ДЕВЕТИ клас. Дядо Коледа да донесе здраве, радост и присъствени часове!

• 42 955
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Дайте да се активизираме малко, че стоим с коледна украса, а то Великден идва!
При нас няма събитийност. С оглед ситуацията това е добра новина.
Децата предпочитат ДО, защото масово ползват различни източници при писмените изпитвания. Географката, готвейки ги за нов тест указва: и да забравите по този въпрос за Уикипедия. Там е сгрешено, а 3/4-ти от вас бяха преписвали предния път от там.
Та, ако не друго, научиха се да си набавят нужна им информация по най-бързия начин.
Това не значи, че един наш юнак не го отстреля учителката по немски. Задала тя тема, изпитва го устно на включена камера, а той - с компютър зад компютъра. Вижда тя, че очите му шарят като на тенисен мач и го кара да се обърне с гръб. Млъква човекът и следва дисквалификация.
Толкова чакам топлото време - като панацея срещу всичко - от липсващо настроение до коронясаната гадинка.

# 646
  • Пловдив
Да се оплача и аз. Мисля, че наборът вече е приел ДО за новото нормално, а сегашните присъствени часове зе нещо ненормално. За жалост до това доведе тази ситуация. До това, че вчера направо ми заявява, че не иска да ходи днес и утре на училище, защото щяли да ги изпитват моля ти се. Аз така се нервирах, казвам му, че това му е работата-да учи, а не да симулира учене вкъщи от леглото и училището да върви на заден фон на игрите му и разговорите в дискорд...Вдигна ми кръвното точно на празника. След един час ми пише, че по физика има 6, на дъската с формули и обяснения. Но че било голям стрес, даже госпожата му казала, че е много притеснен. Казвам му, че целия живот е стрес, а той ми отговаря, че по руски щял да припадне от притеснение. И сега е момента да ви кажа, че той не е притенсителен, беше дете, което има доста увереност, а сега какво става??? Съжалих, че се развиках, но и обмислям ситуацията и стигнах до извода, че така е привикнал към лесното и удобното, че тази промяна, която е всъщност връщането към нормалното, го плаши. Много ми е мъчно за подрастващите ни деца, че им се случи точно това, точно сега. Оплаках се...

# 647
  • по Пътеката
Дам, това започна да е норма. Даже, да ви кажа, мен толкова ученето не ме притеснява. Те, нашите деца, имат донякъде формирани навици. Е, лесно се губят, но другото е основно за мен - социумът и опитностите там. Това, епизодичните контакти не могат да го заменят. Най-малкото, защото са с незадължителен характер.
Че в живота и изпити има, и притеснения има, и ядове с колеги и домочадие има. Не е само песен и фейсбук, лежанка и клик на една ръка разстояние. И това не се научава с обяснения и родителски опит. Друго си е да го преживееш.

# 648
  • София
А пък на моя толкова му харесва да ходи на училище, че откако започнаха ПО, започна и  по - сериозно да учи и резултата е налице. Към този момент има само шестици.

# 649
  • София
Моето дете нищо не казва за педпочитанията какво да е обучението.
Обаче аз доста се нервирам от мисълта, че 7-8 учебни часа са с маски. А трябва и да дискутират с тях.

Някой може ли да ми каже за какво ще служат матурите в 10 клас?
Май все още няма набор, който да ги е правил тези матури, та си задавам разни въпроси.

# 650
  • Там, където мечтите се сбъдват
Моето дете нищо не казва за педпочитанията какво да е обучението.
Обаче аз доста се нервирам от мисълта, че 7-8 учебни часа са с маски. А трябва и да дискутират с тях.

Някой може ли да ми каже за какво ще служат матурите в 10 клас?
Май все още няма набор, който да ги е правил тези матури, та си задавам разни въпроси.

Ще служат за проследяване какво е нивото, демек за статистиката, като НВО след 4ти клас, макар, че при малките служи при кандидастване в определени училища.

