Отговори
# 120
  • София
Здравейте и от мен. Честно казано не смеех да се представя преди да видя пулс или поне чхг, но ето ме тук. Почти като deja vu от преди малко повече от 3 години. Направих тест вчера и оттогава не мога да се съсредоточа върху друго. Grinning  Според калкулатора терминът трябва да е около 13-14 септември живот и здраве. На 27 години съм, от София и това е втора бременност. Дъщеря ни повтаря, че е кака откакто е проговорила, дано да ѝ се сбъдне желанието. Grinning

# 121
Споделете моля дали съобщихте на най-близките си? Ние мислим да кажем на родителите и кумовете ни, не ни свърта вече на едно място .. Simple Smile

Иначе най-много се лутам относно храненето. Гони ме зверски апетит, а наистина искам да внимавам...

Вие какво хапвате най-често и как се справяте с по-големия апетит изобщо..
Случайно да сте ползвали нутриционист по време на предишна бременност или да обмисляте тепърва да потърсите?

Ние казахме днес на майка ми и баща ми, понеже така или иначе майка ми щеше да разбере, че съм в болнични, заради това че се налага да почивам, а съм толкова активен човек, а и не искам да увъртам, когато ме питат как така не сме на разходка в гората. 😁 Само те знаят, доста рано е все още.
Относно храненето- засега нямам промяна в апетита, даже ми се струва, че намалял, но нямам симптоми на гадене.
Хапвай повече сезонни зеленчуци и плодове, кисело мляко, качествени белтъчини от чисто месо и риба, леща, овесени ядки, пълнозърнести хлебчета, семена, полезни мазнини като зехтин. Ааа между другото компотите започнаха много да ми се услаждат.
Относно кафето- аз съм с ниско кръвно и си позволявам едно сутрин.
Някой запознат ли е за действието на маката по време на бременност? 🤔

# 122
Браво на всички, които успяват да ядат здравословно. Аз хем съм постоянно гладна, хем мш се гади. Ако почна да мисля какво да сготвя пак ми се гади Sad като поръчаме нещо и докато дойде вече нещо друго ми се яде. Моят приятел милиятхсамо дояжда :/ все още мляко и плодове оправят нещата. Жалко е че ми се яде и тестено, а хич не е полезно за стомаха...остави килограмите.

# 123
Връщам се от преглед.
Бременна съм в 5 седмица, всичко изглежда наред, само остава да чакаме ембрионче и пулс.
Стискайте палчета🙏

# 124
  • София
Браво на всички, които успяват да ядат здравословно. Аз хем съм постоянно гладна, хем мш се гади. Ако почна да мисля какво да сготвя пак ми се гади Sad като поръчаме нещо и докато дойде вече нещо друго ми се яде. Моят приятел милиятхсамо дояжда :/ все още мляко и плодове оправят нещата. Жалко е че ми се яде и тестено, а хич не е полезно за стомаха...остави килограмите.
Едно към едно съм и аз, шантава работа.
Да се представя и аз - на 33, дълго чакана бременност, бях на преглед и се видя сърдечна дейност. Вече съм 6+4 дни.
Не знам как се издържа почти месец до следващ преглед...

# 125
Здравейте на всички септемврийски мами, миналия месец трябваше да ми дойде на 23-24 и така не ми дойде  . На 27 и на 29 си направих два теста и двата с втора бледа черта. Ходих на гинеколог на 4.01. и не се видя нищо , освен че матката е набъбнала ,каза ми да отида пак след 10 дена- на 14. Според вас нормално ли е тогава да не се е видяло нищо? 🤔

# 126
  • София
Здравейте на всички септемврийски мами, миналия месец трябваше да ми дойде на 23-24 и така не ми дойде  . На 27 и на 29 си направих два теста и двата с втора бледа черта. Ходих на гинеколог на 4.01. и не се видя нищо , освен че матката е набъбнала ,каза ми да отида пак след 10 дена- на 14. Според вас нормално ли е тогава да не се е видяло нищо? 🤔
Здравей и честито Simple Smile
Възможно е, зависи от лекаря и апаратурата, с вагинален ли те гледа?

# 127
Здравейте на всички септемврийски мами, миналия месец трябваше да ми дойде на 23-24 и така не ми дойде  . На 27 и на 29 си направих два теста и двата с втора бледа черта. Ходих на гинеколог на 4.01. и не се видя нищо , освен че матката е набъбнала ,каза ми да отида пак след 10 дена- на 14. Според вас нормално ли е тогава да не се е видяло нищо? 🤔

Не,нямаше вагинален. С коремен ехограф ме гледа

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 12:08 от Kalina98

# 128
Здравейте на всички септемврийски мами, миналия месец трябваше да ми дойде на 23-24 и така не ми дойде  . На 27 и на 29 си направих два теста и двата с втора бледа черта. Ходих на гинеколог на 4.01. и не се видя нищо , освен че матката е набъбнала ,каза ми да отида пак след 10 дена- на 14. Според вас нормално ли е тогава да не се е видяло нищо? 🤔

Не,нямаше вагинален. С коремен ехограф ме гледа
Иди след около 10 дни пак. Явно е рано

# 129
Щом е с коремен няма смисъл от притеснение. Аз ходих на частно с 9 дни закъснение и се видя голям хубав сак, а още 8 дни след това отидох на държавно, тоест със 17 дни закъснение и той едва намери сак, но не видя ембрион. Изплаших се, но той ми предложи вагиналния, естествено се съгласих и не само ембрион, ами и пулс вече имаше.
Отиди на частен кабинет, ако имаш възможност за да се успокоиш, ако не- изчакай още 2 дни и всичко ще бъде наред:)

# 130
Здравейте, преди 2 дни разбрах за хубавата новина ии още съм малко стресната, че стана от първия месец опити .. успех на всички. 😊

# 131
Връщам се от преглед, видяхме плодното сакче. Отговаря на 6с.1д. , а по приложения и калкулатори ми дава, че съм 5с.3д. Предполагам, че разликата идва от ранна овулация.
Вика ме след 10 дни да чуем пулс и да ми пусне изследвания.

# 132
И аз сега се връщам от преглед.С потвърдена вече диагноза тромбофилия.От днес започвам с инжекциите.Предишната бременност никой не ми беше назначавал това изследване.В 6 г.с. съм ,видях сакче и ембрион.Лекарят каза да спирам фолиевата киселина.С миналата ми бременност пих до 12г.с.Изписа ми витамини и хранителна добавка заради вирусите,които върлували в момента.След 2 седмици съм отново на преглед,би трябвало да чуем и сърчицето.

# 133
Връщам се от преглед, видяхме плодното сакче. Отговаря на 6с.1д. , а по приложения и калкулатори ми дава, че съм 5с.3д. Предполагам, че разликата идва от ранна овулация.
Вика ме след 10 дни да чуем пулс и да ми пусне изследвания.

Ехаа, абсолютно същите стойности са и при мен от днес: 5с.3д. - по калкулатора, 6с.1д. - според ехографа. Видя се сак, но доктора каза, че било рано за пулс, ако бях отложила с два дни, щяхме да го видим. Малко разочароващо. Назначи ми някои изследвания и ми изписа магнерод и натаспин.  В началото на февруари пак съм на преглед.

# 134
Здравейте, момичета! Добре дошли и на новите бъдещи майчета!
В петък бях на преглед - отговаряше на 6+3. Имаше и сърдечна дейност. 😀 От днес май съм в 7 г.с. След 2 седмици пак.
Калина, най-добре е да се прегледаш при друг лекар на вагинален ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт