ДЕВЕТИ клас. Дядо Коледа да донесе здраве, радост и присъствени часове!

• 42 936
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • по Пътеката
Предложението от днес е затваряне на 5 - 12 клас, от 15.03 до 26.03. Всичко друго си остава отворено.
Нашите деца няма да изкласят докрай ПО по ротация.
Чудни мерки!

Прочетох, че днес следобед ще се реши.

Да, написах предложение.

# 661
  • София
Да, най-голямата опасност за здравеопазването ни са децата от 5 до 12 клас, и ограничаваме вируса с работно време на ресторантите до 22:00 часа. А в Бургас има предложение и детските градини да се затворят. Децата вкъщи, като най-големи преносители, а тези от детските градини и на дискотека не можаха да отидат горките Imp

# 662
  • по Пътеката
Затова е и моето недоумение. Българските тийнейджъри са в най-дълъг период на изолация от ПО.

# 663
  • София
Какви трябва да са първите мерки и първите затворени институции според вас? Аз ако имам правомощия (добре че нямам), първо бих затворила заведения и МОЛ-ове, в това число и магазини тип Джъмбо. После кина, театри, концертни, изложбени зали, спортни мероприятия пред публика. След това фитнес и спортни зали. Последвани от големи ученици и студенти. После малки ученици и всичкички които могат да работят онлайн и най-накрая болници с планови операции и детски консултации. В екстремни ситуации да остават само професии на първа линия (с ДГ за семейства, в които и двамата родителя са на първа линия), банки и магазини за ХС. Може нещо да съм пропуснала де. Само си разсъждавам.

# 664
Джъмбо е със статут на хранителен магазин, така че не мож го затвори Laughing

# 665
  • нейде там, където ....
Джъмбо е със статут на хранителен магазин, така че не мож го затвори Laughing

Да оставят само ядливите продукти и да преградят пътя до останалите.

Горги, харесва ми твоя план, но само си разсъждавам по него. Със сигурност ми изглежда по-добър от това, което се прилага в момента. За плановите операции не съм много сигурна. От една страна - добре е да си вървят и да не се бавят/влошават болните с други проблеми, но пък може да не стигат лекари за болните от ковид. И за работата от къщи - който може, колкото се може по-рано. Студентите да се спират последни, заедно с детската градина. Голяма част от тях и работят. Не знам. Не ми е ден. Не пей ми се. Май ме гони и пролетната умора.

# 666
"Oкончателно: Учениците от 5 до 12 клаc в София минават на онлайн обучение от 12.03." https://m.24chasa.bg/region/article/9595560
Това е положението.

# 667
# 668
  • Варна
Ами "честито" на софиянци. https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zatiagat-m … i-gradove-6122537 Също и на Благоевград, Плевен и Ямбол.
За Варна все още няма.

# 669
  • по Пътеката
Мерките засягат само децата от 5 - 12 клас.
Всичко друго ще е отворено. Пълен абсурд!

# 670
Очаквам днес по-късно по светлия пример на столицата да реагират и в морската столица, Despina, как тъй само софийските деца ще са си у дома... не знам вече какво да мисля, в Германия като са в пълен локдаун и нищо не работи бройките растат, тук кръчмите и МОЛовете пращят, какво очаквахме, да падне кривата ли? Навсякъде обаче мислят за учениците първо, после за бизнеса, у наше село приоритетите са наобратно...

# 671
  • София
Тъжна ли съм,бясна ли съм и аз не знам!Знам само че нашият набор изтегли късата клечка и не можа да се зарадва дори и на две седмици присъствено обучение.
Искам да попитам по-важен ли е 5,8,10 или 11 клас,че те се върнаха по-рано?Бих признала единствено 7 и 12 клас заради НВО и зрелостни изпити.
Дали след 26.03 ще върнат първо 6 и 9 клас да си доизкарат четирите дни присъствено обучение?
А дано,ама надали...

# 672
Те големите ученици, щото като ги пуснат онлайн, няма да плъзнат нявсякъде и тя заразата ще се ограничи. Еле ако са им отворени кафета, магазини и фитнеси.
Дали да не сглобим някое писмо до Фандъкова, Кунчев, Бойко?
Аз нямам дар слово за писане Sad.

# 673
  • София
Мда, очакваното се случи. Колко жалко за децата, че все те са изкупителната жертва. Как при 3500 бройки на ден ще работят кръчми, фитнеси и Молове, а децата ги затварят обратно вкъщи.
Предполагам, че следващата стъпка ще е преминаване и на малките към ДО преди да затворят бизнесите отново, които са с по-голямо лоби от това на учениците.
Четох, че родители готвят протест и са се организирали. Не знам доколко е достверно, че е новина отпреди да се вземе решението за новото затваряне.

https://www.mediapool.bg/roditeli-spirat-detsata-si-ot-onlain-ob … t-news319037.html

# 674
  • София
Детските градини май ще си работят?

Общи условия

Активация на акаунт