Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Августовски бебета 2020 ! Тема 5

 • 14 249
 • 728
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 261
Моята Буба се врътка на една страна с краката, мисля, че със силата на бедрата и се преобръща по корем. Научи се точно чрез краката, но не ги вдига във въздуха, а настрани ги завърта. Уж е над 7 кила, а се оказа доста гъвкава и шавлива.
Много е гадно преобръщането през нощта, защото се мъчи да спи по корем, но не може и почва да пъшка и пръхти.

# 46
 • Мнения: 506
Питам, защото се преобръща точно както при опит да се вдигне и да седне. Та се чудя дали целта и е да се обърне или си въобразява, че ще успее да седне. Joy Понеже като се обърне по корем и понякога започва да пищи, сякаш не е искала да се обръща.

# 47
 • Мнения: 3 932
Преобръщат се замятайки едното краче. Моя преди правеше опити, но тези дни го мързи. Иначе постоянно прави “ коремни преси” и все иска да седи седнал. Понякога го държа седнал в скута ми придържайки дупето и с другата ръка през кръста и се чудя дали не му навреждам така?
Вие какво правите и разнасяате ли ги на ръце ? От известно време имам ужасни болки и в двете китки и направо ме е страх, че ще го изтърва. Гледам да не го нося много на ръце, но честно казано не успявам.

# 48
 • Мнения: 506
G.Savova, като ходихме на ортопед, човекът ми каза, че начините, по които нося бебето си, са грешни . Grinning Аз го попитах де.
Обясни ми, че трябва гръбчето да е максимално прилепнало към моето тяло, сякаш лежи на мен. Ако държиш бебето в позиция да гледа напред, тежестта трябва да пада на ръката, която минава през гърдичките, а не на тази под дупето. И трябва да е легнало на теб.  Не знам ти как го носиш, но аз я нося все едно “седи” на моята ръка. Не мога да се коригирам.

# 49
 • Мнения: 1 012
А като ги носим в ергономични раници отново се получава така, че тежестта им пада отдолу 🤔 За всяко нещо имало по нещо, едно време как са ги гледали тия деца без толкова много ценна информация не знам. Лично на мен започна да ми писва от туй и онуй 😃 Куп пари хвърляш за ерго раници, якета и осталъци, за да се окаже, че бебето никога не е било поставено в най-ергономичната позиция. Проходилки, уокъри и още един куп неща са тотално табу, бебето да не стои насам, а натам, да не реве, да не прави това, а онова, ако може само легнало да седи, въобще ми идва да си прасна главата в някоя стена 😃 То става така, че колкото и да се стараеш все нещо не си направила правилно. И за интервалите на сън четох, че за всяко дете са абсолютно индивидуални, не винаги било най-доброто това и въобще май всичката тази противоречива информация повече вреди, отколкото помага. В момента сте свидетели на поредния ми хормонален изблик. Вярно дано стане човек и от моето дете.

# 50
 • Denmark
 • Мнения: 870
И аз това исках да кажа, но ти по-добре боравиш с езика. Joy
Те ако всички деца спяха по един и същи график... Ето го моето в 1:23 все още брои овце и ми гу-ка. Neutral Face

# 51
 • Мнения: 638
G.Savova, като ходихме на ортопед, човекът ми каза, че начините, по които нося бебето си, са грешни . Grinning Аз го попитах де.
Обясни ми, че трябва гръбчето да е максимално прилепнало към моето тяло, сякаш лежи на мен. Ако държиш бебето в позиция да гледа напред, тежестта трябва да пада на ръката, която минава през гърдичките, а не на тази под дупето. И трябва да е легнало на теб.  Не знам ти как го носиш, но аз я нося все едно “седи” на моята ръка. Не мога да се коригирам.
При д-р Фурлакис ли ходихте?
Че на нас той ни обясни как да я носим, но.... Аз май все грешно си я нося. Пък и то се върти като шило в торба, през 2 мин. му сменям позата. И в скута си започнах полуседнала да я слагам, и на възглавница полулегнала. Тя му стана на поплесък отзад главата на това дете, не може само да лежи. Но сигурно и това е грешно, знам ли. 😁

Денем уж следя интервали на будуване, приспивам я, успокоявам я, то не са ритуали, рутини, само магии не съм започнала да правя, но си се буди по 100 пъти на нощ и това е.

# 52
 • Мнения: 506
Да, kitty, при него ходихме. Grinning Аз останах с впечатлението, че е добър специалист.
Нося я грешно от два месеца, обаче всичко и се развива супер. 🤷♀
Алетея, посмях се на това, което си написала. Така е, понякога цялата информация идва прекалено. Иначе за ерго раниците, доколкото аз зная, а то не е много, бебето пак “лежи” на теб с цяло тяло, та са ок.

# 53
 • Мнения: 1 875
Алетея, знам  че ти реторичен въпроса,ама как....както могат. За това  са раждали по 6-7, което оцелее . Тогава  и животът  е бил друг. (Виж третите  странни  как си носят децата, в правилна позиция  на гръб приведени и на хълнок. Те и нашите  баби такс са носили  на къра. )Все повече важи,  колкото  повече  знаем,  разбираме колки малко знаем всъщност.
При мен  сагата  с лайната продължава....сънувам, че ми мирише на ако  и душа бебето, ама няма. Пимислих, че пак сме се наводнили. Стъпвам  внимателно на пода..няма вода, тръгвам бавно  към банята  и все повече мирише.....започвам да изпадам в тих ужас. Joy Миличкото куче, снощи се подрискало, оакал цялата баня , но и в кородора дриснал малко. Че го и настъпал. Та за добро утро  мих баня и кородор . Даже преполових и килима с мокра четка.  Днес лудо пране ще пада....
Относно носенето....за това писах,  търговецът  продава,  това му е работата.  А иначе  инфо  наистина  много, но не е за всеки.
За това не следя график, не броя  хранения пелени  (само в началото) Има  хора като часовници цял живот, моя биологичен  ритъм е като чаено парти на Шапкаря-лудо , сякш спряло,  но течящо супер бързо.

# 54
 • Мнения: 1 764
Аз си продължавам с режима, защото виждам, че и детето се чувства по-добре, когато е по режим.
Вчера бяхме у свекърите за обяд и едното му приспиване беше там.
Заспа си навреме, но след 30мин се събуди и не можа да заспи отново. Явно обстановката му беше непозната.
Вечерта не успя да издържи до 21ч. Заспа в 20,15мин. Съответно в 21ч. се събуди с рев. Успокоих го и после заспа.
Не мога да се оплача, нощем спи добре.
Имаме само едно будене около 3ч. за хранене и това е.
Вчера ме убеждаваха как детето само си показвало какво иска, как зълва ми ставала да си играе с племенника в 4 орез нощта, когато бил бебе, защото той така искал, как заспивал в 2ч. през нощта и това било нормално, защото той така искал...
Викам - ами сега като е по-голям спи ли добре вече? Ами не спял-будел се по 4-5 пъти на нощ и спял в леглото с майка си.
Викам-ами Антонио се буди веднъж и спи сам с кошрката си вече. Дали не е по-добре с режим?!
Още като влизахме и свекърва ми така кресна и разпери ръце срещу детето, че той се изплаши и се разрева.
Не могат да разберат, че Антонио все още е бебе и не е като по-големия си братовчед.
Иначе и аз го нося почти през целия ден. Всичко му е интересно, всичко иска да пипа. Аз останах без кръст, задник и плешка Joy

# 55
 • Мнения: 13
Здравейте, оня ден ми се случи нещо и исках да Ви попитам. Сутрин давам био баланс 5капки по-принцип, но шишено беше на свършване имаше доза за 2 дни още.Изсипах го в лъжичка и взех малко, по-принцип слагам вода, обаче неща се расеях и то остана така може би 9 10 капки и го дадох. Може ли да съм му навредила? Sad

