Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 251

• 67 526
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
Обними меня, останься так немного
Остановись немного, помолчи немного

Цитат
Нам дали ночь...Но вместо поцелуев там только руки. Не обольщаемся)))

Ефе-младши е на път...Simple Smile

# 691
Ама пък познах, че или Гювен ще убие Седат, или ще се опита да го убие.
А сега се чудя дали вече Мави да не е бременна и да загуби плода при катастрофата. Grin Пиша го само за да видим дали ще позная. Може и да не го загуби, Наре не го загуби като се хвърли от скалата. Обаче като се има предвид колко плодовит е Ефето, би трябвало вече да е готова работата. Laughing Пък и се разхвърляха тази серия.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 22:46 от Dimony

# 692
Здравейте!

Ама пък познах, че или Гювен ще убие Седат, или ще се опита да го убие.
А сега се чудя дали вече Мави да не е бременна и да загуби плода при катастрофата. Grin Пиша го само за да видим дали ще позная. Може и да не го загуби, Наре не го загуби като се хвърли от скалата. Обаче като се има предвид колко плодовит е Ефето, би трябвало вече да е готова работата. Laughing Пък и се разхвърляха тази серия.

Ами  на нас и толкова ни стига ... Stuck Out Tongue Winking Eye

За Гювен позна, дано познаеш и за бебо... Да не го загуби. Hands Pray

# 693
А Елван каза на Халисето, че си има севгили и на оная пак и увисна ченето.

И за Бора познах, че той ще си помисли, че тя може да е бременна. Но това беше лесно.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 23:17 от Dimony

# 694
Елван разказа на Бора какво и е причинила Халисе.Години е мислила,че не може да има деца.
И Бора се светна за каравната и каза на Елван!Тя се замисли....Simple Smile

Айде Мави е при Седат и го попита какво иска! Гювен се ядоса като излезе от стаята.

=========================

Цитат
Сегодня много второстепенки. Дуду уходит из особняка и устраивается на работу, а Эльван наведывается в тюрьму к Халисе, говорит, что думает о её вранье и сообщает, что у неё есть возлюбленный.
Гювен пытается дожать Седата, чтобы он дал показания. Но у Седата свои игры. И тут появляется Мави и предлагает ему сделку- уехать вместе Стамбул и начать всё сначала. Заодно оставив в покое невинных людей.
Гювен в ярости, он чувствует, что Мави погубит Седата и смешает все их планы. Он ведёт слежку за Каврук ом, надеясь выведать место, где прячется Санджар.
Халисе выпускают из тюрьмы.

Вече сме към финала на епизода....

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 23:37 от Zlatina3

# 695
Аууу, как можаха да убият Каврук? Е, много ми е мъчно сега. Disappointed Relieved

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 00:01 от Dimony

# 696
Worried
Аууу, как можаха да убият Каврук? Е, много ми е мъчно сега. Disappointed Relieved

Димони    и на мен. Сега Санджар остана без истински приятел Disappointed Relieved

Имахме много красиви моменти в серията, но това с Каврук - не  го очаквах. СЦ отново ни изненадаха Hands V Така и предполагах, че ще има някаква скрита лимонка

Злати , Линка

Eто го целия епизод в YouTube Hands V

Sefirin Kızı 46. Bölüm

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 00:28 от kanti

# 697
И кво стана?
Сума си снимки, че Мюге си тръгва, а накрая убиха Каврук!
Може пък да е оживял. Знаем за турската медицина...
Мави със сигурност ще оживее, ама какво ще гледаме 6 епизода, ако сега се оправи всичко? Мисля, че ще има още много гадости до края...

Лека нощ! Blue Heart

# 698
Здравейте,момичета!

Благодаря за споделеното от снощи.Интересен епизод.Аз  си мисля,че Каврук само е припаднал.Ако напускаше сериала би трябвало да има снимки зад кадър от сбогуването му,все пак ибрае от началото на сериала.

ако бързате...вече има руска озвучка....
https://turkru.tv/doch-posla-46-seriya.html

Тъй като снощи не ми остана време да потърся песента,сутринта я открих....

и руски превод
Скрит текст:
Не отдавай меня в руки, возьми в свое сердце
Скрыть не показывать никому
Не отдавай меня в руки, возьми в свое сердце
Скрыть отправка куда-нибудь
Обними меня, останься.
Подожди, замолчи, замолчи
Обними меня, останься.
Подожди, замолчи,замолчи
Возьми меня вместо дыхания
Не держи его немного назад.
Возьми меня вместо дыхания
Не оставляй это немного
Ах, какие пожары безумие внутри меня
Не стой так, а не жди
Народная песня Любовь только два слога
Загадка ночи
Загадка в течение нескольких часов
Обними меня, останься.
Подожди, помолчи,помолчи
Обними меня, останься.
Подожди, помолчи,помолчи
Подожди, помолчи,помолчи

Ето...Каврук не е умрял вчера е снимал сцена от 47 еп.,потвърдено...
Скрит текст:
Sakin kızlar,(спокойно,девочки) Уже подтверждено, что Каврук не умирает, вчера он записывал сцену 47 главы.💃💃💃
Сефирин Кызы

Желая ви приятен и спокоен ден!

# 699
Премахнах предния си пост,че има още неща...да пусна

Вадим Hug,добре си дошъл!

рейтинги за информация...

при всички сериали от снощи е паднал с изключение на ''Забранената ябълка'',който аз все още гледам - с 4-ти сезон,а ще има и 5-ти....Simple Smile
Скрит текст:
▪TOTAL:

1. #ПробуждениеВеликиеСельджуки - 9.21% (-0.01)

2. #Чукур - 7.90% (-0.54)

3. #ЗапретныйПлод - 7.42% (+0.35)

7. #Марашанец  - 5.64% (-1.84)

14.#ДочьПосла - 3.54% (-0.07)

▪АВ:

1. #ПробуждениеВеликиеСельджуки - 10.84% (-0.70)

2. #ЗапретныйПлод - 6.46% (+0.44)

3. #Чукур - 6.41% (-1.20)

6. #Марашанец- 5.02% (-1.90)

16. #ДочьПосла - 2.17% (-0.25)

▪ABC:

1. #ПробуждениеВеликиеСельджуки  - 10.87%

2. #Чукур - 7.99%

3. #ЗапретныйПлод - 7.84%

9. #Марашанец - 4.87%

12. #ДочьПосла - 3.07%

# 700
Здравейте
                  Мили дами Благодаря ви за всичко споделено.
                    Вадим Добре дошъл.

Пролет е !!! Денят е равен на нощта , светлината се  противопоставя на тъмнината !!!

Туба в колата  направо ме порази.... Всичко  го направи така естествено,правдоподобно. .. Браво.

Приятен следобед,дами

# 701
Момичета, нощ е и се надявам да спите сладко, сладко, за да не ме замервате. Heartpulse  Hands Pray

Чудех се да пиша ли, да не пиша ли. Пък реших, че какво пък, ще си кажа каквото мисля. На мен тази серия не ми хареса особено. Не само заради случилото се с Каврук, а като цяло. Имаше хубави сцени, имаше добра игра от страна на главните актьори, но имаше много пълнеж, на места и репликите не ми бяха тамам. Ейлем се оправда набързо с нейната мигрена, Озан каза, че сме щели да го преодолеем, но аз преодолявах 36 серии, колко още? Та то не остана време до финала. И защо тенденциите при турците вървят в посока лошото да побеждава? Преди в сериалите им лошите получаваха своето възмездие. Какво стана, какво се промени? Не трябва ли да вярваме в доброто? Времената, в които живеем, са наистина трудни. Защо да губим вяра дори и там, където можем да провокираме надежди?
И да, ще започна с Каврук. Това е най-чистият образ в сериала, най-невинният. Никой не иска да повярва, че е умрял. Всички пишат, че е на снимачната площадка и тази седмица. Но от видяното, от думите като послание на финала идващи от него, от реакцията на Санджар, може да се съди, че той е убит. Дори и да снима, може да става дума за ретроспекции. Изнендващият елемент е един от основните похвати в киното и не само там. Имаше го, спор няма. Но ние гледаме сериал, следим тези герои в продължение на много време. Лошото не спира да се вихри, балансът обаче се губи отново чрез използвания похват. Защото убиха най-безгрешният човек, който въобще имаше. А чрез това убийство убиха и една чиста любов, удариха за пореден път Санджар. Не всеки има късмета да има такъв приятел, предан, добър, честен. Каврук нито веднъж не е предал неговото Ефе за разлика от останалите. Колко да е грешен Санджар, че да заслужава чак такова житейско наказание? Всички около него са в пъти по-грешни. И какво точно е направила Мави, че тя също да бъде наказана? Мислят ли си сценаристите, че като ни покажат няколко целувки и няколко сцени с любов, това компенсира останалата гадост? Да, със сигурност гледам с удоволствие сцените с Мави и Санджар, възхищавам се на това как си пасват, колко автентични са, но ако това е цената за другото, предпочитам да ми спестят и това. Така или иначе покрай цензурата всичко е завоалирано и в повечето случаи става дума за „сещай се, Цвето моме“. И точно някои реплики в тези сцени не ми харесаха. Гледайки без превод, съдейки само по играта, беше ми сякаш по-добре в този епизод.
Тази песен дето минути наред вървеше, на мен не ми хареса. Дори текста не можех да го отнеса съвсем върху това, което гледах на екрана.Придружаващите сцени отчасти не будеха интерес и едва на финала сцената с Мави и Санджар беше силна, макар и кратка. Играта с ръцете си беше заснета като произведение на изкуството, а двамата любящи се отново бяха в синхрон с чувства и действия.

