Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 49 242
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Момичета с термини в началото на юли и с предна плацента - успокоение от мен, със задна, термин 7ми, че пак не се усеща кой знае колко, не съм убедена, че усетих вчера и днес нещо..имаше някаква наченка амааа много бегло, та освен ако не се усили и не ми се случи още няколко пъти, няма да съм сигурна. Със задна плацента уж много по-рано се усеща, дрън дрън, хаха. Абсолютно индивидуално е...
За клиновете от Лидл, аз имам два взети миналата година, супер удобни са, така че взимайте. Взех си и някакви потници и сутиени уж ама седят неразопаковани та трябва да ги пробвам скоро...

# 601
  • Хасково
Лиило, аз същи му имам доверие. Прегледа беше доста обстоен и толкова много изследвания пуска, при положение, че другите лекари не следят дори витамините. Но все пак повечето бременни сме достатъчно наплашени , а аз особено след един мисед и зацапване в началото, доста ме разтрепери. Иначе моя час е в 12 Simple Smile

# 602
mary_123, много полезно инфо за Лидъл! Другата седмица отивам да се заредя с клинчета и други неща, че вече всичко ми стяга Grinning А това 4D - на всяка ФМ ли те пускат на него, за да си видиш чертите на бебчто? И аз съм в Надежда при д-р Михова и се надявам там да гледат и с това 4D, иска ми се да си имам снимчица на личицето, както съм виждала на някои други мами Hug

# 603
Лиило, аз същи му имам доверие. Прегледа беше доста обстоен и толкова много изследвания пуска, при положение, че другите лекари не следят дори витамините. Но все пак повечето бременни сме достатъчно наплашени , а аз особено след един мисед и зацапване в началото, доста ме разтрепери. Иначе моя час е в 12 Simple Smile
Ивайла, на теб при БХС какви изследвания ти пусна и ти имаше ли някакви, които беше направила и носеше?
При мен на БХС също се държа дръпнато ама той си е малко темерут, не ме е наплашвал много (и аз имам мисед предишен, мутации разни) но пък не ме прати на никакви изследвания (аз носех някои, които сама си следя), не ми е давал добавки, каза само че всичко е перфектно и нямал нужда да ме вижда до след 8-9 седмици, в 20-22 г.с.

# 604
  • Хасково
Всичко това от снимката. Иначе аз имах хормони, за коагулацията(на клексан съм) и генетични.

# 605
Ивайла, може да се засечем, аз съм от 10:30, но като знам, че се чака сигурно ще се засечем, ако искаш пиши Stuck Out Tongue Аз мисля сега да му нося ПКК, Витамини и Д-димер и аптт, тем подобните. Аз не ги следя всеки месец, също съм на клексан, но моето мнение ( обратно на повечето лекари) е, че не е необходимо това дивно следене на тези стойности. Доплерът е най-важен, та си гледаме него и съм пускала тези кръвни до сега веднъж, мисля още 2 пъти и това е. Та тези неща ще му нося на него. Аз малко се чудя на тези хиляди изследвания, които пуска за суми от 500-600 + за едно ходене при него излиза 1000 лева... предвид, че всичко е наред... де да знам, ще го обмисля, като се видим с д-р Хаус и преценя ситуацията на място.

# 606
Всичко това от снимката. Иначе аз имах хормони, за коагулацията(на клексан съм) и генетични.
Много благодаря. Извинявай, че така разпитвам, но казал ли ти е/имаш ли представа защо ти е пуснал всичко това? Чудя се, гледам на някои дами пуска 100 неща, на други не (но на повечето пуска) - при мен ни-що. Аз имах доста от твоя списък, но не всички - имах ПКК, коагулация, витамини, желязо, хомоцистеин, ТСХ който си следя и си пия хормон. Но нито за йод е споменавал, нито белтъци, вирусологии, урина...
Лило - може и да не ти пусне нищо, като при мен, а съм ти казвала и преди кое съм носила. Та ще видим. Може пък и при ФМ в 20-22ра г.с. да пуска повечко неща...иначе за коагулацията, знаеш, да не се шашкаш...щом си на терапия. Аз следя често (по мое желание, АГ изобщо ми казва че няма сми ама знае че съм паника) защото нямам терапии (освен аспирин) но не мисля, че повечето лекари искат често да се следят. На мен сега с вдигането на аспирина ми се объркаха тия стойности и се чудя кво да правя - фибриноген и аптт на долна/горна граница т.е. много разредена кръв, д димер се е покачил над горна за небременни за първи път от началото т.е. сгъстява се.... Ще видим следващия път как ще са. (Даже нз на Сигридов как ще му кажа, щото той ми каза да спирам аспирина, хаха)

# 607
  • Хасково
Не, Кари88, не ми каза защо ги иска. Аз мислех, че по подразбиране на всички ги пуска..

# 608
Добро утрооо Simple Smile Вчерашния преглед мина добре, всичко е наред с мен и бебето. Сега няма нищо притеснително. Единствено плацентата ми е ниско долу , но каза засега да не се притеснявам, че има време да се нормализира. На 16 съм за фетална и вече нямам търпение 😍 Изпринти ми и една снимка на 4д и сега не спирам да си го гледам 😍 Иначе ми потвърди на 100% ,че е момче💙 Баткото ще си има приятелче за игри след време❤

# 609
Момичета как се чувствате? Simple Smile
Идвам с едно въпросче. Днес пуснах ПКК, урина и разни други изследвания от ЖК. Сега излезе ПКК и урината - имам завишени левкоцити. Знам, че левкоцитите показват инфекция, но четох, че при бременни се повишават. При някоя от вас да са били завишени? Разбира се ще изчакам резултатите от другите изследвания и отивам при АГ-то.

# 610
Идвам с едно въпросче. Днес пуснах ПКК, урина и разни други изследвания от ЖК. Сега излезе ПКК и урината - имам завишени левкоцити. Знам, че левкоцитите показват инфекция, но четох, че при бременни се повишават. При някоя от вас да са били завишени? Разбира се ще изчакам резултатите от другите изследвания и отивам при АГ-то.
Да, при мен са на горната граница.

# 611
Мойте бяха 10.77. Малко над нормата, но АГ каза, че за бременните до 15 е нормално.

# 612
Момичета взимате ли б12 отделно ? Как мислите за този вариант ? Поръчах го, но не съм сигурна дали е напълно безопасен за бременни 🤔

# 613
  • Варна
Аз пия B12, защото нивото ми беше към долна граница, а съм и с таласемия. Задължително го изследвайте преди да го пиете.
Ето този взимам аз

# 614
Аз в петък съм на женска консултация и предния път АГ каза, че ще пуснем пак ПКК и урина, та ще видим как са нещата при мен. Предния път (през декември) всичко беше наред, само бях с нисък хемоглобин, който така или иначе цял живот ми е нисък. Надявам се да не пада много.
Иначе аз се чувствам много добре, сякаш има движения вече в коремчето ми, но не мога да кажа със сигурност кога е бебчо.
В петък, живот и здраве, докторът ще гледа за пола и ще ни го напише на един лист, а следващата седмица ще се съберем с приятели, като те са измсилили как ще го разкрием всички заедно Innocent Нямам търепение вече да го видя мъничето и да разбера какво е Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт