🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 246
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 1 020
И аз си помислих, че е ромка....заела се с обучението на децата сииии.....мили Боже...тя и обучение, със сервитьорската диплома! Joy Дъщеря ѝ знаела 6 езика,  забележете на "академично" ниво Joy....Домът кич, тоалетите кич /особено китеника, който носеше при пазаруването/, менюто, готвенето, цялостното представяне. Ужас!

# 1 021
На мен лекцията ми допадна. Като за  човек свирил на пиано 3 години и отказал се.
Вечерята и без това беше скучна. Дори не ми се коментират буламачите, сервирани от интериорната дизайнерка върху омачканата покривка. Диди не знам колко е компетентна, за да може да направи градивна критика дори и на песен като Кайман. Жената на Дидо - също. Аз лично Дидо като певец го намирам също за доста посредствен. А даже, доколкото имам впечатления, само това прави в групата, в смисъл, че не владее достатъчно добре някой инструмент. Пеенето - равно и грубо магарешко реване. Дали жена му му го е казвала? Joy

# 1 022
На мен лекцията ми допадна. Като за  човек свирил на пиано 3 години и отказал се.
Вечерята и без това беше скучна. Дори не ми се коментират буламачите, сервирани от интериорната дизайнерка върху омачканата покривка. Диди не знам колко е компетентна, за да може да направи градивна критика дори и на песен като Кайман. Жената на Дидо - също. Аз лично Дидо като певец го намирам също за доста посредствен. А даже, доколкото имам впечатления, само това прави в групата, в смисъл, че не владее достатъчно добре някой инструмент. Пеенето - равно и грубо магарешко реване. Дали жена му му го е казвала? Joy
Извинявам се за лекцията. Просто за съжаление понякога избухвам.

# 1 023
Щура кукувица е тази, забавлявах се с нея Simple Smile И ми изглежда добричка. И семейството е хубаво (30+години стаж!!!) и децата - симпатяги. Момичето особено! И хубавко, и умно явно! Що пък майка да не се похвали с детето си, особено когато заслужава.
И вечерята й не беше толкова зле.  Имаше ли ориз! Имаше! При това различен, оригинално вграден в менюто. Грилованите зеленчуци също. Шопската салата си е класика. Пилето също. А всеки си го кваси (маринова Wink) в каквото си иска. Важното е накрая вкусът какъв е, а той май беше добре. За десерта - любопитен ми се стори, може някой път да жертвам някое авокадо Simple Smile
Само дето готви, готви, готви, пък накрай постна беше масата откъм бройки блюда.
Интересно ми е епизодите как се заснемат, има ли някой от кухнята там? Не вярвам да е наистина ден за ден. Ако беше така, все щеше да има някаква корекция в менюто, съобразена с вегетарианеца, а тук нямаше ни вопъл, ни стон. Подозирам, че и 5те епизода ги снимат за ден, най-много два.

Утрешният домакин доста вещо работеше в кухнята.

# 1 024
Очаквах повече от жена-домакиня.
Обаче всички са добронамерени и позитивно настроени. Тази вечер бяха по-отпуснати и им се получи приятна.
Сериозно ли?! От тая точно? Вие сериозно ли смятате, че жена, която изглежда по-този начин (нямам предвид хубост) е домакиня и ще ви сготви вкусно? Вчера някои се възмутиха що така е обсъждана...
Позитивни лицемери - това са, всъщност. Аз пък не съм позитивна. Но да, вечерта беше приятна, насмях се от сърце.

Дидито , ромка ли е?
Изглежда много тъпа ... Как е омаяла този певец?
Оу, той пък нали е петзвезден...

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 21:52 от Анонимен

# 1 025
Павлине, аз не схванах всичко от лекцията, макар че музиката ми е една от неосъществените мечти, но бих те репликирала, че музиката трябва да е удоволствие, наслада.
Иначе съм съгласна за Д2 с Дичо и Дидо. Сетих се за едно фирмено коледно парти преди 2-3 години, на което пяха Д2. Еми всички се забавляваха и пееха, когато той започна да изпълнява старите парчета. Аз няма как да го обясня с качество, брой акорди, развитие и т.н., а с това, че тази музика ни докосваше повече по някакъв начин.

