🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 320
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ха-Ха, Тайна, някои хора просто имат консервативни вкусове 😉. ММ не дава и да се чуе за родопска баница с ориз - клин май беше 😂 А баница с кисело зеле, която правя за закуска преди Бъдни вечер / постна /, я яде с половин уста 😜

# 691
Видяхме, че не ядат само това. Напротив, има разнообразие. Дори по-голямо от това преди години, когато всички ядяха само сьомга и рукола Simple Smile
На мен ми е интересно с това включване на един задължителен елемент в менюто. А вече кой как ще го направи е въпрос на умения и фантазия.

# 692
  • София
Видяхме, че не ядат само това. Напротив, има разнообразие. Дори по-голямо от това преди години, когато всички ядяха само сьомга и рукола Simple Smile
На мен ми е интересно с това включване на един задължителен елемент в менюто. А вече кой как ще го направи е въпрос на умения и фантазия.

Също и авокадо и тирамису. Laughing

# 693
На мен оризът, дори в комбинация с прясно мляко, ми действа затягащо и поради тази причина избягвам да го консумирам повече от веднъж седмично. Така че според мен не е много удачен избор на продукт за пет дена подред.

# 694
  • София
От една страна, интересно е с тези задачи, кой как ще се справи, дали ще претупа... Но от гледна точка на участниците, не е много приятно всеки ден да ядеш едно и също, примерно пуйка. Затова си мисля, че е добре да са по-гъвкави тези задачи, да позволяват по-голямо разнообразие от вкусове. Примерно баницата беше подходяща, има толкова различни видове.

# 695
Ха, Милица надали сега се е научила да свири част от Лунната соната - по-скоро е учила пиано и солфеж като малка - и гласът й е обработен 😉
Всяка една от жените можеше да получи плакета, но Манчев беше решил предварително, с което прави “мечешка услуга” 😜

Ами, много добре, като се има предвид колко са трудни тия две науки. Принципно тази пиеса [ истинското и име не е " Лунна соната" ] се дава на облигатно пиано в 12 клас в музикалното училище. Тя е 4-то равнище на умение по десетобалната система на техническа трудност в пианото. Но, адмирации, че е научила първите 4 такта. То не е никак лесно това да се учи, по-голямата част от основната мелодия се пада на кутрето, което си иска доста разтеглива ръка. След това има и арпежи, има и други сложни неща...

# 696
Кой прави десерта с панетоне? Башар ли беше?

# 697
  • София
Кой прави десерта с панетоне? Башар ли беше?
козунак Панетоне със заливка от смес за крем брюле

# 698
Ох, вярно, че Кирил Ефремов беше. Благодаря Mari_Mar, страхотна си! Flowers Hibiscus

# 699
Ех  Mari_Mar, веднага реагираш, страхотна си!

# 700
  • софия
Мразя мляко с ориз. Останала ми е травма от детската градина. Винаги имаше гаден каймак и/или някакви топчета. Не мога да се пречупя да опитам подобно нещо, колкото и добре да изглежда.
Но с времето лелките са се понаучили да готвят, защото детето много обича.

# 701
Мразя мляко с ориз. Останала ми е травма от детската градина. Винаги имаше гаден каймак и/или някакви топчета. Не мога да се пречупя да опитам подобно нещо, колкото и добре да изглежда.
Но с времето лелките са се понаучили да готвят, защото детето много обича.
И аз го мразя, не е моето сладък ориз! Оризът е за манджа, не за десерт! Аз така от градината съм намразила бисквитената торта, с един противен розов крем-нишесте! Бляк!

# 702
Мразя мляко с ориз. Останала ми е травма от детската градина. ...

Да, да, че и крем карамела го отнесе покрай млякото с ориз. То нашето поколение кой ли обича мляко с ориз. Травми от детската градина е при всички. Също детето ми го обожава Simple Smile

# 703
И аз ненавиждам мляко с ориз, бисквитени торти и безвскусните малебита заради детската градина и училищния стол. От малкото неща, които не мога и не мога да харесам. Също козе мляко/сирене...🤢 Даже то ми е топ противност.

# 704
И аз ненавиждам мляко с ориз, бисквитени торти и безвскусните малебита заради детската градина и училищния стол. От малкото неща, които не мога и не мога да харесам. Също козе мляко/сирене...🤢 Даже то ми е топ противност.
И на мен! Не обичам специфичната му миризма, гади ми се...

Общи условия

Активация на акаунт