🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 318
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 705
Какво е предимството на дечицата, отгледани от баба? Че сме дебелички цял живот и обичаме мляко с ориз и грис халва! 😂 Само дето нямам спомен преди колко години последно правих грис халва... Мляко с ориз бих хапнала понякога, но не съм приготвяла никога. Затова пък имам случайно грис вкъщи (от правенето на баклавата за Коледа) и ще взема утре да направя.
Обожавам и козе мляко, и сирене. Напоследък купуваме по 1 кофа козе сирене (около 8 кг и се изяжда за 2-3 месеца)

# 706
Олеее и грис халвата ненавиждах, една такава кафява....наскоро ни сервираха в Гърция, хареса ми. Явно не трябва да се храня цял живот по спомени. Grinning

# 707
От приказки за мляко с ориз и бисквитена торта огладнях Joy

Ей сега мога да изям тава с бисквитена торта Heart Eyes

# 708
Треперещо малеби с червен сироп отгоре - потрес! В същата графа влизат и мляко с ориз,  жълто нишесте и прословутата бисквитена торта с розово нишесте! Ама който не ги е ял , може и да му харесат!

# 709
Боже, какви увреждания ви е нанесла детската градина... От колко вкусни неща се лишавате.
Има един сутляж на фурна с ядки и стафиди. Най - вкусното нещо.

# 710
Аз пък в детската градина си ги ядях нещата и нищо не ми е било противно.
Мразя изключително много крем карамел с кроасан или крем брюле с ананас, които са модерни от години.
Крем брюле е страхотен десерт и не разбирам защо трябва да се развали, като му се изцвъка отгоре ананас.
Обичам и кроасан, и крем карамел, но не и заедно, мисля, че е много гадно ястие.

Оризът ми харесва най-много по класическия начин - с пиле. Интересно, пълнените чушки с кайма и ориз дали се броят за оризово ястие?

# 711
Ох, недей, че за чушки с кайма и ориз  (и мусака) убивам Joy
Според мен се причисляват.

Даже не помня какво съм яла в детската градина и какви поражения ми е нанесло. Но помня ужасната юфка на един ученически лагер и оттогава - ТЦ!

# 712
Цитат
... Интересно, пълнените чушки с кайма и ориз дали се броят за оризово ястие?
Би трябвало. Щом банички с кисело зеле за броят за изпълнена задача.
Доколкото разбирам от тези задачи на Манчев, въпросният продукт трябва да е включен по някакъв начин в менюто. Дали в салатата, дали в основното или в десерта няма значение. Дори мисля, че включването му по нетрадиционен начин, не като отделно блюдо, е плюс. Поне аз така бих оценявала. Пиле с ориз или дори паеля - средничко, това обаче https://recepti.gotvach.bg/r-89217-%D0%A2%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B … D1%80%D0%B8%D0%B7 - за отлично. Не, че го знам как е, но звучи екзонично Simple Smile
Да ви питам за онези люти чушки с овче сирене? Какви бяха тези възторзи по него! Очаквах нещо като мус, а то, ако правилно съм видяла, се оказа плочка сирене и люта чушка до него. Мииии!?
Дето Милица го човъркаше с вилицата и викаше, че е дървено Joy

# 713
Лютите чушки с овче сирене се пържат и не стават като мус. Зрялото овче сирене е твърдо и само става на бучки. Поне аз само в този вариант съм го опитвала, включително в столично заведение.
При Неве явно беше купено от хипермаркет и не беше съвсем натурално.

# 714
Накарахте ме да се замисля, но не се сетих да не ям нещо заради детската градина Simple Smile Прясно мляко не обичам от както се помня въпреки, че винаги сме имали домашни млекодаващи животни Simple Smile поради тази причина не мога да ям твърде много мляко с ориз, но една малка порция с канела отвреме навреме става.

Гъмовата вечеря с тази тиква навсякъде не знам как щях да я преживея. Tиква въобще не вкусвам. В интерес на истината пробвах целенасочено да я харесам преди години, но не успях.
Има хора, които са ми антипатични без да ги познавам и нещо да са ми направили, та и Ирина така. Открай време.

Честно казано най - интересното на телевизионните предавания в България са коментарите в bg - mamma Simple Smile

# 715
  • София
В нашата детска готвеха вкусно, даже мрънках на майка ми, че не прави супите като техните... Grinning Мляко с ориз обичам, защото баба ми правеше много хубаво, с канела... Виж, столът в училище предлагаше висша класа помии, просто потресаващи. Оттогава да не чуя за супа със сирене Close, а тук четох възторжени отзиви за нещо от тоя сорт.
Пълнените чушки със сигурност стават, но не и за мен, никак не обичам. Grinning

# 716
  • София
Аз - малеби и грис-халва 🤮
На сина ми като бебе давам мляко с грис - той яде, та ушите му пукат, а на мен ми се повдига, докато слагам лъжичката в устата му 😂

# 717
Припомнете ми, Дидо и Димо вегетарианци ли са? Пак ли ще има капризи на масата?

# 718
Е то почти винаги има някой дето нещо не яде, я вегетарианец, я веган /пази боже/ за да има интрига.

# 719
  • ВАРНА
Мразя мляко с ориз. Останала ми е травма от детската градина. Винаги имаше гаден каймак и/или някакви топчета. Не мога да се пречупя да опитам подобно нещо, колкото и добре да изглежда.
Но с времето лелките са се понаучили да готвят, защото детето много обича.

Аз пък повръщам само като видя днес  -  зелен боб на манджа - травма от казармата....

драмата е че уж беше с месо - Но месото отиваше за офицерския състав -  за войниците имаше зелен боб с медузи  - разбирай зелен боб с изрязаната лоена част за нас....месото за капитаните.

Общи условия

Активация на акаунт