Отговори
# 90
Много се радвам за вас, момичета ! Relaxed Чета с интерес всеки един коментар. Heartbeat
По мои изчисления съм в 5 г.с. и 4 дни. Първият ми преглед ще е другата седмица, нямам търпение... Лекарят каза да не пускам второ ЧХГ. Първото беше във вторник - 675,70.

# 91
Ами казаха 6та седмица Simple Smile приложението казва 5 сед и 5 дни...явно е 6 та г.к.

Да 6 г.с. се води.
Аз мисля другата седмица да отида на лекар. В 7 г.с. ще съм тогава 🙂

И аз другата седмица ще ходя и уж точно 7 г.с. трябва да съм.

Аз съм с инсулинова резистентност и пиех лекарства. При предишната ми бременност АГ ми смени дозата и продължих да пия лекарства до раждането. За цялата бременност качих едва 7 кг.  След раждането спрях лекарствата заради кърменето. Килограмите започнаха да вървят нагоре. Sad Края на октомври каката се отби, но заради обстановката все отлагах да ходя на изследвания и реших на своя глава да си почна пак лекарствата, но понеже нещо ме глождеше реших все пак да изчакам цикъла. Е, той не дойде. Simple Smile Обаче сега се притеснявам, да не би ИР да окаже влияние и върху бебчето. Ще си говоря с АГ другата седмица. Спомням си, че тя тогава ми каза, че не ми спира хапчетата, защото според последни изследвания те помагали за високото кръвно.

# 92
Здравейте, и аз се записвам с 4-5 положителни теста от онзи ден Simple Smile и в края на 5та г.с.  Имам записан час за 12-ти.  С леки менструални болки съм от около седмица и придърпване в яечниците отвреме на време. Още се опитвам да осмисля новината, не че не го планувахме, правихме опити от 5 месеца. На 35г. съм и имам едно доста активно почти 2 годишно момченце.
Между другото напомням на всички да взимат фолиева киселина (за предпочитане метилирана).  Smirk

# 93
Относно фолиевата киселина, тук където съм аз не се препоръчва пиенето и без нужда. Чета тук във форума, че всички я пиете и то даже преди да забременее жената се започва с приемането и. Още като видях двете чертички се консултирах с гинеколог и той каза, че докато не ми пусне кръвно изследване да не пия. Не бил привърженик на пиене на каквото и да е без да съм имала нужда от него. Изследването ще покаже, трябва ли да пия или не. Ендокриноложката вчера ми каза същото.

# 94
Аз лично,изследвах фолиевата киселина и витамин В12 и двата са ми в ниска граница,дори В12 ми е дефицит.

# 95
Аз лично,изследвах фолиевата киселина и витамин В12 и двата са ми в ниска граница,дори В12 ми е дефицит.

При мен B12 е в норма, ендокриноложката ми го следи редовно. За фолиевата кисилина ще видя другата седмица.

# 96
Момичета,
Пиете ли някакви комбинирани витамини.
Вчера доктора ми предписа някакви, ако съм разча правилно prenatal denk. Та те съдържат фолиева и Б12, които си ги пия отпреди. Съдържат и йод, а имам хашимото и нз дали е Ок. Май засега няма да пия докато не се консултирам пак с ендокринолога.

# 97
При предишната бременност пиех Огестан, комбинирани са. Много добре ми бяха предишния път. Останали са ми няколко хапчета и си ги допивам.
Другата седмица ще се консултирам с АГ дали пак ще съм на тях.

# 98
Относно фолиевата киселина, тук където съм аз не се препоръчва пиенето и без нужда. Чета тук във форума, че всички я пиете и то даже преди да забременее жената се започва с приемането и. Още като видях двете чертички се консултирах с гинеколог и той каза, че докато не ми пусне кръвно изследване да не пия. Не бил привърженик на пиене на каквото и да е без да съм имала нужда от него. Изследването ще покаже, трябва ли да пия или не. Ендокриноложката вчера ми каза същото.

Много странно,  а при мен всички гинеколози, с които съм се косултирала докато се опитвах да забременея предния път и по време на първата бременност са ми казвали да пия фолиева киселина. Включително и хематолага, който посетих по време на бременността.  До колкото знам, тя се отделя с урината и рядко се стига до предозиране.  При някой хора (както при мен например), ФК не се усвоява напълно и наистина може да навреди при допълнителен прием на обикновенна ФК. Затова препоръчах, метилирана такава.  А иначе вредата за плода при недостиг на ФК  особенно сега през първите 3 месеца мисля, че е неоспорима.

Относно комбинираните витамини, аз вземам. Вярно е, че разнообразното хранене е важно, но не съм сигурна доколко хранителните продукти, които консумираме ни осигуряват необходимите витамини и минерали. Плодове, набрани зелени, за да узреят докато стигнат до тук, зеленчуци отгеждани в парници и натъпкани с нитрати, месо от животни хранени с антибиотици и още кой знае какво... Обикновенно не взимам допълнителни витамини, но по време на бременност предпочитам да се презастраховам.

# 99

Много странно,  а при мен всички гинеколози, с които съм се косултирала докато се опитвах да забременея предния път и по време на първата бременност са ми казвали да пия фолиева киселина. Включително и хематолага, който посетих по време на бременността.  До колкото знам, тя се отделя с урината и рядко се стига до предозиране.  При някой хора (както при мен например), ФК не се усвоява напълно и наистина може да навреди при допълнителен прием на обикновенна ФК. Затова препоръчах, метилирана такава.  А иначе вредата за плода при недостиг на ФК  особенно сега през първите 3 месеца мисля, че е неоспорима.

Ми незнам, на мен също ми се стори доста странно. Казах им и на двамата, че в България всяка бременна пие фолиева киселина и даже още преди да забременеят започват да пият. Изгледаха ме доста учудено и ми казаха, че такова нещо чуват за пръв път 🙄 Без кръвно изследване нямало как да пия.
С двете ми деца нямам спомен какво съм пила и какво не..

# 100
Здравейте, момичета! Как сте днес?
Аз вчера отидох на първия си преглед. Видя се сакче, и ембрионална структура (както се изрази доктора).
Чак след прегледа видях, че е написал, че сакчето отговоря на 5 + 1, а ембриона на 5 + 6, та не знам защо е тази разлика. Не че е голяма, просто ми е любопитно.
Написал е и, че има и сърдечни пулсации, пък аз си мислех, че е рано.
Имам записан още един преглед след седмица, та ще видим тогава какво ще кажат.

# 101
Наистина много странно, дори в статии по английски сайтове се твърди, че трябва да се взима преди пременност или веднага след като се разбере. До 12 г.с. е най- важно. И трите пъти пия ощеот плануването на бременност.

И аз си чакам с нетърпение първия преглед, не знам дали ще чуем сърчице, но се вълнувам.

# 102
Момичета, ходихте ли вече на доки? В коя седмица бяхте при посещението и какво се видя? Hug

# 103
Момичета пиете ли кафе?

# 104
Момичета пиете ли кафе?

Аз пия, да. И с предната пих и не е било проблем. Ограничавах се до едно сутрин и в редки случаи второ следобяд. Правех си го по-слабо.

Общи условия

Активация на акаунт