Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 103
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Има развитие и при мен .  Бях споменала че поръчах нещо ма стойност около 200лв . Нямам идея как, но митница не го спря . При мен е.

# 376
  • here and now
Не помня дали споделих.
На 13.11.2020 съм направила поръчка на стойност 29 долара
На 15.01.2021 получих смс, че е на митница и изпратих документите.
На  25.02.2021 си получих пакета, срещу скромната сума от още 29.99.

# 377
Тоест независимо дали пратката е за 2 или 20 долара всичко ще се облага с ДДС? Правилно ли съм разбрала?

да де нали в плана има плануван и ъпдейт на митниците, през тях ще минават документи за всяка пратка, пратени от сайта в който плащаме
всъщност то и сега минават пратките но без документите, и се спират подозрителните

# 378
  • here and now
Още като поръчваш, ще виждаш цените с включени данъци и такси, т.е. ще ги предплащаш, както е с някои американски сайтове и вече с доста английски.
Например вместо 5 долара, цената на артикула ще е 6, защото ще е включен ДДС в нея.

# 379
Мисля да пусна една пратка до превозвач в Германия, щото за нещо на цена 30 лв. ми начислява 17 лв. шипинг до тук.
Нали няма да отиде на митница в Германия - стойността е 18 долара?

# 380
Имам една пратка от полски склад на Али. В началото пишеше, че ще пристигне за 4-5 дена, после смениха  периодът на почти месец. Днес изтича това време и все още я няма.Стойността й е 11 долара, така че не вярвам да е спряна някъде. На тракинга не дава нищо.

# 381
  • Пловдив
Здравейте, имам пратка с номер LT490321364NL, която е заседнала в Нидерландия от 30 Януари, от тогава никакъв ъпдейт, в който и да е сайт за проследяване. Писах на продавача още февруари, тогава ми отговори да изчакам още няколко дни, че щяло да се ъпдейтне, после пак му писах към края на февруари, тогава даже не ми отговори. Как мога и дали ще има някакъв резултат ако се свържа с Нидерландската поща? Остават 29 дни, за да мога да отворя диспут. Поръчката е направена на 15 януари. Дайте някакъв съвет, благодаря.

# 382
  • here and now
Имам една пратка от полски склад на Али. В началото пишеше, че ще пристигне за 4-5 дена, после смениха  периодът на почти месец. Днес изтича това време и все още я няма.Стойността й е 11 долара, така че не вярвам да е спряна някъде. На тракинга не дава нищо.
Имах преди време такъв случай. Може и да пристигне, може и да не пристигне.
Съветвам ви да отворите дипсут. Реално ги изпращат от Китай, но идват със Спиди.

anamiya, изчакайте си времето за доставка и ако не пристигне, диспут.
Аз днес получих поръчка направена на 19.01.

# 383
  • Пловдив
*Алис* Благодаря, ще изчакам. За първи път ми се случва месец и нещо да нячма раздвижване по пратката. Ще чакаме и ще видим дали изобщо ще дойде.

# 384
  • пловдив
Здравейте,не съм поръчвала много от сайта.
Исках да ви питам ,за някой продукти се предлага доставка от различни страни в Европа или Китай-каква е разликата и кое е за предпочитане?
Благодаря предварително!

# 385
  • София
От европейска страна ще дойде по-бързо и  без да се дължи ДДС.
От Китай - може също да се размине, но може и да го задържат на митница.
От евросклад понякога са по-скъпи, ако ДДС е платено предварително при вноса. Но има и временни складове.
Например повечето роботи-прахосмукачки са от такива складове, няма смисъл на същата цена да се поръчва от Китай.

# 386
Да споделя, моя пратка замлъкна повече от месец след Нидерландия и вече я бях отписала и се появи от Гърция.

# 387
  • пловдив
От европейска страна ще дойде по-бързо и  без да се дължи ДДС.
От Китай - може също да се размине, но може и да го задържат на митница.
От евросклад понякога са по-скъпи, ако ДДС е платено предварително при вноса. Но има и временни складове.
Например повечето роботи-прахосмукачки са от такива складове, няма смисъл на същата цена да се поръчва от Китай.
Благодаря много за полезната информация Simple Smile

# 388
Здравейте, скоро направих първата си поръчка на дисплей за телефон, който е на стойност около 100 лв. Получих го, всичко изглеждаше добре, но не тръгна. Пробвахме няколко пъти, занесохме го и в сервиз, казаха, че най-вероятно е дефектен. Писах на продаваща, той някоко дни само ми обяснява, че е пробван, преди да се изпрати и да пробваме няколко пъти, защото е сигурен, че работи. Сега минаха още няколко дни, аз влизам да пусна диспут и виждам, че пише, че е е със статус finished , и че е подадено потвържение за получаване, а аз не съм подавала. Може ли да ми кажете какво е станало според вас и дали има нещо, което да мога да направя?

# 389
7 дена след получаването автоматично се затваря прозорецът за диспут. Няма значение дали ти си чекнала финишд.
За дните не съм сигурна корко точно са, но като минат и се лопват кепенците.

Общи условия

Активация на акаунт