🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 174
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 1 305
У нас се оформиха 2 мнения - ММ хареса Славчо, а аз - не. Един такъв стерилен, подреден, зализан, уууу, ястията нищо завързано - сарми, джоланчета, риби, печени в пликове! Сармите сготвени по този начин не мога да си представя какъв вкус ще имат....!

# 1 306
Ох, мъжете в темата ме пребивате от смях JoyСладури.
Наистина мазен тип ще се окаже тоз момък.
Десерта с авокадото беше същият буламач  като на една от жените, май Дида.

Благодарско за комплимента!!!

# 1 307
..
Айде да не е едно и също! Мишелин са автомобилни гуми... т.е. така са познати у нас и никой не нарича звездата Мишелин, а че се пише еднакво - съгласих се.
Из дебрите интернетски:
"Докато марката Michelin е добре известна със своите гуми, то базираната в Париж компания е известна и с годишния си Michelin Guide. През 1900 г. Michelin започнала да публикува пътеводител за Европа, за да насърчи шофьорите да пътуват до местните забележителности. Наред с други неща, в ръководството били включени анонимни ревюта на европейски ресторанти, които се фокусирали върху качеството и вкуса на поднесените храни, както и върху овладяването на кулинарната техника и индивидуалността на ястията.
Звездите на Мишлен сега се смятат за отличителен белег на изискани ястия от най-добрите готвачи в света. Звездите не са лесни за получаване и се дават на най-добрите ресторанти във всеки отделен град от пътеводителя. Получателите на звезда получават огромнен престиж и почести, а много собственици на ресторанти виждат и увеличение на бизнеса след получаване на звездите на Мишлен (докато някои, които са загубили звезди, са преживели обратното)."

Само не ми е ясно, защо се изговарят по различен начин. Гумите са познати като Мишелин, звездите като Мишлен, компанията се казва Michelin, марката гуми се пише Michelin, звездите също се пишат Michelin. Иди, че разбери.

# 1 308
  • Пловдив
Майка ми прави сармите само с кайма и ориз - без да ги обработва, само ги смесва и са най-вкусните сарми на света. За подправка - чубрица.

На мен всичко ми хареса. Видя ми се нормално момче. И също съм на мнението, че е по-добре да гледат неговите клипове, отколкото безбройните малоумщини, с които е пълно, поне научават нещо.

Дъщеря ми (15 год.) специално дойде да гледа предаването, не го беше правила поне от две години.

# 1 309
  • София
Крашъра е доста популярен сред юношите защото те не четат, а са свикнали на готово смляна информация, която да им се поднася под формата на 10/15 минути клипчета.
Поне повечето му видеа наистина са интересни, а и добре ги разказва. Аз отдавна съм му абонат, но не гледам всичко което поства. Сетил се е пръв, насочил се е към любопитното и тайнственото, като преди това имаше популярност сред геймъри разни и успя човека. Честито да му е, така се прави. Изглежда лесно, но не всеки го може, а и хората са казали, 'който удря пръв, удря два пъти.'

# 1 310
Компанията е една - Michelin. И за гумите, и за ресторантските звезди Simple Smile
https://m.economy.bg/home/view/15362/Michelin---zvezdi-ili-gumi
Правилното произношение е МишлЕн, у нас обаче открай време се е наложило като Мишелин. Особено за гумите. За ресторантите вече се правим на по-знаещи и се опитваме да го изговаряме правилно.
Той и Париж не е Париж на френска, ма нА, никой у нас не му вика Пари Wink

# 1 311
  • София
И гумите са Мишлен, а не Мишелин 😉
У нас отначало се е наложила  грешна транскрипция ( както Чико , а е Коко)
О, Птица ме превари.

# 1 312
Добре, посипах си главата с каша от авокадо.

# 1 313
Сакън, авокадото е за десерт Joy

# 1 314
Да, знам, че Michelin правят гумите и дават звездите. Просто не ми беше ясно  произнасянето на едно и също име по различен начин. Сега разбрах. Птица, Almadji. Flowers Hibiscus

# 1 315
Сезонът на "Черешката" завършва на 19 февруари.  А от 26 февруари ще дават Кошмари в кухнята всеки петък от 20 часа

# 1 316
Свекърва ми запържва сместа за сармите предварително, майка ми, баба ми - не и категорично са сто пъти по-добри кулинарки. Дали се запържва или не е без значение, всякак могат да станат много вкусни сармите.
Слави го наблюдавах внимателно, заради отзивите тук, не знаех кой е. Стерилен някой по-горе каза, стегнат, изпълнителен, амбициозен. Не е лош човек сигурно и браво за информацията, която поднася на децата, но като типаж е мноого далеч от това, което харесвам, нищо шик няма в него.
За мен си е чиста проба дърво, ама напредничаво и амбициозно.

# 1 317
Сакън, авокадото е за десерт Joy
Чудна маска за коса става с него! Grinning

# 1 318
...
За мен си е чиста проба дърво, ама напредничаво и амбициозно.
Joy Joy Joy

Плънката за сармите не я запържвам. Омесвам си каймата с ориза, за зелевите сарми слагам черен пипер, чубрица, лук, понякога и малко червен пипер, за лозовите сарми слагам лук, черен пипер, чубрица, джоджен и копър. За да стане по сочна плънката при омесването добавям малко топла водичка. Постни сарми рядко правя, но за постните сарми за разлика от тия с кайма задушавам плънката до полуготовност и така навивам. И в двата си варианта стават хубави.
Слави обаче ми се стори, че зави просто суров ориз в листа, неовкусен.

# 1 319
Аз правя една и съща плънка за зелеви сарми и за пълнени чушки - задушавам лук и моркови, добавям каймата и запържвам да стане ситна и почти готова, добавям домати на кубчета, чубрица, черен пипер и магданоз. Отделно запържвам ориза до стъклен, така като се свари не ми става на каша. Смесвам ориза с каймата и добавям вода да поври до полу-готово (за чушки) и тогава ги пълня. За сарми не варя плънката, направо ги навивам, не стегнато, за да не се пукат, те сами се стягат като се сварят. Чушките готвя после във фурна, сармите на котлона в тенджера, затиснати с чиния. Баба така ме е учила. Не ги ядем със сос, а с кисело мляко. Мъжът ми чушките ги пуска като в ПВЦ тръба... Пословичен е с любовта си към пълнени чушки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт