Августовски бебета 2020 ! Тема 5

• 20 220
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
То нали е ясно, че е до бебето. Определено има по-спокойни бебчовци и такива които и 100 човека да помагат, пак ще се инатят. Ако това ви успокоява, нали казват, че тези които са били кротки бебета после стават огън, и обратното JoyJoyJoy
Днес бяхме при свекърите на гости и малкия само че стана 19:50 и започна да мрънка. Ми то детето по това време е вече изкъпано и чака да си ляга. Та бързо тръгнахме да се прибираме, едвам го разбудих да го преоблека и нахраня, горкия веднага заспа. Та явно и без ритуалите си заспива Heart Eyes и слава богу.

# 661
Официално се депресирах. Само моето бебе не заспива само? Супер.

И ние имаме видрата, но абсурд само с нея да заспи..
Не си сама, не сиии... 😁
Заспива сгушена в мен, аз обикновено съм седнала на леглото, а когато протестира много, ставам и се подрусваме+пея+тупам по дупето. 
Имаше някога едни хубави времена, в които лягах до нея, милвах я или й пеех и тя заспиваше....
Опитвала съм се денем да я слагам в леглото й да заспива сама, но тя си мисли, че си играем нещо и започва да се смее. Или пък очите й стават лилави вече, толкова много й се спи, но не заспива докато не я гушна.

# 662
  • София
И ние сме с облачето на Фишер. При нас до момента най-много работи звукът от виене на вятър. На мен малко зловещо ми звучи, обаче тя явно го харесва, защото през деня спи на него.

Савова, и нашето мятане след 3-4 сутринта продължава Sad

# 663
  • София
Ами и ние сме в групата на незаспиващите сами. Ей, досега бях с него да го кандърдисвам да заспи. Досега сам е заспивал 1-2 пъти. Кой знае колко е бил отрепан щом не се е сетил да крещи Smile Поръчах го сега това облаче да видим дали ще даде някакъв резултат.
При нас вместо да се увеличават интервалите между храненията нощем, те се скъсяват. Започна да не издържа и 3 часа! Това е направо абсурдно. Сутринта от 6 до 6:40 го дундурках, защото плачеше за ядене Unamused Не успях да се ядосам, но след като го нахраних в 7:30 и заспа, аз с целия си мозък, реших да се наместя, за да спя по-удобно и като се събудя да имам все още кръв в крайниците и той като се събуди - до 11:30! Е тогава вече побеснях ... на себе си Satisfied За какво ми е тая кръв?! Можех да си поспя!
Честит празник на всички именици! Beers

# 664
Лусисита, може ли линк или име на облачето? Че съм в търсене на подобна играчка. И има ли бял шум?

И да ви е жив и здрав малкия именник!

Благодарим! 💙
Облачето е това:
https://comsed.net/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0 … D0%B0%D1%87%D0%B5

Освен приятните мелодии, звуците са: вълни, дъжд, вятър, щурци, пулсиращо сърце. Поне аз на тези ги оприличавам 😀 А как приятно свети - в разни цветове, които може да се сменят. Аз му се кефя повече от детето. За сега. 😁 Но важното е, че върши работа май, особено сърцето - няколко пъти то ни е приспивния звук.

Лайка, жив и здрав да е дядото! 🍻
Не всички светлини са полезни за съня на детето и всъщност казват че единствено червената светлина не пречи толкова на съня.
Ето тук е обяснено много добре. Просто светлините пречат за производството на мелатонин, който е необходим за съня.
https://sarahockwell-smith.com/2015/03/19/one-simple-way-to-impr … y-or-child-sleep/

Има и други много интересни статии.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 22:42 от G.Savova

# 665
Приспах го в 8 и излязох. Прибрах се в 9 и 30. Сега е 11, а той още не спи...
През носа ми излезе направо...

# 666
Днес трябваше да ходя по магазин и развалих малко режима и се събуди от следобеднста дрямка в 3 вместо в 4.
Наложи се да правим още една допълнителна дрямка и окончателно се събуди в 5.30. Малко преди 7.30 вече се дереше от рев и едвам успях са го нахраня. Човека толкова му се спеше, че дори ще откаже яденето заради спането Joy.
В 7.30 го сложих да легне, и той само това чакаше!  Заспа от раз обаче като изпусне бибероната и почва да се мята Stuck Out Tongue Winking Eye.
Вече е успял и да присвои повече от половината легло, обаче не смея да го местя Grinning.
Също така по- късното лягане не значи, че ще се събуди по- късно да яде! Ще стане както обикновено в 11 и 3.

# 667
Аз ако ви кажа режима на моята госпожица и сигурно ще ме линчувате ама...
Тъй като не успях да кърмя повече от 2 месеца се отказах от по-късното захранване + имахме и друга причина и педиатъра също препоръча захранване и захраних на 4м. Въобще не захранвам по учебник така да се каже, а се водя по вкусовете и желанията на детето. От начало никое зеленчуково пюре не се харесваше и беше абсурд да изяде повече от 50гр. Каши и плодове обаче харесваше и така стана, че заместихме първо СЗ вместо обяда. Сега от няколко дни след като дадох месо и “овкусих” пюренцата с див копър започна да ги хапва с удоволствия и сама си замести и обяда, не иска мляко след него. Та за режима започнах. Сутрин се събужда около 8-8:30, закусва ( АМ 180мл) към 9-9:30, заспива около 11 до към 12-12:30. Следва обяд ( пюре ) към 13:00 и следобеден сън към 14:30-15:00 до към 17-18ч , като се събуди яде СЗ ( каша, каша + плод или плод + бисквитки ( аз и ги правя, без глутен, мляко и захар)), към 20:00 се къпем, правя и масажче, обличаме пижамката и и давам млякото ( АМ 180мл) , след което я слагам в кошарата и заспива ( понякога за 5мин, понякога за 30 мин, но поне няма драми и рев).
И така минават горе долу дните, понякога следобед спи малко и за това прави още едни кратък сън преди нощния.
Да ви кажа честно за захранването, смятам, че в днешно време от толкова много информация и четене сме се побъркали и го превръщаме в нещо супер сложно, а то е един естествен процес.
Аз лично ще обръщам по-специално внимание на алергените и по-тежките храни. Също смятам сол и захар да отложа възможно най-далеч във времето, няма да бързам и с рибата.

# 668
Моят не е помирисвал количката от месеци 😄  Явно има нещо бодливо, защото и сестра му не я харесваше.
Продавам я , ако ви трябва 😅
С мен заспива единствено, докато суче. Аз по друг начин не мога да го приспят. Баща му за 2 Мин го люлее и нашият заспива. Баба му пък го люлее и пее , при нея също действа.
Аз не съм по люлеенето.
Не бих могла да го оставя да плаче до припадък. Ако не ми е добре излизам от стаята. Глътвам въздух и го вземам . Стискам зъби, че чак ме болят.
Минава и този период! Каката е на 2г и вече не иска да се гушкаме. А до вчера беше моето бебе.
Режим: стават в 10, лягат е 23-24 ч.
Спи при мен след 4-5 часа. ММ взе една нощна лампа пчеличка, за 5лв. От тогава спи много по-спокойно (бебето ).

# 669
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не всички светлини са полезни за съня на детето и всъщност казват че единствено червената светлина не пречи толкова на съня.
Ето тук е обяснено много добре. Просто светлините пречат за производството на мелатонин, който е необходим за съня.
https://sarahockwell-smith.com/2015/03/19/one-simple-way-to-impr … y-or-child-sleep/

Има и други много интересни статии.
Лелееее, Савова, казвай ги тези работи. Ами аз не знаех, че леко осветление с нощна лампа може да му пречи на съня Fearful А от ден първи всяка нощ я включвам, за да мога да го виждам къде е, все пак да мога му уцеля устата Joy
Но по-добре късно , отколкото никога. Вече ще спим без нощна лампа оттук нататък.

Сега да не се окаже, че всички будещи се дечица спят на осветлено, а всички спинкащи - на тъмно Joy Нямам търпение да пробвам!

# 670
Ние отново оглавяваме класацията за най-лош сън. Заспа към 21:40,реших да спя с нея,та да не ми се оцъкли пак по никое време както вчера. Е, да, ама не. В 5:30 се събуди с усмивка и ни разнасяне, ни цица Simple Smile Към 6:40 все пак успя да заспи, защото се размрънка и в 7:30 отново се събуди окончателно...

# 671
И ние не заспиваме сами, или на цица или на ръце заспива.. Като ви чета как вашите деца имат някакъв режим се чудя само ние ли нямаме, храня я когато поиска, а за спането всеки ден е разлипно един ден издържа да будува около час и нещо и спи по 30-40 мин и около 2 часа като сме навън, има и дни като тези където не знам какво й става нормално ли е че няма и 1 час и иска пак да спи. Иначе се събужда сутринта около 8-8:30 и заспива вечерта към 8-8:30. Снощи като се събуди в 3 ч. До 4:30няма заспиване половин час люляне накрая ми писна хвърлих я на леглото гушнах я и заспа така... Аз ако знаех.. 😄

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:52 от Rozmari Rasheva 661967

# 672
И моята немирница не спа много добре.
Заспа в 23 ч. в леглото- люлка, но след люлеене.
Аз се оцъклих в 1.40 ( ужасттт, малко да скръцне и се будя), а тя към 2 и нещо се разбуди и я кърмих сигурно към 40-50 минути.
Но не успя да заспи дълбоко, спи и мърда и се стряска. По някое време пак се разбуди и я взех да я люшкам върху мен- най- мразя люшкането посреднощ. Събуди ме окончателно в 7.40.
Вярвам, че пълният мрак води до по- добро производство на мелатонин- моята заспива по- лесно на тъмнина, без дразнители като тв.
И аз исках лампа, но съм пръскала пари за глупости.
Иначе на тъмно свикнах да я кърмя и така по- трудно се разсънва.

# 673
Абсурд да заспи сам, единствено на ръце.  🥲 Някой път по-лесно, друг по-трудно. При нас няма точен режим по час, но гоооре долу се старая да спазвам нещо подобно. Поне вечер имаме що годе някакъв режим и заспива по едно и също време 😃
П.С. Вчера му накупих малко дрехи от Зара за пролетта, имат намаление, ама вече почти нищо не е останало.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 22:25 от Mint.

# 674
Прибрахме се консултация при новата лекарка.
Доволна съм.
8,800кг е и 70см.
Препоръча пюретата на Гербер. Ние сме поръчали на приятел да ни докара от Германия.
Каза в рамките на седмица да заменим едното хранене с пюре и да взимам еднокомпонентни.

Общи условия

Активация на акаунт