🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 372
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Артистична вечер! Тортата ще я пробвам 😉.
Котана беше готина 😺 Моята не обича човешка храна и я отминава с надменно презрение 😹
Ирина с широката си обща култура и сиренето... Малко хора могат да се надсмеят над себе
 Си 😉

# 556
На мен пък ми е интересно утре каква простотия ще направи Гъмов, отсега съм се подготвила психически Joy

# 557
Това с Пармиджанино не знам дали бих го разказвала като смешна случка пред непознати/тв аудитория, особено ако през останалото време силно се напъвам да изглеждам много ерудирана и хай... Малко като с рОманската филология се получи - тъпо!

# 558
  • На морето!
Ако Неве качи някъде рецептата за чийз кейк-а, моля да споделите.

Ирина май влиза в една особена възраст, а Неве ми изглежда тъжна.
Днес Мила май се засегна от реакцията на Гъмов, а Милица си е Милица- забавна, без да натежава.

# 559
Стрина от толкова ботокси и т.н. не прилича на себе си !!
ето от преди

# 560
Хареса ми Невена.
Не знаех, че рисува. Даже завидях за шаржовете.
Аз не се потрисам от котето, което трябвало да се сготви според Манчо.
У дома чисокръвен пврсиец е винаги на масата.
Почисвам и слагам покривка, когато се храним. Може да си сложи лапичката на покривка само ако надуши диня или маслини.
Та нито котка, нито мръсни тави, не ме потрисат. Има едни хора, на които не им е приоритет да стоят с парцал. И съм ги приела, с другите им дадености. Толкова е фина и нежна Неве.
Сготви жената добре, дано наистина качат рецепта за десерта.
Тия кюфтета как не се разглобиха също не разбрах.
За компанията - насилват се да им е забавно. Май само на Милица ѝ се получава да ѝ повярвам. Почти.

# 561
  • софия
Чийзкейк с тиква. Тя добави и пасирана райска ябълка, която трябва да е от сорта, който омеква. Днес съм планирала да правя подобен, но без печене (без яйца).

# 562
Нямам особени впечатления от Невена, като актриса, но изглежда симпатичен човек. Определено на котката не й е мястото в кухнята. Невена вероятно е свикнала животното да обикаля около чиниите и продуктите, но за странични хора е потрес. Не обичам котки и тези разходки по плота.....Money
Какво сложи в зелевите кюфтета и не се разпаднаха?
На Ирина всички разказани истории бяха ни в клин, ни в ръкав.

# 563
Е, не мога да я харасам тази Ирина и това е! Колкото и да се опитвам...Умна е, пише много добре (вече рядко срещано) и с удоволствие я чета. Стига да не я слушам. 😀
Красавица не е, но хубаво се облича и изглежда добре. И готви. И дотам 😁 Нито ме интересува кого е развела ( не е първата) и ако не го повтаряше никой нямаше да го помни. Не, тя държи непрекъснато да го навира това в лицата на хората. Да се види колко е смела и как е последвала сърцето си. Същата показност е с 4-те деца. Всички знаем, няма нужда.
За благородническия  произход да не говорим ( може да се пахвалиш веднъж, ама сто пъти...)
Не знам защо още като я чух да разказва колко ги харесва всички и какви приятели са станали, изобщо не можех да си го представя. Така и стана-усещам абсолютен фалш от нейна страна, даже на моменти злобничък. Как ще кажеш, че имаш същото чувство за хумор като останалите? Не можах да повярвам. Чувството за хумор е друга емоция, непосилна за фалшивите хора. А ти виждаш ли с кого всъщност стоиш на една маса?
П.С. Питките й наистинина изглеждат страхотно, но така и не разбрах рецептата. Не съм я срещала, колкото и популярна да е. А не като да не търсих...😇 Някой може ли да сподели? Благодаря!

# 564
Чийзкейк с тиква. Тя добави и пасирана райска ябълка, която трябва да е от сорта, който омеква. Днес съм планирала да правя подобен, но без печене (без яйца).

това ли направи? че не гледах. какво толкова се превъзнасяха тогава. да, хубав е, но чак невероятен и най-доброто, което са яли.....ай ся.

# 565
П.С. Питките й наистинина изглеждат страхотно, но така и не разбрах рецептата. Не съм я срещала, колкото и популярна да е. А не като да не търсих...😇 Някой може ли да сподели? Благодаря!
Да, бе! 😀 Просто напиши "памук питки" и рецепти 101...

# 566
  • На морето!
zvanche, благодаря ! Ще чакаме да споделиш как е станал.

Правила съм 1-2 рецепти на Стрина, наистина се получават чудни. Не мога да ѝ отрека на жената-добре готви.

# 567
Хареса ми дома на Неве, кухнята ѝ е симпатична и удобна. Личи си, че е обитаван дом, уютно ѝ е на домакинята и релаксира с хобито си...А тавите са и за готвене (може би още от мама) Smiley
Попаднала е Невена на котка-господарка, малка, нагла и любвеобилна косматка - просто характер. Моята е кротка, незаинтересована и много срамежлива, при гости се оттегля в убежището си и дреме.

Идеята за зелевите кюфтета ми се видя интересна. Може би преди и след накълцването го изцежда, но не показаха. После май го мина през тиган? - тогава го добави към ориз и накълцан праз, овкуси, хубаво омеси, но най-важното за неразпадането е овалването на топките-кюфтета в брашно.
Десерта ѝ беше хубав и сезонен. Изобщо добро представяне, поредна приятна вечер.

makoka, пиши памук погача и ще ти излязат стотици резултати. Ирина оформи тестото на малки питки.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 13:52 от Cafelate

# 568
  • София
Гъмов при предното си участие пак готви кисело зеле. Чудя се къде ще ги посрещне. До тук беше в кукления театър,  в заведението на Август, сега едва ли ще е у тях.

# 569
Мен тавите изобщо не ме интересуват, а тук се коментират често. Имам и добре изглеждащи тави, и такива, които са обгорени отстрани - не бих изхвърлила вторите само заради това, че са станали грозни.

Общи условия

Активация на акаунт