Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 334
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • Германия
“ с тези малки ц*ци откъде толкова кърма” вика значи 😂😂😂 ако не са с големината на кравешко виме не стават 😂

Ох, много се смях 🤣

# 151
Скоро леля ми отбеляза , че гърдите ми са се смалили.. как съм кърмела още?! Сигурно имало там колкото да го залъже малкия 😂
Водих го на преглед , че беше сополив и педиатърката пита кърмя ли още (след месец става на 2) Като разбра , че го кърмя се опули и вика “ама как още имаш кърма😳  ама като го кърмиш яде ли изобщо друга храна” 😂😂

# 152
Тази книга е истинско изпитание за търпението ми - толкова тъпотии на куп за първите страници не бях чела никога

# 153
Трагично е, че има хора, които ще повярват на глупостите в тази книга и ще си мъчат бебетата. Каква е тази фикс идея, че бебето трябва да спи по цяла нощ Rolling Eyes

# 154
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Трагично е, че има хора, които ще повярват на глупостите в тази книга и ще си мъчат бебетата. Каква е тази фикс идея, че бебето трябва да спи по цяла нощ Rolling Eyes
А още по лошото е, че хората ги прилагат тези неща. А още по веселото е, че има и мъже, които дават акъл за кърмене. Не знам защо, но не са малко...
 Примерно майка ми ми е давала вода със захар, за да не плача през нощта. Като кърмех моето, беше шокирана, че кърмя бебе на шест месеца и нощем, а след година основния въпрос беше "Кога ще го отбиваш, той си е голям!"

# 155
Ето още няколко бисерчета от фб 😂

# 156
  • София
О, не, чистене! Мисля да скрия и боичките, защото след всяко рисуване ще трябва чистене! Даже по-добре да не излизаме, че ще трябва и пране 😱

Представих си как излиза една баничка от цица. И боза от другата. Ах, и аз щях да хапна 😁

Моята от няколко седмици спи вече по ~8 часа непробудно. На 2г 3м ще стане. Но реално откак се будеше по веднъж и само хапваше и заспивашр не ми тежи, само се завъртах в леглото и продължавах да спя.

# 157
Аз разбирам нуждата на някои родители да ползват консултанти по съм, особено в щатите, където се връщат на работа след няколко седмици, но като цяло хич не го подкрепям.
И ако видя още няколко пъти осъдително изказване, как кърменето е силна асоциация за сън 😱 и е виновно за всичко 🙄
Иначе във ФБ са много силни

Другият израз, който много ме дразни е демонстративно кърмене🙄, защото не си го покрил, нали.

# 158
О, майко мила! Добре, че госпожата не ме е срещала докато пазарувам и ми се налага да го нахраня ( големия ми син, преди 3 г). Детето заспива в колата, влизаме да избираме преносима кошара в Хиполенд, детето се буди на 2 минута и почва да пищи. Събра се персонала да види кой дерем, аз се червя от притеснение. Взимам да го храна - не само ц*ца показах, ами и корем Joy . Това ми беше бойното кръщене.  Една продавачка се смили над мен и ме заведе в дъното на магазина,  да седна да ми е удобно. Един татко се беше засилил да гледа обувки, но промени мнението си като ме видя Joy

А в действителност - т.к.беше зима имах потник, който покрива корема, бях си вдигнала блузата и главата на бебето покриваше гръдта, демек нищо не си показах...

# 159
  • Плевен
Ма да бе!Всички кърмачки сме ексхибиционистки!Умираме да  си развяваме гърдите наляво и надясно!Храненето на бебето ни служи само за оправдание.

# 160
О, не, чистене! Мисля да скрия и боичките, защото след всяко рисуване ще трябва чистене! Даже по-добре да не излизаме, че ще трябва и пране 😱

Реална случка - една позната с дете на 2г. и нещо наскоро разказва как все още го храни тя и с лъжичка, защото била маниачка на тема чистота 🤦🏻♀ По същата причина преди всяко хранене го обличала в нещо като скафандър 😂, за да не намаца дрехите си и пода/стените. По същата причина все още не му е давала да яде супа вкъщи 🙄 и по същата причина не му дава да рисува вкъщи - да не надраска случайно пода и стените 🤦🏻♀
Та тази жена афишира как супер лесно е направила избора да не кърми - с АМ било много по-лесно и не е като скачен съд за детето, гърдите й щяли много да се деформират след кърменето и още не помня каква тъпотия 😳🙄
Ама на такива им се чудя защо изобщо се възпроизвеждат като след това не искат да се занимават с тези деца... 🤷🏻♀

# 161
Ако е знаела, че и бременеенето ги деформира, сигурно нямаше да ги направи тези деца...

# 162
Малко от старите книги на свеки.

През първи месец детето се кърми през 3 часа, 7 пъти в денонощие с 6 часова нощна пауза. Към края на месеца седмото (нощно) кърмене отпада. Ако продължите да кърмите през ноща, условният рефлекс се затвърдява и ще трябва да кърмите нощем и през следващите месеци а това е ненужно. Само по препоръка на лекар нощното хранене се запазва.
През втория месец се храни 6 пъти през три часа. Ако детето не може да издържи 9 часова нощна пауза може да храните на 3 часа и половина.

Отдолу продължава с внезапното отбиване поради някаква болест. И за да не се отрази зле на детето да се намери дойка сред роднините. Ако няма тогава коя да е жена!

Всички оказания приличат на система за отбиване до първата година а може и по-рано.

Книгата за недоспали родители си е чиста манипулация, но доста зле направена. И като цяло тези книги насърчават жената да гледа повече себе си отколкото детето, и това да и се струва нормално. Нали в книгата го пише.

# 163
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Доколкото намирам информация, Tracy Hogg , автора на "Книга за недоспали родители" е била медицинска сестра без собствено дете/деца , но с добър бизнес нюх. Лично мнение.

# 164
Не съм се включвала скоро с тъпизми,че на моя сестра му кърми нейния до 3 и 4-5 месеца,та роднините са претръпнали вече и не се занимават с мен.Обаче се заговорихме днес с жената,която ни носи храната и стана на въпрос,че още кърмя 1 и 9 месеца..."ооо ужас,ще му навредиш на сексуалността,няма да е гей,но ще очаква и от жена му това,завършила съм психология,прочети и ще видиш"...кимам,че съм разбрала все едно за какво точно говорим.И ей на,търся в интернет нещо,което да подкрепи това твърдение,ама нищо няма...Само не можах да разбера,какво ще очаква от жена си,него ли да кърми,детето им ли...

Общи условия

Активация на акаунт