# 1 026
Тази новата им "Ела на Марс" не е толкова лоша. И Дидо даже не реве. Може пък да го критикува някой градивно. Но май само нея помня от след Дичо. Старите песни са по-мелодични, защото там е пипал и Дичката Wink А тях и аз мога да ги пея, защото на Дичо гласът е много висок. Пиле с ракия съм готвила, признавам си Joy Гъби също.

# 1 027
  • Mediterraneo
От няколко неща съм в пълен потрес- от косата, развята над манджата, бруталните аутфити на домакинята и мега изказването на Дидо относно жената и господаря. Този просто удари дъното! Симпатичен ми беше, но с това изказване( че и си вярва) заора!

# 1 028
Наистина ли ви изненадва това мариноване с ракия? Ами прави се! Окрехкотява месото, пък Манчев нека си приказва, че жилаво ставало Simple Smile
А при готвенето алкохолът, като всеки алкохол, се изпарява.

# 1 029
  • Mediterraneo
Мариновала съм с водка и ром( ракия у нас не влиза), същата работа, много приятно става месото наистина и не се усеща никакъв алкохол

# 1 030
Чудя се от къде ги купува тези зашеметяващи тоалети...има ли още битак в София....???? Joy

# 1 031
От "Бутиците", които зареждат от магазините за втора употреба!

# 1 032
Павлине, аз не схванах всичко от лекцията, макар че музиката ми е една от неосъществените мечти, но бих те репликирала, че музиката трябва да е удоволствие, наслада.
Иначе съм съгласна за Д2 с Дичо и Дидо. Сетих се за едно фирмено коледно парти преди 2-3 години, на което пяха Д2. Еми всички се забавляваха и пееха, когато той започна да изпълнява старите парчета. Аз няма как да го обясня с качество, брой акорди, развитие и т.н., а с това, че тази музика ни докосваше повече по някакъв начин.
Скрит текст:
Тезата ми по-скоро беше, че Дидо от Д2 няма особена представа за теоретичните основи на музиката, за да изказва мнение за това какво и как харесва публиката. Аз не считам, че това което той създава в музикално отношение е някакво особено красиво изкуство. Аз съм почитател на ретро музиката, няколко парчета джаз, сега, няма да си кривя душата, че например Smooth Operator на Sade  ми харесва много като стил, Нина Симон с Feeling Good също, Рей Чарлз с Hit the route Jack също много харесвам.
Да, музиката е създадена с цел да забавлява публиката. Но аз лично считам, че създателите на съвременната музика имат нужда пъров да си припомнят някои теоретични и исторически знания, преди да създават това, което те създават.
За съзажелие обаче, хора, като Дидо от Д2 не спомагат за това. А би трябвало, след като те са под прожекторите. Музика е изкуство за широката публика, но е и отговорност и труд за онези, които я създават. А той не ми се струва отговорен, по-скоро ми се струва надут и самодостатъчен в това което прави. И за съжаление това е валидна истина не само за него.
Също така няма да крия, че съм почитател и много слушам класическа музика. Главно неща за пиано и симфонични произведения, почитател съм на творбите на класиците Бетовен и Моцарт, обичам Рахманинов и Шопен също. А, също и Ференц Лист. Тяхната музика е създавана за аристократи, за хора с положение в онези времена, което я прави изключително богата на хармония, но и  в същото време и много тежка и трудна за слушане. Но това да пееш 4 акорда в рамките на 3-4 минути е до някъде красиво и в същото време лесно за разбиране. Затова е по-лесно човек да разбере проста песен като "Антилопа" на Тита от колкото едночасовата 9-та симфония на Бетовен, от която тема в последната част е станала химн на Европейския Съюз.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 23:32 от Анонимен

# 1 033
  • София
Струва ми се, че усилията и бяха насочени главно в предястието. Вярно, че трябва да готвят ориз и той беше там, но все пак основното изобщо никакво го нямаше. Режела жулиениете еднакво дълги...не видях такова нещо. Десертът пък не знам от къде го четеше от нета...или не може да чете или по-скоро го промени както и дойде и стана един бълвоч.
Харесва ми, че си я оцениха реално.

# 1 034
На Манчев абсурдните твърдения, че пиле и яйца не може на вечеря да се сервират, кой го измисли това?  Мен примерно едно ризото с пилешко ще ме накефи за вечеря, дано някой сготви нещо такова и в Черешката.  Това с ориза в салатата си беше чисто отбиване на номера вчера

Общи условия

Активация на акаунт