🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 384
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 570
Да, де, ама те са станали грозни от системно не добро измиване след употреба...

# 571
Изгарят, като ги забрави човек. Емайлът почернява.

# 572
Но това се почиства! Ако го почистиш веднага, след като е обгоряло от приготвянето на нещо, е лесно. Като опечеш още три пъти почернялото... иди чегъртай после.

# 573
Гъмов при предното си участие пак готви кисело зеле. Чудя се къде ще ги посрещне. До тук беше в кукления театър,  в заведението на Август, сега едва ли ще е у тях.
Явно сега ще се постарае. При Август беше яка простотия.

# 574
Видях промото с Гъмов и кухнята много прилича на тази на Силвия Петкова.

# 575
Но това се почиства! Ако го почистиш веднага, след като е обгоряло от приготвянето на нещо, е лесно. Като опечеш още три пъти почернялото... иди чегъртай после.
Аз не бих изсипала всичко от тавата незабавно, защото са почернели краищата (и да започна да търкам). Това, че е изгоряла отстрани не означава автоматично, че и ястието е загоряло.  Мен това не ме интересува. Нито ме интересува дали се възприема като мърляво.

# 576
Ама кой казва да сготвиш и веднага да изсипеш храната, за да миеш тава!? Хората ме разбраха, мисля. Тавата се измива добре след всяко готвене като се махат всички загорели остатъци и отвътре, и отвън. Опечеш ли тези непочистени остатъци още няколко пъти, а върху тях се натрупат и тези от следващо готвене, ще станат като емайла или каквото е там покритието и махането (ако въобще решиш да ги махаш), ще ти струва много повече време и усилия.
Отделно от това, храна приготвена в такъв съд... Ами не, мерси!

При Август беше яка простотия.
И мръсотия.

Извинете ме, че се впуснах в това обяснение, ама нито мога да ям където и да е, нито в каквото и да е. Веднъж в дома на една префърцунена госпожа с тежки мебели и много претенции, поисках чаша вода. Водата ми беше донесена в чаша, която и от кофа за боклук да беше извадена, щеше да е по-чиста... В резките на кристала (да, тя беше руски кристал) имаше жълто-сива клеясала мазна мръсотия. Щях да припадна като я видях! Естествено, не пих вода. Не мога да си представя човек да има такива съдове и да ги предлага на други хора!

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 15:31 от Анонимен

# 577
Разбрахме. Но самата тава, която се коментира, мисля е от времето на баба ѝ.
А тя в нея сложи друга тава. Та затова не ми толкова важно.
Ако някой има такива стари и неугледни тави -  ги накиснете в топла вода, в която се разтваря таблетка за съдомиялна.
И после в съдомиялната на дългата програма. Ще светне.

# 578
При емайлираните тави, не просто нагар, а оцветяване се получава. И когато е светла още повече личи. Говоря за тави на доооста години. Мити и търкани с препарат, четка, телче, изгорялото пада, тавата е чиста, но мястото е оцветено и така с години. Но това не е напластяване на мръсотия и мазнотия, а точно оцветяване, което прави тавата да изглежда най-точно казано - захабена, а вътре си е в много добро състояние.
Хубаво е в такива моменти да се вадят тавите за "представителни" - Черешови нужди. Smiley

# 579
Да, в крайна сметка, тавите не са много скъпи (особено пък емайлираните) - колкото за предаването може да се купят една-две.
Аз съдомиялна нямам и според мен това черното няма как да се отмие. То и без това е само по ръбовете, а не вътре в тавата.

# 580
Ирини- то не спира да повтаря, че това била от супер забавните й седмици през 2020... Може и като "най. забавната" да я определи, не помня вече, не съм я чела толкова чак задълбочено. Но ако това е в "топА", то излиза, че останалото, стандартното уж ежедневие е доста сиво и скучно. Което има сериозно разминаване със "спонтанните" й включвания из социалните мрежи.

Това с Пармиджанино не знам дали бих го разказвала като смешна случка пред непознати/тв аудитория, особено ако през останалото време силно се напъвам да изглеждам много ерудирана и хай... Малко като с рОманската филология се получи - тъпо!
Напълно съгласна! Доста неадекватно и глупаво включване, само и само да е център на вниманието. А дори не се съобрази, че домакинята е минала през аналогична ситуация, бидейки от другата страна.

А как свойски шляпна "Гъм" по задника?!??? Grinning

Котката определено нямаше място на плота, както и гривната с талисманите на Стрина, докато месеше тестото. Много ме е гнус от подобни неща мен- по тези гривни, верижки, въобще по подобните аксесоари толкова мръсотия се събира... бляк. Можеше едни ръкавици да сложи, които да покрият украшенията, докато подготвя тестото.

Видях промото с Гъмов и кухнята много прилича на тази на Силвия Петкова.

И на мен много ми заприлича на нейната.

# 581
  • София
Моята посуда също не е цялата за пред камери, но като знаеш, че ще те снимат, би трябвало да се постараеш да изглеждат добре нещата... Иначе нека си ги ползват в домакинството захабените съдове.

# 582
  • София
Почистват се тавите, даже много лесно с подходящ препарат. Имах заварени такива, когато живях със съквартиранти, всичите ги изчистих. Сега, някои не стават като нови, заради самия материал, но поне са чисти или с по-бледи петна от загаряне. Пък ако не ѝ се занимава, да си беше изкарала най-малко загорялата. И на мен товами направи впечатление, както и фурната на Милица. Иначе и двете са ми симпатични, само на котката не ѝ беше мястото там, също съм съгласна.

# 583
  • София
Аз пък много харесвам обгорени отвън тигани, особено ако са ползвани върху огън - създават ми усещане за топлина и уют Joy

# 584

Общи условия

Активация на акаунт