🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 230
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 1 005
Не знам защо в кулинарно предаване,  канят хора без афинитет към готвене, храна. Няма какво да покажат, няма какво да научиш. Един прост боб сготви, но както трябва. Гола водица беше храната.

# 1 006
Посредственост гарнирана със самочувствие без покритие... с диплома от ТОХ-а в Поморие😆 Намачканата покривка на масата беше най-малкото. Пилешкото филе с омлет - тъпотия на квадрат!

# 1 007
  • в резерват
Не знам защо в кулинарно предаване,  канят хора без афинитет към готвене, храна. Няма какво да покажат, няма какво да научиш. Един прост боб сготви, но както трябва. Гола водица беше храната.

Известните, които обичат да се показват май  почнаха да ги потретят

Предаването беше в пъти по-интересно, в самото начало, когато беше с обикновени хора. И любов към готвенето си  имаше, и страст към храната и внимание в сервирането. Не залитаха толкова в гурмета , алкохола беше в чашите и   ставаше много яка  атмосфера.

# 1 008
Ааа, да..сетих се Simple Smile

Искрен що не изпя нещо от албума дет уж готви?
Сигурно защото, когато е снимано не го е бил сготвил.
Диди нищо не показа.

# 1 009
  • софия
Е как да не показа? Показа дини. Направо не мога да си представя защо някой иска да има подобен размер гърди.

# 1 010
Е как да не показа? Показа дини. Направо не мога да си представя защо някой иска да има подобен размер гърди.
М.. да и ботуши на бос крак.

# 1 011
  • София
Очаквах повече от жена-домакиня.
Обаче всички са добронамерени и позитивно настроени. Тази вечер бяха по-отпуснати и им се получи приятна.

# 1 012
Смятам, че нямаше нито един доволен от храната. Но решиха да си замълчат.
И изобщо не мисля, че някой харесва домакинята, аутфита и готвенето ѝ.
И Искрен със смешната си изява беше посрещнат с изкуствени усмивки.
Показаха се, тя-с изкуственият бюст, той-с боядисаната коса напомниха за себе си, могат да спят спокойно. Нищо, че са повече от смешни и лежат на стари лаври и никой не ги знае вече.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 14:13 от *Вив*

# 1 013
Обаче много добре са ги комбинирани участниците. Представяте ли си Диди в предишната седмица в конкуренция с Мила, Ирина и сие... Разлика от Небето до Земята 😆😆 И 10-ка за Диди срещу 10-ка за Мила, Ирина, Неве и Милица. За какво говорим!

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 21:32 от MoSt new

# 1 014
Скрит текст:
Еми, не се учудвам че я оцениха ниско. И двете дами не ми допадат. Дидо от Д2 тръгна да говори за музика, затова аз бих искал да си изкажа мнението за българската поп и рок музика.
Българската поп и рок музика е типична 4- акордна хармония. В нея няма никакво развитие, няма никакъв интересен баланс или някаква особена красота. Д2 съм им пял като малък " Ледено Момиче" и някои балади, все изпълнявани от Дичо. Ходех в народен хор и пеех в рок бенд, основан от Даниел Елисеев, който е китарист с много голям опит и беше директор на SOS Детско Селище Дрен в периода, в който живеех там като дете.
Аз лично считам, че тогавашната поп и рок музика в България си беше по-качествена. Но Дидо от Д2 единственото, с което го помня е участието му в Star Academy и нито една негова песен не знам, не че особено ме интересува.
Музиката като изкуство не изисква просто градивна критика, иска си УЧЕНЕ. МНОГО УЧЕНЕ. Един композитор, един изпълнител, каквото и да правиш като музика, ако нямаш теоретична и практическа подготовка по солфеж, хармония и елементарна теория на музиката си абсолютен профан и пишеш песни, които просто ти идват като някаква " муза" [ няма да зачеквам коя по-точно " муза" създава повечето съвременна и не толкова съвременна музика], без да имаш никаква теоретична подготовка, без да имаш никакви правилни мисли и особености. Стиловете си бичат само в тяхния си стил, не излизат от формата на песен, не напускат зоната на комфорт.
Вчерашната дама с нейното образование ми пее турбофолк вариант на " Йовано Йованке".
Губих си времето 5 години в университет да науча повече теоретични особености, но си останах на това, което съм научил сам. Няма да навлизам в подробности за перипетиите ми като студент по музикална педагогика в СУ, но съм убеден, че ако аз захвана да правя музика има много по-голям шанс в нея да има разнообразие и разлики. Имам авторски композиции, но засега те са чувани от много малко хора и повечето от тях аз самия не одобрявам и се старая да ги променям.
Музиката трябва да е труд, трябва да е обучение, трябва да е разнообразна. Факт е, че всички съвременни стилове, колкото и различно да звучат един от друг са създадени на едни и същи хармонични прогресии, в тях няма развитие, формата е 4 акорда и никой не излиза от нея.
Ето защо истинското богатство на българската музика се крие в композиторите Добри Христов, Петко Стайнов, Марин Големинов, Любомир Пипков и т. н.
За да правиш музика трябва да осъзнаеш, че творческата мощ идва от знанията, опита и мисленето ти, не от опита и твоето мислене, без да ползваш знанията, които си натрупал. Какъв е смисъла да си завършил музикално училище или университет / академия ако ще създаваш неща, които се създават толкова лесно? Повярвайте ми, като ви казвам - съвременната музика е много лесна за създаване. Стиловете хип хоп и съвременен поп са често пъти плагиатствани от чуждестранни композитори и се базират на определена ладова форма, която коренно се различава от натуралните ладове.
И това го казвам не защото искам да демонстрирам колко повече знам, а защото просто е истина.
Има съвременни български композитори, които пишат класическа музика, но те не пишат хармонично издържани произведения, а т.нар. " Додекафония".
Пример за додекафония вижте в следния линк:
https://www.youtube.com/watch?v=d1PG7KEEQ54

Значи или ще е " Антилопа" на Тита или ще е това.
Просто положението е отчайващо.

Едно малко допълнение - " Додекафония" е стил в музиката, който е на принципа да се бяга от мелодичната структура и най-вече - да се бяга от всякакъв тип акордна структура / хармония [ Хармонията в музиката е теретична наука, която се занимава с поведението и структурата на акордите и как се създават мелодии с тях].

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 23:32 от Анонимен

# 1 015
Леле...Каква лекция в тази кулинарна тема...
😃
Върнах нагоре да си припомня къде съм.

# 1 016
Тази седмица всички са много мили и позитивни... А дотук нищо особено вкусно не видях.
Диди майтапеше ли се с това за интериорния дизайн? 😆 Да беше махнала това абсурдно шалтенце от дивана си поне. И двамата с Пецов са ми като замръзнали в ранните 2000г. Тя с вид на пенсионирана стриптизьорка, той отдавна пенсиониран one hit wonder изпълнител. Странни хора!

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 23:00 от tuali

# 1 017
  • в сърцето на държавата
Дидито , ромка ли е?
Изглежда много тъпа ... Как е омаяла този певец?

# 1 018
Дения има воалче върху каскета. Сигурно е неин модел.
Gucci е каскетчето... Сигурно струва колкото месечната ми заплата.
Поглеждах с едно око и сега ви чета, и се скъсвам от смях... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Леле, попиках се! Жестоки коментари сте направили!!! Ох, казах ви, че Дидо е дървен философ, нещо мръдна това момче...
Искренчо като творец ми е по-долЕ от Панайот Панайотов!

# 1 019
  • софия
Бре! Какъв стандарт демонстрира Дения за заниманията, които претендира да упражнява.

Общи условия

Активация на акаунт