iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки и козметика - 119

• 40 266
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Денис, много, много благодаря за полезната информация за вит. А и Е (досега не бях обръщала много-много внимание на тези 2 витамина, защото все на Д наблягам...). Само 1 въпрос и от мен - вит. А под формата на бета каротин, пак ли го приемаш само в дните до О.?
Бета-Каротин, може да се приема постоянно, като на 2-3 месеца/МЦ/ трябва да се направи почивка поне 20 дни, може 30-40 ... както си прецениш.
Бета-Каротинът приет от храни и добавки се конвертира в тялото до ретинол, формата, в която тялото го използва.
Тялото конвертира толкова, колкото му е нужно, в момента, като дневна доза ... а излишното се изхвърля.
Проблемът е, че немалка част от населението имат генетични мутация и не могат да конвертират Бета-Каротина ( за САЩ напр. е 40% - за БГ, дори за Европа нямам информация... не съм попадала на подобни изследвания... но, дано този % да е по-малък)
Ретинолът ( добавка) обаче се натрупва (в депа) и ако не се внимава с приема, може да причини и интоксикация.

Денис , много благодаря .Съвсем случайно открихме проблема ,в три различни лаборатории повторихме
Скрит текст:
резултатите ,като Тсх бе 9,11 и последно 8, ТЗ в горна граница ,Т4 в долна.Тат и Мат й били ок.Почнахме разбира се хормон,но причина не се търси.
Ако давам от витамина на Гардън лсйф ,този на прах ,трябва ли да давам витамин Д.Нейния в момента е 78 при референтни 30-80.Б12 и е 650 и мисли ,че това е ок ,нали?
Мислих за бял трън ,заради завишения Асат .Може ли да се дава на малко дете и при хипофункция.?Някъде бях срещнала май ,че може корен от глухарче ,но пак не знам дали е подходящо.
ТСХ при децата е доста по-висок, но 8.0 не е малко ... дано да е нещо моментно и функцията на ЩЖ по-бързо да се нормализира.
Вит.Д и В12 са добре.
За ЧДроб - не мога да помогна, по-добре се консултирай с лекар

iHerb® код:   YUL919
5% намаление
 - за първа и следващи поръчки

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 13:13 от denis.

# 661
Денис , много благодаря .Съвсем случайно открихме проблема ,в три различни лаборатории повторихме резултатите ,като Тсх бе 9,11 и последно 8, ТЗ в горна граница ,Т4 в долна.Тат и Мат й били ок.Почнахме разбира се хормон,но причина не се търси.
Ако давам от витамина на Гардън лсйф ,този на прах ,трябва ли да давам витамин Д.Нейния в момента е 78 при референтни 30-80.Б12 и е 650 и мисли ,че това е ок ,нали?
Мислих за бял трън ,заради завишения Асат .Може ли да се дава на малко дете и при хипофункция.?Някъде бях срещнала май ,че може корен от глухарче ,но пак не знам дали е подходящо.

на толкова малко дете добавки само от лекар и много добър диетолог. Давам мнение, защото и аз, и дъщеря ми сме с подобна картина. Вижте инсулина, изглежда като да има омазняване на черния дроб, ниският Т4 при Т3 на горна говори за лоша конверсия. За това отново трябва добре функциониращ черен дроб и черва - вероятна е пропускливост. Бих направил и тест за хранителни непоносимости

# 662
  • София
Детския вит. Д е на комбо (ниска) цена в комбинация с продукти за деца от тази секция......... и намалява доставката, вкл. може да постигнете Безплатна доставка
- може да го използвате и за БДоставка с продукт от друга секция, като добавите продукт от детската секция на възможно най-ниска цена, напр. този шампоан ( + вит.Д)
Напр.
цената на доставката, на този Сироп от черен бъз пада с почти 5$

# 663
  • Бургас/Пз
Да споделя, че този Витамин Е /гледах да е алфа токоферол/ заедно с Имуне4 дава безплатна доставка

# 664
# 665
denis, моля да прецениш струва ли си да поръчам този пробиотик

https://www.iherb.com/pr/HealthyBiom-Adult-50-Probiotics-25-Bill … ie-Capsules/96291
Благодаря!

