"Бременна ли си съм?" - тема бързи въпроси и отговори 52

• 45 170
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Скрит текст:
Добре,ако цикълът е 28,на кой ден най-късно може да има овулация?Ако е късна в даден месец не следва ли цикълът да е повече от 28 дни в съответния месец?
Следва. Ако последния й е бил 2.2.21г., а + тест има на 17ти, което означава О на 18ти или 19ти, но този цикъл не се очаква да е 28 дена, а повече (освен ако няма нарушения в ЛФ). Иначе сметнато при  О на 18ти или 19ти, цикъл се очавква между 4-ти и 6-ти Март. Днес е твърде рано за тест за Б, той и затова е отрицателен.

Тя жената още на 24 пусна снимка на отрицателен тест. 5-6 дни след овулация.
Но ако абсолютно винаги й идва на 28 дни, то сигурно и този месец няма да е късна овулация, а по-скоро къса лутеална фаза, което може да създаде проблеми за забременяване.
Ако винаги й идва на 28 дена, винаги може да се появи мецес с повече или по-малко дни. Цикълът не е часовник. Съветът ми е да си следи кога ще й дойде (ако й дойде) и ако пак е 28 дена, вече да се види със специалист за проблем с ЛФ.

# 661
  • Пловдив
Добре,ако цикълът е 28,на кой ден най-късно може да има овулация?Ако е късна в даден месец не следва ли цикълът да е повече от 28 дни в съответния месец?
Единствената точна цифра в женския цикъл е ЛФ. Всичко друго се мени. Ранна О на 10 ден +ЛФ 12 дни= М идва на 22 ден. И обратно късна О на 16 ден+ ЛФ 12 дни=М идва на 28ден.
Wink
Като това с ЛФ 12 дни е моят пример. Преди 10г. О ми беше около 16-17 ден и така цикъла ми беше 28 дни. Сега О се измести на 12-13 ден и цикъла ми 25 дни. Сметките са прости Wink

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 17:57 от casablanka

# 662
Да, ако овулацията е късна, и менструацията ще се измести.
Здрасти, моят цикъл е 28дневен, никога не съм си правила тест за овулация, но на десетия ден от цикъла си бях на гинеколог и тя ми каза, че съм в овулация. По календар трябва да ии дойде след 2 дни, но в случая, щом съм имала ранна овулация значи ли че вече ми закъснява? Имам положителни тестове за бременност.

# 663
Yoanna-Mariya то няма какво вече да му мислиш за ранна/късна овулация.Така или иначе резултатът е налице.

# 664
Имплантацията не се случва на датата на която трябва да ти дойде. Това кървене може да е безобидно, може да не е. Консултирай се с лекар.

# 665
Здравейте отново,при цикъл ,вариращ 26-27,рядко 28 дни...и последен такъв дошъл на 01.02 още чакам.... Confused Тест направих тази сутрин ,отрицателен е Изглежда става дума за късна овулация и трябва да ми дойде тези дни...Никога не ми закъснява,винаги когато ми е показало приложението ми е идвало,мн съм учудена...

# 666
Здравейте отново,при цикъл ,вариращ 26-27,рядко 28 дни...и последен такъв дошъл на 01.02 още чакам.... Confused Тест направих тази сутрин ,отрицателен е Изглежда става дума за късна овулация и трябва да ми дойде тези дни...Никога не ми закъснява,винаги когато ми е показало приложението ми е идвало,мн съм учудена...
Мисля че и аз съм в същата позиция .Мц ми дойде на 02.02 идва ми винаги с 3-4 дена по рано .Положителен тест за ову имах на 17.02 .Вчера  направих тест за Б  -отрицателен .ПМС отмина и сега  си чакам ....

# 667
Здравейте дами,честита баба марта, бъдете здрави!

Бих искала да ви попитам дали е нормално при бременност 5г.с да нямам никакви симптоми на такава.
В началото имах сънливост и болезнени гърди, който все още ме наболяват при допир
Аз съм на Хориомон+утрогестан(защото съм с ПКСЯ и нисък Прогестерон)тъй като имам дъглга история преди това забременяване.
На 8март съм на преглед ,силно се надявам да се види и ембрион, тъй като на предния преглед се видя проден сак и съвсем лека точка в него, за което Аг не можеше да каже на 100% дали има нещо, за това ми предписа Хориомон 4 ампули през 3дни по една.

Благодаря ви

# 668

Бих искала да ви попитам дали е нормално при бременност 5г.с да нямам никакви симптоми на такава.
В началото имах сънливост и болезнени гърди, който все още ме наболяват при допир
Аз съм на Хориомон+утрогестан(защото съм с ПКСЯ и нисък Прогестерон)тъй като имам дъглга история преди това забременяване.
На 8март съм на преглед ,силно се надявам да се види и ембрион, тъй като на предния преглед се видя проден сак и съвсем лека точка в него, за което Аг не можеше да каже на 100% дали има нещо, за това ми предписа Хориомон 4 ампули през 3дни по една.

Благодаря ви

Нормално е. Някои жени нямат никакви симптоми и имат успешна бременност, други имат много симптоми и неуспешна бременност. А и сигурно ще почнат да се появяват след седмица-две, когато стойността на Чхг се покачи значително.

# 669

Благодаря ви

Привет! Може ли да попитам кога ви беше последният цикъл и кога ви излезна + на теста за бременност (на кой ден от цикъла)?

Относно симптомите - мисля, че е напълно нормално да липсват в 5 г.с. Успех!

# 670

Благодаря ви

Привет! Може ли да попитам кога ви беше последният цикъл и кога ви излезна + на теста за бременност (на кой ден от цикъла)?

Относно симптомите - мисля, че е напълно нормално да липсват в 5 г.с. Успех!
По принцип съм с нередовен МЦ
ПМЦ-05.01-09.01.
Ов-около 24-25ден
На 38ден положителе тест
На 40 ден-ЧХГ 52,14
На 43 ден-ЧХГ 296,70
На 47 ден-ЧХГ 1773 ,95

# 671
Здравейте искам да ви споделя. Вчера си направих тест за бременност но не знам дали е положителен или не

# 672
Здравейте искам да ви споделя. Вчера си направих тест за бременност но не знам дали е положителен или не
Една черта - отрицателен - небременна.
Две черти - положителен - бременна.

# 673
Утре пак ще си направя тест дано да е положителен. Hug

# 674
  • Пловдив
Няма нужда от друг тест. Отиди на гинеколог след около 2 седмици закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт