Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 49 218
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Да ви кажа, че аз съм със задна плацента и трета бременност и все още не мога да кажа, че усещам. Може би има леки пърхания, но едва забележими. Минаха 11 години от номер 2 и явно съм по забравила и това Велико чувство. Бях на преглед в четвъртък, но и АГ каза кротко бебче. Едва се размърда да си пипне лицето с юмруче. АГ каза към 18 г. с. да очаквам и днес вече влизам в 18 и чакам с нетърпение. Като знам батковците какви купони си правеха в мен имам чувството, че сега няма да е така, но да е живо и здраво. Аз съм била така. Майка ми все ми вика, колко се е притеснявала, че съм мърдала веднъж на няколко дни. Бъдете само спокойни, че юли всички да се радваме на пухкав финал.

# 631
Момичета, усещате ли вече бебчетата? Аз съм в 19.г.с и вече започвам да се шашкам, че не го усещам Confused Не съм била на преглед от 2 седмици и в главата ми изникват какви ли не сценарии и страхотии. Вярно, че съм с предна плацента и ми е първа бременност и даже не знам какво точно трябва да усетя, но ми е притеснено. Имам чувството, че всички вече усещат движения, само аз си чакам Confused
Аз също не усещам, а вече нямам търпение Blush с предна плацента, първа бременност, АГ каза 20-22 седмица.

# 632
Аз съм 18г.с. и от около седмица засичам движения, но рядко - 1-2 пъти на ден. При мен е втора бременност и ги разпознавам. Ако ми беше първа бременност сигурно нямаше да ги отразя.

# 633
Момичета, а как сте с покупките? Купихте ли вече по нещичко за бебоците? Зарекла съм се, че докато не влезна в 7ми месец няма да взимам нищо, но само това правя, постоянно разглеждам и едва търпя Grinning

# 634
Аз също разглеждам, но все още е рано според мен за покупки. Като вляза живот и здраве в 7мия месец може би тогава ще купя някой неща. Но разглеждам легълца, колички.. Нямам търпение вече, но твърде е рано още

# 635
Относно покупките, аз съм рискова бременност (години,ин витро,гестационен диабет , хипертония), а и с първото ми дете лежах в болница поради прееклампсия последните 3 месеца от бремеността. Затова съм решила да не робувам на бабини деветини ,и да се подготвя от рано ,за да не се притеснявам после,ако ми се наложи да легна да 'мътя' Simple Smile
Мисля ,че след като сме преминали първият триместър,и всичко е било наред с феталните морфологии,можеме вече да се подготвяме с основните неща.
Аз до сега съм направила следното:
Подготвих спалнята къде ще е легълцето( трябваше да се смени мястото на телевизора ,да се премести един шкаф,и допълнителен такъв да се добави на стената. Леглото е поръчано,и ще дойде другата седмица Simple Smile
Покупки направени до сега: електрически стерилизатор за шишета ( няма да кърмя)  и 10 бутилки, основна козметика ,голям пакет памперс (2-5кг); количка 3 в1; подвижен кош с поставка ,за да мога да го слагам да спи около мен в началото докато шетам; ваничка за къпане с вътрешно кошче за новородено.
Водя ли класацията до тук за най-много направени покупки Joy

# 636
Аз имам само една покупка - чифт бебешки кецове Converse Heart Eyes И аз, и таткото сме фенове и много ги носим и просто не се стърпях да взема един мини чифт Heart Нищо друго не съм купувала, първа бременност ми е и съм доста неориентирана, ще изчакам може би и аз към 7-8 месец и ще чакам съвети от сестра ми относно най-важните покупки като количка и легло Hug Иначе вчера си напазарувах доволно неща за бременни от Лидъл Grinning

# 637
Здравейте аз също не бързам с покупките ,ще изчакам още. Вчера бях на преглед всичко е точно и с нетърпение си чакаме малката принцеска 🥰 Но ме притесни едно нещо при прегледа . АГ каза ,че кръвотока от едната страна е перфектен ,но от другата страна от 1 та артерия е малко мо малък и ми каза че не е проблем и да не се притеснявам ,щом бебчето е добре и си расте,даже няколко дни напред . Просто каза, че ще си го следим това нещо. Та на мен сега ми е на мисъл малко ,но пък съм железна и не чета нищо в интернет за да не се напрягам. Тези дни ще запиша час да фетална ехокардиография, каза ми че не е задължително ,но е желателно. Ии имам супер сладка снимка която ще ви покажа ☺

# 638
Привет и от мен, аз днес правя 19 седм с предна плацента съм и сякаш все още не усещам, дори не се и виждат по корема никакви движения. С първото си мисля вече имах, но нищо ще си чакам. Другата седмица съм на преглед ии нямам търпение да разбера пола, в няколко сайта съм сложила розови дрешки иииии само да разбера със сигурност ще си поръчам:)) Ще използвям легло,корито,стерилизатор и други неща от баткото, само може би коша ще си смена ако е роозов, ще си купя нов...