След това ме впечатли Туба на масата за закуска. Този поглед е незаменим.

А в колата тя показа класата на актьорското си майсторство. Няма как да не ѝ се възхищавам. Слава богу поне нейната героиня засега няма да умира.

Но да се спра на сценария. Ние зрителите сме свикнали да оправдаваме тъпотията с нуждите на сценария. Обаче вече наистина започна тотално да ми писва. Дават ми една умна, интелигентна жена. Дори нямаше нужда да е чак толкова умна и пак щеше да се сети за това, за което ние тук се сещаме. Знае кое е слабото място на Седат, иска да се възползва от него. Дотук добре. Ама след това? Как може да очаква, че той ще иде с нея в полицията да си признае деянието и ще ѝ повярва, че след това ще тръгне с него. Да не говорим, че и това, което той е направил не е нормално и не се знае как се постъпва с такива, но той като адвокат би трябвало да е наясно. Тя имаше вариант да го разговори, да го запише и да си тръгне. Имаше и още по-добър вариант, да иде при онзи полицай, който беше на местопрестъплението и на когото каза, че мъжът ѝ е невинен и ще съжалява един ден за думите си. Можеше да му предложи да я окабелят с подслушвателни средства и да иде така при Седат. Дори този разговор, който проведоха щеше да е достатъчен. Защо се случва друго? За да има още по-голяма драма. Едновременно две трагедии с най-обичаните хора. И покрай туй дай да направим умната жена патка. И тук наблюдаваме тъпотия в сценария изиграна блестящо от талантлива актриса. Престава ли тъпотията да е тъпотия? Обаче гледаме каквото са измислили, ние имаме право само да харесваме или да не харесваме.

Става ясно накъде вървят нещата по отношение наказанието на Халисе. Синовете ѝ вече се отдръпнаха от нея, не я слушат. Елван я загуби тотално. Гюлсието вече с един крак също е навън. Дъщеря ѝ разбрахме, че се мъчи да я обича. Като разбере за Каврук кой знае в каква криза ще изпадне и къде ще се дене. Халисе ще остане сама. На тази жена изобщо не ѝ идва акъл в главата, не си вади никакви изводи от грешките, които прави, дори не ги осъзнава. Изобщо и не се пита защо аджеба всички я обвиняват за нещо, подмина и това, което ѝ каза Елван, все едно нищо не е. Синът ѝ каза да не е посмяла да нарича Мави оная жена, тя продължава. Какво ще прави Халисе като остане сама? Ще им се моли да ѝ простят, ще сменя плочата като при Елван, ту ще е многострадалната Геновева, ту авторитетната майка дето трябва да я слушат и като не се получи идва наред преструването, че ще умира. Пък може и наистина да се спомине, за да им тежи на съвестта и да не се спира с наказанията на по-добрите.

Обаче друго нещо ме кара да се замислям. Доста промениха образа на Яхя. Приемам го. Но промяната в Дуду е също гигантска. И ми е нелогична. Тя от самото начало имаше материални подбуди. Защо се насочи към Яхя, защото беше по-лесна плячка. Тя не отиде да се сваля на друг богаташ. Гедиз беше свободен например. Тя отиде при грозния Яхя, който на всичкото отгоре и не блести с много акъл, нито е някакъв романтик и омайник. По едно време дори му отмъщаваше и работеше за враговете. Тя подобно на Халисе мечтаеше за конака, за това да стане там господарка. Изобщо не я интересуваше през какви трупове ще минава, разваля ли семейство. Наскоро направи спонтанен аборт, разбра, че Яхя е стерилен и много го обича обаче, не била с него заради материалното. Как се случва това, не мога да си го обясня. Мислех си, че ще си отиде след аборта, ще се сбогуваме с този образ, но не. Продължават да ни занимават с него и искат да повярваме, че обича Яхя, че не иска да има дете, че всичко друго не е важно. И тъй като Елван така или иначе няма да се върне, вероятно Яхя ще напусне майка си и ще иде с Дуду да живее в къщата.