# 56
 • Мнения: 1 875
Е, не😠, сега пък ММ  ми каза ,че спукал гума и зарязал колата  извън града.  Айде и сега пак пари, добре  поне ,че не е станал инцидент. Вече сериозно  почвам да се дрязня. От 3 месеца все ремонремонти аварии, проблеми, пари за всичко. Добре поне ,че със здравето сме добре. При нас все така- ппоп хиляда гадорои на куп.  Дет' се вика все едно някок ни е завидял, то да имаше за какво,   после щом мрънкам?! Аааааааа...да видим следеащата гадория.
Хелп, едва ли. Виж какво  пише в листовката  за предозиране  и странични  ефекти.  Щом е минал вече един ден едва ли може да очакваш проблеми.

# 57
 • Мнения: 638
ellocin, не ме разбирай погрешно, на мен много ми допадна прегледът при него, просто нещата, които каза, ми се сториха познати, затова питам. Тази нощ до 6ч. четох из сайта му и се рових из файловете, които ми беше изпратил. От днес ще включим нови упражнения.

# 58
 • Мнения: 127
Темата за носенето на ръце е много болна при нас-не стига, че не ми държат ръцете и кръста повече от 15 мин ( моят вече е 8 + кила), ами и постоянно се караме с мъжа ми. Аз му обяснявам, че краката трябва да са разкрачени като жабче и да го придържа стабилно и в горната част на тялото, а той го носи все едно е в кенгуру - крачетата висят и тежестта пада на дупето. Аз пък като го хвана уж правилно, имам усещането, че му вадя въздуха. Поръчах Ерго раница Manduca XT, да видим какво ще дойде и дали ще се спогодим (от много избиране, накрая взех раницата с най-малко отзиви). За слузта в акото - най-вероятно е от лигите. За коликите - четох, че е свързано с никненето на зъбките отново, даже и подсичането на дупето, което много ме озадачи. За режима - до скоро се ядосвах, че заспиваме най-късно в 19 ч, след това се сетих, че "Лека нощ деца" го даваха в 20 ч и на лятото ще сме си съвсем добре, само дето заспиването вечер започна да става доста сложно.
Като изкарвате мъниците и е около 3-5 градуса слагате ли шалче на нослето? Моят го изкарах преди 3 дни уж беше в количката с пусната максимално козирка и от тогава е със сополи. И аз го изкарвам рядко, защото във Варна или вали дъжд или има мъгла и е супер влажно или всичко заедно.
Ще съм много благодарна и на идеи какви играчки да му взема, защото вече си тъпее здраво с дрънкалките, активната гимнастика е на път да се разпадне от яростните му удари и дърпане на играчките.
Допълвам - някой питаше за обръщането от гръб по корем - моят започна с чупене на врата на 90 градуса, така беше около 3 седмици, после започна да засилва горното краче и да се обръща странично и от 5 дни си се обръща сам по корем, успява да намести и ръцете и надига главата, стои известно време, радва си се на себе си, след което започва да забива нос, да вири дупе (явно се мъчи да лази) и да реве и так докато не го сложа по гръб.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 10:12 от TheSearcher

# 59
 • Мнения: 506
ellocin, не ме разбирай погрешно, на мен много ми допадна прегледът при него, просто нещата, които каза, ми се сториха познати, затова питам. Тази нощ до 6ч. четох из сайта му и се рових из файловете, които ми беше изпратил. От днес ще включим нови упражнения.

Какви нови упражнения? Blush


TheSearcher, не слагам шалче. Обличам я с дрехите от вкъщи и космонавт + шапка. Рядко слагам чорпоганик под панталона. Всеки път като я пипна по бедрата и врата като се приберем, е ок на темперетура.

Общи условия

Активация на акаунт