Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 51 481
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, да ви попитам нещо относно храненето ви по време на бременността - ограничавате ли се от някои храни? Има ли такива, които сте спрели напълно? Аз общо взето си хапвам каквото и преди бременността, рядко си позволявам боклуци, повече си готвим вкъщи и гледам да ям същото като количество (без ядене за двама). Обаче тази вечер много ми се прияде бургер с пържени картофки, хапнах си и сега ме гони едно угризение, че не изядох една салата например Grinning Вярно е, че не бях яла такова нещо от месеци, но... Кажете ми, че и вие прегрешавате от време на време Grinning

# 556
Момичета, да ви попитам нещо относно храненето ви по време на бременността - ограничавате ли се от някои храни? Има ли такива, които сте спрели напълно? Аз общо взето си хапвам каквото и преди бременността, рядко си позволявам боклуци, повече си готвим вкъщи и гледам да ям същото като количество (без ядене за двама). Обаче тази вечер много ми се прияде бургер с пържени картофки, хапнах си и сега ме гони едно угризение, че не изядох една салата например Grinning Вярно е, че не бях яла такова нещо от месеци, но... Кажете ми, че и вие прегрешавате от време на време Grinning
Разбира се, няма какво да се случи от 1 път. На мен също тази вечер ми се дояде джънк и поръчахме. Няма нищо лошо в поглезването и засищане на желанието стига да не е системно Simple Smile При мен последните 2-3 дни така се получава- сладко, тесто, топкане на манджички и т.н.

# 557
  • Варна
Уф,аз още малко ще се търкалям 😔 Хапвам каквото ми се хапва,не се ограничавам. Честно да си кажа вече си блъскам главата за килограмите 😁 Днес си изтеглих крачкомер и брояч на калории. В интерес на истината набрах 2200 калории,които четох че са добре при бременните (и то последното ми ядене за днес беше паста ахахах). Но угризение в никакъв случай нямам. Не вярвам от един чипс или паста или бургер да стане нещо,та дори и всеки ден да се хапват.

Едит: в петък ми беше последният работен ден. До тогава ядех почти всяка сутрин банички (а дните в които не бяха банички,бяха пици). Нямах всъщност за друга закуска... С първото дете също много банички изядох 😁

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 22:25 от Anna93

# 558
Голям проблем ми е:(,все ми де вде сладко в 19 г.с а съм 5 кг отгоре:(,притеснявам се и да не вдигна и кръвната захар с този ми режим!
Определено осъзнавам ,че трябва да променя яденето си,ако някой ина идей за добър режим при бременност не ядене за двама и тн...нека сподели

# 559
И аз имам проблем с храната, яде ми се като за трима. Буквално се ограничавам от храна. Като разбрах, че съм бременна ми се хапваше много джънк и наблягах на пица. После започна да ми се гади и не ми се ядеше нищо, което беше супер. След Коледа апетита ми се върна и е страшно. Яде ми се много сладко и не мога да се спра. Джънк по-рязко ми се яде. От време на време си позволявам нещо от рода на Помбер 😁 големият ми проблем е сладкото.

# 560
Мале момичета на мен всеки ден ми се ядат картофи, било то варени, пържени, на фурна... не знам направо какво ми става. И вчера както уж нямах никакви големи предпочитания към храна изядох едно бурканче с мини корнишони, така ми се услади, че днес пак ще си взема Grinning

Днес съм на преглед, но не при моя АГ, а при друга лекарка, препоръчвана ми от много приятелки. Чак вчера си взех направление за записване на ЖК (имахме малко проблеми с личния лекар) и след днескашното ми посещение ще преценя при кои лекар да се запиша. Малко ми е некомфортно, че "изневерявам" на моя си АГ, но искам и второ мнение по някои въпроси.

# 561
Здравейте! А има ли някоя от вас, която се следи на 2 места? Следя се в частна болница, доволна съм, но личната лекарка ми е позната и ми пусна мухата да ми даде направление за ЖК, за да съм ходила по- често на лекар?

# 562
Момичета, в книгата на Маги Пашова "Рецепти за щастлива бременност" има интересни и лесни здравословни предложения, както и много полезна информация. Аз също понякога хапвам не много полезни за мен и бебето неща - чипс, пуканки, пръчици и т.н. Като цяло и преди бременността, и сега, съм фен повече на соленото. Опитвам се, когато ми се яде сладко, да хапвам плодове, даже си вземам на работа.
Иначе в момента се старая да ям и повече месо - по препоръка на АГ. По принцип винаги съм била с нисък хемоглобин, а сега пада още и АГ каза да ям месо - свинско, телешко, агнешко. Тези дни хапвах и много спанак. Знам, че и яйцата много помагат, обаче така да не обичам твърдо сварени, а пък знам, че трябва да ям такива през бременността Rolling Eyes

Голям проблем ми е:(,все ми де вде сладко в 19 г.с а съм 5 кг отгоре:(,притеснявам се и да не вдигна и кръвната захар с този ми режим!
Определено осъзнавам ,че трябва да променя яденето си,ако някой ина идей за добър режим при бременност не ядене за двама и тн...нека сподели

# 563
И аз имам проблем с храната, яде ми се като за трима. Буквално се ограничавам от храна. Като разбрах, че съм бременна ми се хапваше много джънк и наблягах на пица. После започна да ми се гади и не ми се ядеше нищо, което беше супер. След Коледа апетита ми се върна и е страшно. Яде ми се много сладко и не мога да се спра. Джънк по-рязко ми се яде. От време на време си позволявам нещо от рода на Помбер 😁 големият ми проблем е сладкото.
1:1 със сладкото,не знам как се контролира това ,сериозно се чувствам зависима😂

# 564
От към яденето аз хапвам много кисело предимно, месо не ми се яде изобщо и сладко също. За АГ аз се следя на ЖК и отделно ходя на частно, тъй като съм се насочила да раждам в частна клиника

# 565
Аз също се следя на частно при д-р Ел Хазати в МЦ Гунев  и по нзок при Д-р Поптодоров в МЦ Салвебис. Двамата ми лекари израждат в Шейново. За това и колкото и да не ми харесват условията там, мисля да ме изражда Д-р Ел Хазати там. С избор на екип и вип самостоятелна стая. Другият вариант ми е Надежда или Токуда, ама и там имам доста чуденки.

# 566
Аз също се следя на частно при д-р Ел Хазати в МЦ Гунев  и по нзок при Д-р Поптодоров в МЦ Салвебис. Двамата ми лекари израждат в Шейново. За това и колкото и да не ми харесват условията там, мисля да ме изражда Д-р Ел Хазати там. С избор на екип и вип самостоятелна стая. Другият вариант ми е Надежда или Токуда, ама и там имам доста чуденки.
Аз се следя в Надежда, разбира се много е рано, но мисля и там да раждам. Имам предишни лични впечатления, а и още преди да забременея съм си следяла всичко там. Разбира се си е до лекар Grinning с две ръце мога да препоръчам д-р Павлова.

# 567
  • Варна
Нанси,аз също съм се ориентирала за Шейново. Без избор на екип,тъй като бременноста ми е безпроблемна. Може би с избор на акушерка,понеже ще пътувам от Враца,а първото раждане се случи супер бързо въпреки,че преносих 7 дни 😁

Аз също се следя на частно при д-р Ел Хазати в МЦ Гунев  и по нзок при Д-р Поптодоров в МЦ Салвебис. Двамата ми лекари израждат в Шейново. За това и колкото и да не ми харесват условията там, мисля да ме изражда Д-р Ел Хазати там. С избор на екип и вип самостоятелна стая. Другият вариант ми е Надежда или Токуда, ама и там имам доста чуденки.

# 568
За мен е мнг важно да съм сама в стая, а иначе Шейново си е Шейново. Не е като Токуда, там съм била за операция на носна преграда и беше мнг комфортно.
Но живи и здрави има време, ще помисля добре.
На теб, Ани, кога ти е термина? Simple Smile

# 569
  • Хасково
berezinna3 и аз се следя при д-р Павлова. Страхотна е. Единственото, което не ми харесва в Надежда е, че ако раждаш естествено си при доктора, който е на смяна, а не можеш да избереш този, който те е следил. Само заради това мисля да се следя и в Токуда по здравна каса. Просто съм от много панираните бременни и ми се ще да познавам човека, който ще ме изражда 🙄

Общи условия

Активация на акаунт