линия и спирала. Че отдавна "намекваше". Царят Лъв отсече, че не е много съгласен. Отразихме изръмжаването. И два дена девойката рисува очи, бърса очи. Вече е много задобряла. Няма да е залупник като майка си я! А царят само мърмори "добре, че си поднових разрешителното за пистолета".

# 723
А има ли го още този изпит по език в края на осми клас?
Ако имаш предвид НВО за VIII клас с интензивно изучаване на чужд език - не. Последното беше през учебната 2016/2017 година.

Жалко. Сега изобщо няма да му разбера нивото в края на осми клас. Точно пък от този изпит мисля, че има повече смисъл от елементарните тестове в четвърти клас.

# 724
  • София
В момента на тези изпити по език май им викат директорско контролно. В нашето училище е предвиден такъв в края на учебната година.
Наборът два дни подред митка със съученици. Радват си се децата едно на друго.

# 725
  • София
Бях някъде в края на пети клас, когато една нощ нещо не успях да заспя и въртейки се в леглото с часове, сама си изведох принципите за пресмятане на броя за различните възможни подредби на 3 и 4 числа. (1*2*3*4). Последното особено ме вълнуваше, че все гледах и запомнях номерата на колите. Много бях горда. 😁
С което имам чувството, че почти се изчерпва досега ми с тази част от математиката. Само са го споменавали в училище, никога не съм решавала такива задачи - нито в гимназия, нито в университет.
Моите двамата току що се прибират адски доволни от ски. Аз отказах. Вече няма сила на света, която да ме накара да стана в 6, за да търча да оцелявам по пистите на Боровец.

# 726
Никога не съм се качвала на ски, никога и не ми се е искало. Много мразя студ. Ния от смг ходи на едно бяло училище в Пампорово, та там се качи на ски и за моя радост никак не й хареса. Та не ми се налага да вися с чайчета по писти и да я мисля мръзнейки Simple Smile. Егоизъм висша форма притежавам Simple Smile

# 727
  • София
Ами на мене не ми се получи. От две години пуска и черни писти. Гледам много да не го мисля. То всъщност най-често и аз карам ски с тях (по други писти), и колкото и тъпо да звучи, съм някак по-притеснена за себе си, че девойката все пак кара добре.
Ама страшна хамалогия това нещо. Аз съм си по коктейлите и плажовете.
Божеее! Казаха ми днес, че купили лифт-карти пластики за зареждане, взели моля ви се три. С надеждата и аз да карам. 🙄

# 728
И аз мразя студ. Но откакто се качих на ски (на дърти години), започнах да харесвам зимата. Голям адреналин и емоция. Наборката се зариби от раз още от 5-годишна. Сега се кефи на скокчета и бабуни да минава.

# 729
Ски не карам, но обожавам зимната планина. Такива гледки ми пълнят душата
Скрит текст:
Това е от едно лудо изкачване на Черни връх при ужасен вятър. Но беше невероятна красота. Тогава и голямото дете беше с мен. Много ми е тъжно, че вече не иска. Мъжът ми не си пада  по катерене.

# 730
Ох, аз зимата и кола не карам извън София, само при върховна необходимост и то не в планина.
Пътува ми се вече. Да идва това лято! Ще наслагам късмети само с дестинации, топли дестинации, достижими с кола и ще ги караме наред.

# 731
  • у дома
Никакъв задължителен изпит няма-на места,особено в ЕГ има директорски контролни.
Значиии,аз съм карала ски като сгудентка-преди 30год,даже може да се каже още минлия век и не е моето нещо честно казано-и аз като Мария мразя студа.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 21:06 от svetlaem

# 732
  • София
Вкъщи всички караме ски. Аз, разбира се, най-зле. Ама се и научих като студентка, на си имам извинение Simple Smile
Обожавам ските,  обожавам усещането на вятъра, щипането на студа по бузите, емоцията е невероятна. Много се надявам да успеем за се качим тази година. Обикновено наемаме една вила за седмица и караме до дупка Simple Smile
За сметка на това не обичам да ходя на море, много ми е топло на плажа. Там съм по чадър, с книга в ръка. Планината е моето място, див балканец съм.

# 733
И аз не обичам морето, а предпочитам планината. Може и през зимата, но най-добре през лятото. Преди карах ски. Преди доста години всъщност. Последно пробвах преди няколко години. Не бях забравила, но след един ден здраво каране започна да ме боли коляното. Имам си някои проблеми с него. Наборът също покара тогава, беше на 6 и му хареса. След това вече не сме ходили. Много далеч ми идват зимните курорти. Когато почиваме около Коледа и Нова година, обикновено няма много сняг. Най-хубаво е февруари, но тогава децата са на училище, малкият има тренировки, ние сме на работа и никой от нас не може да отдели една седмица за далечно миткосване. Отделно мъжът ми не кара ски. Не ми липсват. Ако можеше да се кара някъде на разстояние час-два с кола, да ходим за събота-неделя, ама така не ми е оферта.

# 734
Обичам и планината, и морето. Но морето го харесвам през лятото. Колкото и да е красиво като гледка зимното море, не бих отишла през този сезон, защото искам да усещам водата - да се къпя, да плувам. През лятото никога не ми стига почивка в планината. Ако не отида на море, съм с усещането за пропуснато лято.
От няколко дни се опитвам да убедя останалата част от семейството да се качим във Витоша, но без успех. Компромис е Лозенската планина,  защото няма сняг....
Накрая ще си отида сама.

Общи условия

Активация на акаунт