# 639
Аз разглеждам, набелязала съм си неща. Април ще ходим по магазините, но не се зорим за нищо с ММ. Решили сме да вляза в 3-ти триместър и тогава да започваме подготовката. Мен вече истински ме мързи да ходя на работа, изобщо не ми се занимава..... ама... трябва. Аз съм вече към края на 20-та седмица ( 19+5) и нали ви казах, че усещам девойката, но не постоянно, вчера примерно ме ритна 3- пъти на едно и също място, сложих си ръката и ме издъни поздравително 4-ти път и това беше. повече не се обади Grinning
Ели, не се притеснявай за кръвотока толкова... при кого ще идеш на фетална? Трябва и там да си кажат становището, питай все пак дали да не пиеш нещо (аспирин пр.), но наистина щом бебче се развива добре, всичко е точно. По-чести доплери и това е Hug

# 640
  • Варна
Аз също още не бързам с покупките, има достатъчно време. Едва ли ще купя нещо преди 7-ми месец, а и освен кошарата според мен нищо друго не е чак толкова спешно, че да се бърза. Иначе си взех 2 клина от Лидл вчера, мноого са удобни.
Eli91, според мен нямаш повод за притеснение, щом доктора така е казал. Със сигурност щеше да вземе мерки, ако беше нещо притеснително.
Аз съм 19+4 и продължавам да си очаквам движенията на бебчо, ама засега нищо Simple Smile

# 641
Аз разглеждам, набелязала съм си неща. Април ще ходим по магазините, но не се зорим за нищо с ММ. Решили сме да вляза в 3-ти триместър и тогава да започваме подготовката. Мен вече истински ме мързи да ходя на работа, изобщо не ми се занимава..... ама... трябва. Аз съм вече към края на 20-та седмица ( 19+5) и нали ви казах, че усещам девойката, но не постоянно, вчера примерно ме ритна 3- пъти на едно и също място, сложих си ръката и ме издъни поздравително 4-ти път и това беше. повече не се обади Grinning
Ели, не се притеснявай за кръвотока толкова... при кого ще идеш на фетална? Трябва и там да си кажат становището, питай все пак дали да не пиеш нещо (аспирин пр.), но наистина щом бебче се развива добре, всичко е точно. По-чести доплери и това е Hug
Звънях в МБАЛ Надежда преди малко, но още нямат график за целия месец март ,та ще звъня пак края на седмицата да запазя час при Д-р Маринов

# 642
Момичета, усещате ли вече бебчетата? Аз съм в 19.г.с и вече започвам да се шашкам, че не го усещам Confused Не съм била на преглед от 2 седмици и в главата ми изникват какви ли не сценарии и страхотии. Вярно, че съм с предна плацента и ми е първа бременност и даже не знам какво точно трябва да усетя, но ми е притеснено. Имам чувството, че всички вече усещат движения, само аз си чакам Confused

Здрасти, аз съм в 18+3 по календар, но 18+5 г.с. като развитие (230грама) и от последните 2-3 дни усещам леки ритници (или пък може да са юмруци), до преди няколко дни го усещах само като се завърти малко по- рязко (или нещо такова). Първа бременност ми е , задна плацента - не го усещам постоянно, а само като не мърдам много.
Мисля, че това си е доста индивидуално, аз си имам и мазнинки по корема, но пак се усеща. Сигурна съм, че след няколко седмици всички ще ги усещаме постоянно и няма да ни оставят на спим Smile

# 643
Аз мисля,че почнах да го усещам но не толкова често колкото ми се иска. 18+6 съм по календар. Иначе за покупките , имам всичко от баткото, единствено още един скрин за дрешки и по-малките неща като шишета и стерилизатор , но тях ще ги купя доста по-натам.

# 644
Здравейте, за първи път пиша! Аз съм Галя и си чакам първото бебенце в края на Юли - 25.07!
Включвам се с един въпрос, ММ е ковид положителен, аз съм отрицателна, но съм контактна, та сме карантинирани. Аз до края на тази седмица, но от няколко дни ниско долу в корема получавам едни схващания, сякаш ми се втвърдява корема ту от ляво, ту отдясно. Няколко дни не обръщам внимание, но от днес много зачестиха, а дори и да се обадя на моя лекар не мога да отида.
Искам да попитам някоя има ли такива схващания/втвърдявания? Магнезий на своя глава мога ли да взимам?

Общи условия

Активация на акаунт