Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 49 229
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Момичета притеснена съм,захарта ми гладно е 5,89 при референтни 3.60-6.10
Днес реших да я пусна заедно със тези за щитоводната жлеза във 19 г.с съм.
И разбира се притесних за бременн нормите го дават до 5.1,страх ме е от гастационен диабет на лекар съм чак след 20 дни,някой друг със висока захар?

# 616
Ива, аз.
Прочети какво съм писала по-назад я постовете ми.

# 617
В Англия съм и няма как да се изследвам за витамин , тук не е практика . Единствено за кръвните ми изследвания ми казаха , че желязото ми е ниско ,но няма да ми предпишат хапчета . Нито захар , нито витамин нищо друго няма да мога да изследвам освен ако не припадам и те евентуално не решат нещо да проверят . Реших да си ги взема тези витамини в метилирана форма ,не синтетична ,зада не ми навреди ако е голяма дозата , но пак не съм много наясно конкретно за Б12 по опасно е ако ми липсва или ако предозирам ...

Аз пия B12, защото нивото ми беше към долна граница, а съм и с таласемия. Задължително го изследвайте преди да го пиете.
Ето този взимам аз

# 618
Момичета, ще правите ли фетална ехокардия освен морфологията?
Има ли такива от Варна, които са си записали час и при кого по-точно?

# 619
Да, аз ще правя и двата прегледа на 24-ти при д-р Стоилов в Добрич.

# 620
Здравейте!
От много, много време не съм писала.
Станаха доста неща при мен, някои хубави, някои не толкова.

В 17г.с съм, плацента по задната стена.
Още не съм усетила бебето, с предната бременност го усетих в 16г.с.
Сега имам повечко мазнинки по корема и може да е заради това, все пак съм и с 10кг повече от преди.
Скоро всички ще усетим бебоците Heart

На 02.02 бях на преглед при доц. Тодорова (ендокринолог) в Плевен.
Много съм доволна, успокои ме, продължавам с терапията, която ми назначи, като леко я промени според нуждите, които имам сега.
Изцяло и се доверявам и всеки месец пускам изследванията, които иска, защото само тя обърна внимание на евентуалните проблеми, които може да имам с тази бременност и се оказа напълно права.

Преди да забременея приемах по 1 таблетка В12, веднъж в седмицата.
До миналата седмица по 1 таблетка всеки ден, сега пия през ден и редувам с витамини за бременни, които ми изписа ендокринологът.
Витамин В12, който пия е този в розово-лилавата опаковка.

Пол още не знаем, с предната бременност на третата ФМ разбрахме.
Още нямаме снимка на бебето, защото все забравям да си искам.
От втората ФМ със сигурност ще искам, защото и съпругът много иска да види бебето.

Юлско бебе 2019г също расте страшно бързо и всеки ден научава нови и нови неща Heart

# 621
Това втория ти преглед при д-р Стоилов ли е? Питам защото аз бях на втори миналата седмица (18г.с.) и ми каза, че общо при него прегледите са 4, но така и не можах да се ориентирам  кога трябва да бъдат следващите два.. т.е. през коя седмица? Дали някой може да ме ориентира?

# 622
Аз съм на 1.03. при него за втората фетална морфология. Не знаех, че прави и фетална ехокардиография. Дали трябва и час за нея да си взема или ще можем да вместим и двете неща в записания ми час? Не е лошо, при положение, че ще имам тази възможност, да направим и този преглед.

# 623
Ами аз ходих края на декември в около 13г.с на първата ФМ. Още от тогава бях записала час за втора ФМ, пак при него чак за март месец (23г.с). Когато говорих с него, обаче ми каза да сменя часа за по-рано, защото тогава било добре да се направи ехокардиографията. Сега часа ми е за 24-ти (21г.с+5 дни) и се надявам освен ФМ да направи и преглед на сърцето. Като нищо може да ме върне и да направи само ФМ, надявам се и двата прегледа да направим в един ден, защото така или иначе пътувам само заради прегледите.

# 624
Аз също ще пътувам само за прегледа. Моят ще бъде в 21 + 1 г. с. Най-вероятно на място ще го питам и за ехокардиографията. А дали случайно допуска придружител?

Ами аз ходих края на декември в около 13г.с на първата ФМ. Още от тогава бях записала час за втора ФМ, пак при него чак за март месец (23г.с). Когато говорих с него, обаче ми каза да сменя часа за по-рано, защото тогава било добре да се направи ехокардиографията. Сега часа ми е за 24-ти (21г.с+5 дни) и се надявам освен ФМ да направи и преглед на сърцето. Като нищо може да ме върне и да направи само ФМ, надявам се и двата прегледа да направим в един ден, защото така или иначе пътувам само заради прегледите.

# 625
За жалост когато аз ходих не допускаше... не ми се вярва сега да се е променило нещо.

# 626
Аз точно днес си пусках на своя глава вит Д,б12 и фолиева и чернодробните асат и алат. Като б12 ми е под долната граница, а вит Д малко над горната. Но ще изчакам прегледа в понеделник за да обсъдя със следващата АГ кои витамини да взема и каква доза да приемам.

# 627
В Англия съм и няма как да се изследвам за витамин , тук не е практика . Единствено за кръвните ми изследвания ми казаха , че желязото ми е ниско ,но няма да ми предпишат хапчета . Нито захар , нито витамин нищо друго няма да мога да изследвам освен ако не припадам и те евентуално не решат нещо да проверят . Реших да си ги взема тези витамини в метилирана форма ,не синтетична ,зада не ми навреди ако е голяма дозата , но пак не съм много наясно конкретно за Б12 по опасно е ако ми липсва или ако предозирам ...

Аз пия B12, защото нивото ми беше към долна граница, а съм и с таласемия. Задължително го изследвайте преди да го пиете.
Ето този взимам аз

Ако имаш дефицит със сигурност не е добре, предозиране с Б12 е трудно, особено, ако взимаш нормална дневна доза. Стойностите в бг лабораториите (и в други по света) са занижени и съответно е добре да се държи на/над горна граница (нещо което аз не мога да постигна дори с конски дози, хаха).
Не мисля, че е фатално да го взимаш, но по-скоро виж какво те е навело на това да си го вземеш? Имаш ли някакви симптоми?
Бих завършила с това, че по време на бременност нивата на витамините падат, често доста, така че аз лично мисля, че си ок да си го пиеш Simple Smile

# 628
Момичета, усещате ли вече бебчетата? Аз съм в 19.г.с и вече започвам да се шашкам, че не го усещам Confused Не съм била на преглед от 2 седмици и в главата ми изникват какви ли не сценарии и страхотии. Вярно, че съм с предна плацента и ми е първа бременност и даже не знам какво точно трябва да усетя, но ми е притеснено. Имам чувството, че всички вече усещат движения, само аз си чакам Confused

# 629
Момичета, усещате ли вече бебчетата? Аз съм в 19.г.с и вече започвам да се шашкам, че не го усещам Confused Не съм била на преглед от 2 седмици и в главата ми изникват какви ли не сценарии и страхотии. Вярно, че съм с предна плацента и ми е първа бременност и даже не знам какво точно трябва да усетя, но ми е притеснено. Имам чувството, че всички вече усещат движения, само аз си чакам Confused
Бъди спокойна,аз също не усещам още. Днес бях на преглед и специално питах за това,и АГ ми каза че е нормално с първа бременност да усетим по късно бебетата. След 20 седмица . Моя приятелка с първа бременност усети нейното бебче чак в края на 22ра седмица 🙂 Ще си чакаме и ние ☺

Общи условия

Активация на акаунт