🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 110
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Суровата плънка при варенето/печенето на чушките или сърмите се сбива и слепва, докато предварително задушената става по-пръхкава. Има известна разлика и във вкуса, но и двата варианта са добри. Първият е за по-бързо, когато нямаш много време да се въртиш около печката, вторият е по-бавничък и пипкав.
За слоукукъра задушавате ли плънката предварително или я мятате набързо и сурова?
Винаги задушавам, и за мултикукъра. В слоукукъра правих за една Бъдни вечер лозови сармички, топяха се в устата, ама цяла нощ ги дебнах, щото имам газова бутилка в кухнята. А за гювеча правя сармата от цял лист. Не обичам да се пипкам, не обичам и зелето да им е много, затова слагам много плънка.

# 1 411
....имах уникалното щастие да имам баба от Асеновград, та бая такива сарми съм хапнала. Нищо общо с показаното, особено по размер. И тези сарми не се свиват, а се стискат и са с размер на малка хапка, по-малки от кутре......

Като прочетох това се сетих, че Христо Калоферов е от Асеновград и той до съвършенство е усвоил правенето на теза сарми.Laughing

Моля, дайте рецептата на салата от карфиол, която бе спомената по-горе.

# 1 412
Суровата плънка при варенето/печенето на чушките или сърмите се сбива и слепва, докато предварително задушената става по-пръхкава. Има известна разлика и във вкуса, но и двата варианта са добри. Първият е за по-бързо, когато нямаш много време да се въртиш около печката, вторият е по-бавничък и пипкав.
За слоукукъра задушавате ли плънката предварително или я мятате набързо и сурова?
Винаги задушавам, и за мултикукъра. В слоукукъра правих за една Бъдни вечер лозови сармички, топяха се в устата, ама цяла нощ ги дебнах, щото имам газова бутилка в кухнята. А за гювеча правя сармата от цял лист. Не обичам да се пипкам, не обичам и зелето да им е много, затова слагам много плънка.
И аз задушавам, но оризът запържвам, слагам го след каймата и с малко вода, не го задушавам много, твърдичък го пълня. На слоукукъра с керамичното гърне за цяла нощ стават божествени!
Малките сарми са много шик, ако има кой да ми ги навие аз ще ги ЯМ!

# 1 413
  • софия
Моля, дайте рецептата на салата от карфиол, която бе спомената по-горе.
Скрит текст:
Не съм сигурна дали това беше рецепта в предаването, но аз направих така: карфиолът се начупва на розички и се измива. Нарязвам авокадото на кубчета (при разбъркване част от парченцата се смачкват и стават като крем), добавям към карфиола и заливам с медено-горчичен дресинг (приблизително: 1/2 с.л. горчица, 1/2 с.л. мед, няколко капки соев сос, 1 ч.л. яълков оцет, 1 с.л. зехтин
сок от лайм/лимон). Няколко пъти добавях и киноа. И по двата начина ни харесва много.
И за да не е спам, промото за довечера - https://nova.bg/accents/view/2021/01/29/313473/%D0%B4%D0%B8%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/
Няма да готви в розАвата кухня Disappointed Relieved

# 1 414
  • Пловдив
Явно и той като Димо няма да ги кани у тях...

Др.седмица май няма да гледам...

# 1 415
Рускинята го е изгонила в мазето да готви.

# 1 416
Може би е някакво студио.
Не мога да повярвам, че рускинята ще се лиши от удоволствието да се покаже по телевизора.

# 1 417
Да демонстрират любовта си. То беше лензене, то беше чудо миналият път, като готвеше Дидо.  Не ги догледах.

# 1 418
Скрит текст:
Според мен ако има вегетарианец в компанията, която в случая е от 5 души, трябва да се готви вегетарианското в 5 порции, а месното - колкото са месоядните. Ще обясня защо - когато има вегетарианец /истински/ той не би посегнал към храната на месоядните, но тези, които хапват месо е напълно нормално да искат да опитат вегетарианското/постното ястие. Дори е възможно да откажат месото за вечерта. На мен ако всяка вечер ми предлагат пържоли, в един момент ще искам да хапна боб, вместо поредната пържола.
Абсолютно. Това, че не си вегетарианец, не значи, че трябва да те задължават да ядеш месо. Онази манджа е за теб - другото няма да го пипаш.
Дидо ги е поканил в мазе и обзаведено като механа. 🙂 Добре се е получило. Сигурно е споменал на компанията, защото Дения се е докарала с блуза с народни мотиви.

# 1 419
Малкоданска и съпруг-дизайнер скоро показваха  при Гала новият си дом - сигурно там ще посреща!

# 1 420
Скрит текст:
Според мен ако има вегетарианец в компанията, която в случая е от 5 души, трябва да се готви вегетарианското в 5 порции, а месното - колкото са месоядните. Ще обясня защо - когато има вегетарианец /истински/ той не би посегнал към храната на месоядните, но тези, които хапват месо е напълно нормално да искат да опитат вегетарианското/постното ястие. Дори е възможно да откажат месото за вечерта. На мен ако всяка вечер ми предлагат пържоли, в един момент ще искам да хапна боб, вместо поредната пържола.
Абсолютно. Това, че не си вегетарианец, не значи, че трябва да те задължават да ядеш месо. Онази манджа е за теб - другото няма да го пипаш.
Не сте прави! Вкъщи човек може да си се съобразява с гостите си както иска и смята, че е редно, тук е различно. Предаването е за готвене на непрофесионалисти, поканени за приготвят вечеря за 5 човека все пак, не за 10.
Хората си готвят както могат и каквото решат, като има някой по-специален, някои добри души приготвят по нещичко различно за него, други и това не правят.

# 1 421
Е, да, но извън предаване гостите са много по- искрени по отношение на посрещането. Какви неща са ми разказвали... Думите, които се използват тук са меки и любезни. Даже знам за случай, в който гост дискретно е изхвърлял храна зад дивана, докато домакините не са в стаята. Да, човек може да прави каквото си иска в дома си, но после го одумват.
Изводът е, че трябва да се канят само много близки хора, ако целта е всички да останат доволни. Непознати се канят на ресторант.

# 1 422
Разбира се, че е така. В случая обаче не могат много да се отдалечават от оригиналния формат на предаването "Come Dine with Me"

# 1 423
Малкоданска и съпруг-дизайнер скоро показваха  при Гала новият си дом - сигурно там ще посреща!
Ох, чух и аз същото.
Тази не може да готви, ще е реклама на интериорен дизайн.

# 1 424
Ох, чух и аз същото.
Тази не може да готви, ще е реклама на интериорен дизайн.
Ми как да може, тя нали не  яде.... Joy

Общи условия

Активация на акаунт