# 666
  • София
denis, моля да прецениш струва ли си да поръчам този пробиотик
https://www.iherb.com/pr/HealthyBiom-Adult-50-Probiotics-25-Bill … ie-Capsules/96291
Благодаря!
Добър избор е  - висока потенция, щамовете са хубави, съдържа ПреБ, т.е. това е Синбиотик ( ПроБ+ПреБ), цената е добра и е на много добра промоция... и това, че е посочено, че е за 50+ год. изобщо да не те притеснява.

# 667
denis - Понеже така и така те ангажирам - има ли в сайта аналог на този продукт:
https://apteka.framar.bg/30045553/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BC … B0%D0%B1%D0%BB-30
И много ти благодаря!

# 668
  • София
denis - Понеже така и така
Скрит текст:
те ангажирам - има ли в сайта аналог на този продукт:
https://apteka.framar.bg/30045553/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BC … B0%D0%B1%D0%BB-30
И много ти благодаря!
Не съм попадала на подобен продукт.

# 669
На моето дете давам глутатион за подпомагане на чернодробната функция. Доколкото знам тази добавка се препоръчва при Хашимото, но не съм се интересувала за хипофункция. Обсъди го с лекуващия лекар. Има трансдермални форми, които са с по-добра усвояемост и лесни за приложение на малко дете: https://www.iherb.com/pr/Kirkman-Labs-Reduced-L-Glutathione-Loti … n-2-oz-57-g/58440

# 670
Здравей Денис, искам да те попитам при състезание по плуване кога се приема Аргинина и кога Глутамина, преди състезанието или след?

# 671
  • София
Здравей Денис, искам да те попитам при състезание по плуване кога се приема Аргинина и кога Глутамина, преди състезанието или след?
Здравей!
Аргинин - преди състезанието ( 30-40 мин)... на гладно с вода ... дава сила, енергия
Глутамин - до 30 мин., след състезанието.
Приемат се на гладно, с вода.
ПП.
Глутамин може да приема и сутрин, веднага след ставане от сън, ако чувства че мускулите не са възстановени добре ... дори и в деня на състезанието.... и вечер преди сън..

# 672
Благодаря!

# 673
Препоръчайте, моля, Омега за 3 годишно дете, която да може да бъде доставена до Германия и да я лови кодът vday 14.
Благодаря!

# 674
  • София
Денис, извинявай, че пак питам, но се зачетох за Витамин Е и има някои, които пише, че са микс от бета, гама и делта токофероли, този, който препоръчваш е алфа - предполагам той е най-хубавият, нали? Но ми е интересно по какво се делят на алфа, бета, гама и т.н. и дали тези, които са бета, гама са по-лоши?
Един цитат от представяне на марката Life Extension в някакъв сайт: "1997: предупреждава за опасностите от самостоятелния прием на алфа токоферол – една от формите на витамин Е. След това редица проучвания потвърждават, че комбинираният прием на алфа и гама токоферол има далеч по-големи ползи и не предполага риск от странични ефекти."
Харесвам техните мултивитамини, там винаги присъстват пълната гама токофероли.

Относно безплатните доставки - на мен поне за последните 3-4 месеца нямам нито една поръчка, на която да съм платил доставка, а само за януари съм с над 70 поръчки. Не са 1 и 2 продуктите, които дават безплатна доставка. Обикновено обаче и бързо се изчерпват, та не виждам много смисъл да ги описвам, но такива бяха примерно кремчетата на Too Cool for School и други подобни. Подарявах много такива кремчета, та дори и аз почнах да ги ползвам Simple Smile (мажа си торбичките под очите). Препоръчвам да следите пробните продукти - сред тях често се появяват такива, които при покупка на пълната цена на продукта, свалят много повече от доставката. Примерно, поръчах си на три пъти сода за хляб (по 1/2 кило) и не помня да ми е била проблем доставката. Правете опити, добавяйте и махайте продукти от кошницата и т.н.

ROV5021

Общи условия

Активация на акаунт