# 651
  • Sofia
Наборът се тръшна с температура снощи Confounded Много е нещастен, цял ден се опитва да ме убеди, че е добре, за да ходи утре на  училище, но е отпаднал, очите му светят Sad Имат съученик с Ковид, но е бил на училище само миналата седмица, така че няма да ги карантинират. А те преди затварянето бяха 14 дни в карантина, месец присъствено не им се събира от 15 септември насам Sad

Аз се ваксинирах с Модерна по учителската линия. В събота ми беше вторият прием и както след първия нищо ми нямаше, така вторият ме събори жестоко за около 10-12 часа. Чувствах се като ударена от влак - имах температура, главоболие, болки в цялото тяло. Хубавото е, че всичко мина бързо, но не искам да мисля за хората, които с дни боледуват по този начин Anguished

Izida ми се губи много сериозно (или си е сменила ника и аз не чета задълбочено, за да я разпозня, нито пък гледам профила Relaxed) И други дружки ми се губят Hands Point Up

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 05:57 от aniK

# 652
  • по Пътеката
К. не сюрпризира, че утре ще е ден без учебни часове. Имат изпит за статистиката на PISA. Радваше се, че нямал да има стойност пред училището и ще е анонимен. Таз пуста анонимност, любима й е!🤭

# 653
Няколко въпроси, с риск да изглеждам некомпетентна, но наистина има неизяснени моменти.
В школо има съобщение и анкета(необвързваща) относно:Училището става център на PTE, какъвто и да е този формат(не ми е трябвал, нямам го) Пусната е и анкета за проверка на интерес. Дискусията е забранена, учителят преподава на друг клас.
Въпросът е има ли смисъл от този сертификат, ако е за ниско ниво(не повече от В1)
Има ли смисъл от подготовка без явяване на този етап?
Имате ли представа от цената за изпита.

Аз разсъждавам така, синът ми не съм сигурна дали е и за В1, независимо какво пише на учебника. Учи ИИЧЕ, но не е ходил на уроци, освен от миналата година веднъж седмично за 40 мин с прекъсване.
Повече ме съблазнява подготовката, отколкото самият сертификат, за който ми се струва, че е рано.
Въобще, моля, по-запознатите да споделят мнение.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 20:41 от Светкавица

# 654
  • София
...Жалко за загубеното им време, което никой няма да им върне.
Ей за това съм най-бясна.

viara_iv, това, че ДО е новото нормално и на друго място го чух и дори, че децата се страхуват да се върнат в клас. Ама какво да очакваме, те забравиха какво е това училище. Disappointed Relieved Докъде я докарахме? Да пазим здравната система от децата.

И аз за Izida се бях сетила тези дни. От ноември не се е мяркала.

Светкавица, аз смисъл от междинни сертификати не виждам, ама това си е мое мнение. А иначе PTE е PEARSON TEST OF ENGLISH. Тук може да се тества детето.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 21:34 от Спунк

# 655
  • София
И МС не му харесва, че ПО е свързано с много тестове и контролни, иначе му е добре да се види с класа.

# 656
  • София
Аз, както сте забелязали, не страдам от ДО. Не се страхувам за психиката на сина и от промените. Вярвам, че всяко нещо си е част от много по-голяма и обхватна логика на времето о живота и съм склонна да проявя търпение, любопитство и вяра. Децата са длъжни да ходят на училище, ако не ги спрат, докато в МОЛ, ресторант, фитнес не пишат отсъствие. За жалост човешкото съзнание все още не стига и се налагат забрани и за тях в един момент. Освен това, затворен ресторант е "нула" за работещите и минус за бюджета, а ДО не е като нула ПО.
Аз се уча като не ми харесва нещо, а не мога да го променя, да се фокусирам върху друго, което ме радва 😃
Желая на всички здраве!

# 657
  • Там, където мечтите се сбъдват
Яхнахме цифровия преход, сега е моментът, когато машините, ще започнат да изместват хората...и в един момент машини, ще обучават децата ни, благодарение на купищата страхове, в които живеем...И тук пръст има не само природата за жалост...Изолация, самота, все непривични за човешките същества състояния, които ако не преодолеем в близките години, ще бележат не само психиката ни, но и бъдещето на човечеството...
Иначе аз също търся нещата, които да ме радват, но не мога да подмина тенденциите, а и всички сме като скачени съдове в този свят...и държа да отбележа, че в България нещата са доста свободни баш благодарение на липсата на стратегия, излизаме, виждаме се с хора, ходим на театри, кино, пътуваме из страната, което не е за пренебрегване...

# 658
  • по Пътеката
Предложението от днес е затваряне на 5 - 12 клас, от 15.03 до 26.03. Всичко друго си остава отворено.
Нашите деца няма да изкласят докрай ПО по ротация.
Чудни мерки!

# 659
  • София
Предложението от днес е затваряне на 5 - 12 клас, от 15.03 до 26.03. Всичко друго си остава отворено.
Нашите деца няма да изкласят докрай ПО по ротация.
Чудни мерки!

Прочетох, че днес следобед ще се реши.

Общи условия

Активация на акаунт