Елван не знае дали може да се забременее само от един полов акт. Grin  Да пита батко си, той е специалист по въпроса. Или да си зададе въпроса как се е появила Мелек на този свят.

И ще завърша с Мави и Гедже, за да разведря малко критичния си пост. Тази сцена ми напомни за моето първо яздене на кон. Аз дори нямах време да се уча. Сложиха ме на най-кроткия. Бяхме цяла група, която трябваше да премине през джунглата за да стигне до един хотел. Добре ама всички тръгват, моя не иска да се помести. Правя каквото ми казват, ама йок. Запънал се като магаре на мост. Наложи се един да се върне, да го удари, за да тръгне. Да, но това не беше просто тръгване, директно започна да галопира. А аз отгоре само се опитвам да се държа, да пазя равновесие, да не падна. Всички мускули съм ги стегнала, напрежението и страхът на 12 степен по скалата на Мехмедев. Задминах всички и се надявах конят да знае пътя. Другите по някое време ме настигнаха притеснени за живота ми, малко го укротиха моя и цял ден така през джунглата. Не сме слизали, че не се знае какви животни могат да ни полазят, а и трябваше да излезнем от джунглата преди да се е стъмнило. Някъде към 4ч следобяд вече се виждаше краят, а в далечината и хотелът. Тогава спряхме да починем. Не можете да си представите за какви болки става дума. Направо все едно току що съм обезчестена и изнасилена поне десетина пъти. В този ден беше невъзможно да се кача отново на кон. С него пеш, яваш, яваш. Всяка стъпка беше болезнена, т.че изобщо не ме интересуваше, че конят ми е възбуден и на ръка разтояние показваше гордостта си.
Та така като я гледах Мави и си рекох, що пък, възможно е, щом аз се качих без да се уча. Но от друга страна тя прави това през нощта, че и се оглеждала дали я следи някой в тъмницата. Ще отнеса това деяние към безграничната сила на любовта.

Вадим, добре дошъл!

# 702
Здравейте,момичета!

Вичи Hug

Рано,рано си имаме дълго четиво от Димони Hug Hands Plus1!Няма за какво да те замерваме! WinkТо си е така.Наистина е жалко ако Каврук напуска сериала.Не го заслужаваше.

имаме нова снимка на Туба с фенове от Бодрум...

зад кадър от 46 еп.,как  е снимана сцената с ръцете...

Желая ви приятен ден! HugTwo HeartsFlowers Four Leaf Clover

# 703
Димони, взе ми думите от устата. Аз като гледах някои недонатъкмени работи в сценария, направо ми заприлича на уволнение. Това с уроците по езда си беше смешно, ама поне беше красота - Туба на кон. Аз през джунгла на кон не съм яздила, но съм се качвала точно като градско момиче за първи път. Дето гледката не е била красива, дребна работа, как се чувстват задникът и краката като слезеш от там, е един съвсем друг въпрос. Да не говорим, че градското момиче пристигна директно на кон в горската виличка, за която нито коренните селяни, нито полицията подозират. Карай, любовта дава крила.

Ясно, че разделиха влюбените да се дърпа напред историята. Това за щастие не им вреди на любовта, ама гмуркането във второстеппенния каст вече нас ще удави. Идея си нямам защо държат великия клиничен психолог, когото никой не харесва, тази, дето ѝ виках бременната, тя вече не е и явно трябва да ѝ уча името и т.н. Четох разни руски фенки как харесват бившия и колко отивал като външност на Мави. За външност не знам, тези работи са въпрос на вкус, но така се престарава да изглежда лош, че вече бактисах от това пулене, зъбене и замаяни погледи. На моменти сякаш разбутва прословутото самообладание на Туба - то не е лесно да отговаряш с погледи и нюанси на такива директни атаки. Да не говорим, че и ревност не генерира, защото тя очевидно не го трае. Взе да ми писва и от тая зле сглобена история - айде намирал начин да манипулира младата Мави, после майката на детето си, ама как си представя да манипулира цял живот грамотна жена с един недоказан опит за убийство, че чак се кани деца да си отглеждат против волята ѝ. Няма да повтарям Димони как изобщо я докара до там да тръгне с него, ама умна жена би стояла в тоя сценарий само закована. Докато стигнат до Стамбул, щеше да е намерила начин да го разкара. На всичкото отгоре не за първи път забелязвам (при моите 4-5 турски сериала), че на турските коли им вадят еърбега преди да ги подкарат. Мави му откопча колана на тоя агент, еърбегът го няма, а дано сме се отървали.

За поета - учител по езда (мъчат ме непознатите турски имена) и на мен ми домъчня, дано да вземат да го възкресят. Приемаме, че Мави ще оцелее, ама ако наистина тръгнем да губим бебета, и това клише ще трябва да смелим. Не е истина какво измислят тези хора за една бедна бременна жена. Смеете се тука за плодовитостта на мъжките герои, как спели с чорапи да не замръзнат. Той Санджо и кубинките си не сваля, затуй е сигурно толкова оправен в тая работа. Ама за 2-3 дена да направят бебе и да го загубят, аз трябва на Елванчето да заприличам да ми се види естествено. Няма да го коментирам тоз разговор между тези наборчета може ли да се направи бебе от един път. Учителката на дъщеря ми дава едни хубави обяснения по тези въпроси като за начинаещи тинейджъри.

Иначе на турската цензура взех да ѝ ставам фен, като не им стига въображението за интригите, поне любовните сцени ги измислят с въображение. Може да не ни се разминат коми и загубени бебета, но обръщанки на камерата и тънки презрамчици на дамско бельо ни се разминаха. Аз не си падам по буквализмите в такива сцени и нямам нищо против ръцете и т.н. Промъкваше ми се само не особено романтичната мисъл като не облякоха анцуг на Санджо, дали му свалиха кубинките. Отговорът от задкадровата снимка е не. Усмивка за разведряване.

# 704
  • На луната
Здравейте, момичета.
Dimony, споделям усещането ти за серията, ще изчакам все пак да я видя и с превод. Забелязала съм една масова тенденция в турските сериали. Няколко  добри серии задължително биват последвани от някоя слаба, и с повече пълнеж. Да се надяваме, че ще е само една. За мен е невъзможно да се поддържа нивото при тази безумна продължителност на епизодите. За съжаление парите, както винаги опорочават всичко. Разтягат историята, оригиналността се изчерпва в някакъв момент, и започват клишетата. Явно са продали сериала с определен брой серии, и трябва да ги запълнят с нещо до края. Можеше разбира се, нещата между Мави-Санджар-Мелек да се получат по-плавно, и по-логично, но явно са заложили, както винаги на екшъна и лошите. За да има интрига и напрежение, това просто е неизбежно. Баланса отново беше нарушен, но ще го поправят. За да се развива сериала, трябва да има обрати.
Сценаристите ни се справят както могат, но все пак са наследили една започната история, с изградени, като характери герои, та трябва да се съобразяват с много неща.
Искрено се надявам да не са убили Каврук, защото това ще остави горчивина у всички зрители. Това няма как да го  компенсират, нито с целувки, нито с нищо.
Гедиз някак го преживяхме по-леко, защото натовариха изкуствено героя с доста негативи, а и бяхме подготвени, че Ураз иска да напуска. Докато не го очерниха, за мен той беше един доста интересен и важен герой, но бързо свикнах с липсата му, докато Каврук е друго нещо. Той си е като запазена марка за сериала. Като лого. Толкова предан и верен, с чиста душа... Имам чувството, че само той познава и разбира истински Санджар. Безспорно ще е голяма загуба, и за мен необоснована с нищо. Точно тук ще се наруши баланса, а не с простотиите на лошите, нито с действията на Мави. Аз не й се издразних толкова, защото когато човек е под стрес и напрежение, понякога върши отчаяни неща. Със сигурност се чувства и виновна, че неволно им натресе този психопат.
Няма как да оставят Гювен Челеби и Седат ненаказани, ще си получат заслуженото, но чак накрая. За Халисе наистина най-доброто наказание е да остане сама, но децата й все пак са добри, и я обичат въпреки всичко, та не се знае, дали сценаристите няма просто да я поправят. Но не ги виждам Санджар, Мави и Мелек в конака.
Останаха още няколко серии, и се надявам постепенно и логично да ни поведат към финала. Нагледахме се на смърт и мизерии, време е за промяна. За нещо трайно и стабилно. И Санджар и Мави понесоха твърде много загуби, твърде много болка... Едни реални и нормални хора, можеше да са вече в лудницата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт