Отговори
# 105
Момичета пиете ли кафе?
И аз пия по едно-сутрин. И с първата бременност пих всеки ден. Не мога да се събудя без кафе, заболяваме зверски главата.
Свикнала съм да пия и следобяд, от него се отказах за сега, но много ми е кофти в късните часове на деня.
Аз бях вече на 3 прегледа. На последния се видя сакче и мъничко жълто тяло. На 20 съм пак, за да видим дали се е развило и има пулс. Около 5с6д-7д трябва да съм по видеозон.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 18:48 от Tropic

# 106
И аз си пия кафе.
От половин година минах на безкофеиново, но ми казаха, че има много химии в него и сега си пийвам по-рядко, но кофеиново кафе.
С това гадене и апетитът за кафе изчезна :/

# 107
Момичета пиете ли кафе?

Все още да. Не мога да се разделя с него. Най-вероятно ще почна само с по 1 капучино сутрин с малко кафе.

# 108
Все още пия, но съм ограничила сериозно количеството.
Преди пиех по 4 кафета на ден, плюс 1-2 черни чая.
Сега пия по едно сутрин, а следобед или пия 1 чаша чай, или 2ро кафе, но по-слабо от сутрешното.

# 109
Цопвам се при вас, защото още не знам края на август или септември ще имам бебче.
Утре съм на преглед, стискайте ми палчета 💗

# 110
Някой знае ли кога най-рано може да се вземе направление от личния лекар за проследяване при Аг? 🤔

# 111
Аз набързо се цопнах, но не се представих.
Казвам св Димитрина, имам син, който април ще стане на 4г.
Цикълът ми е доста неродовен, понякога пропуска месец, с ПКЯ съм и не знам кога съм забременяла. Последният цикъл ми беше на 19.11.
Утре ще се разбере. Кафе пия по 1 Simple Smile

# 112
И аз ( на 27 год.) след днешни два положителни теста с ярка втора чертичка и един момък на година и половина се нареждам с термин през Септември 😀 Честито на всички печеливши за първи или пореден път, да изкараме здравички и с по едно бебче на финал през Септември 😇
И в тази връзка да попитам.. аз още съм в майчинство през втората ми година до м. Юли. Мога ли да продължа майчинството си или трябва да се връщам на работа за някакво време?

# 113
И аз ( на 27 год.) след днешни два положителни теста с ярка втора чертичка и един момък на година и половина се нареждам с термин през Септември 😀 Честито на всички печеливши за първи или пореден път, да изкараме здравички и с по едно бебче на финал през Септември 😇
И в тази връзка да попитам.. аз още съм в майчинство през втората ми година до м. Юли. Мога ли да продължа майчинството си или трябва да се връщам на работа за някакво време?

Здравей,  Janet. Отпуска по майчинство няма как да се продължи след втората годинка на детето, но имаш натрупан платен годишен отпуск, който ти се полага за времето през което си била по майчинство - около 40 работни дни. А и докторът ти, ще може да ти издаде обикнивен болничен преди този, който е 45 дни преди раждането ако ти се наложи.

# 114
Здравейте момичета,

Днес сутринта прокървях с алено червена кръв...  Disappointed Relieved Нямах болки, само леко неразположение в кръстта. Веднага звъннахме на лекаря и ме прегледа. Беше ми първи преглед, по принцип бяхме насрочили преглед за края на тази седмица. На видеозона се видя сакчето. Докторът ми каза, че отговаря на 5 г.с. Ние с моя мъж мислихме, че съм 6 г.с. Явно съм била с късна овулация. Докторът каза да отида след 10 дни, за да чуем сърчице, ако Дай Боже всичко е наред...
Каза ми да си взема болничен и да лежа. Увеличи ми дозата на Дуфастона 3х2 до следващия преглед.
Силно се надявам и моля всичко да е наред... 🙏

# 115
Здравейте момичета,

Днес сутринта прокървях с алено червена кръв...  Disappointed Relieved Нямах болки, само леко неразположение в кръстта. Веднага звъннахме на лекаря и ме прегледа. Беше ми първи преглед, по принцип бяхме насрочили преглед за края на тази седмица. На видеозона се видя сакчето. Докторът ми каза, че отговаря на 5 г.с. Ние с моя мъж мислихме, че съм 6 г.с. Явно съм била с късна овулация. Докторът каза да отида след 10 дни, за да чуем сърчице, ако Дай Боже всичко е наред...
Каза ми да си взема болничен и да лежа. Увеличи ми дозата на Дуфастона 3х2 до следващия преглед.

Стискам палци всичко да е наред и след 10 дена да чуеш сърчице 🙏🍀🤗

# 116
Здравейте момичета,

Всичко ще е наред! През първата ми бременност така прокървих в 6-7ма седмица. Бях 2 седмици на дуфастон и от тогава нямах никакви проблеми. До 3тия месец се води рискова бременността, така че се пази, не се претоварвай да вдигаш тежки неща и не се разхождай много. Всичко ще е наред 🤗

# 117
Благодаря за подкрепата, момичета ! Heart
 Ще си почивам вкъщи и ще се заредя с положителни мисли. 🙏💓

# 118
Момичета, днес бях на първи преглед Simple Smile
Голямо вълнение.. толкова се зарадвах на сакчето, много ни е чакано 💗 според лекарката всичко е ок и продължавам с дуфастон и фолиева киселина Simple Smile
На 26ти отново съм на втори преглед, нямам търпение вече Simple Smile

Споделете моля дали съобщихте на най-близките си? Ние мислим да кажем на родителите и кумовете ни, не ни свърта вече на едно място .. Simple Smile

Иначе най-много се лутам относно храненето. Гони ме зверски апетит, а наистина искам да внимавам...

Вие какво хапвате най-често и как се справяте с по-големия апетит изобщо..
Случайно да сте ползвали нутриционист по време на предишна бременност или да обмисляте тепърва да потърсите?

# 119
Здравейте момичета,

Стискам палци и вярвам, чче всичко ще е наред!

Относно кафето, ограничила съм го до едно сутрин, малко по- слабо. Просто няма как да го спра....
С храненето много внимавам. С първата бременност качих ужасно много, обаче бързо ги свалих. За това и втората изпуснах нещата, обаче свалянето беше много по- трудно. Сега съм се зарекла да държа нещата под контрол. Използвам приложение и броя калории (изглежда голяма занимавка, но съм свикнала), подбирам си храните, хляб само пълнозърнест, повече зеленчуци и т.н.
А за споделянето на новината.... ами аз съм страшна порта 😂 хич не мога да крия от най- близките си. И този път им казах веднага.

Моя първи преглед е утре. Нямам търпение 🥰

Общи условия

Активация на акаунт