Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 322
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
А какво трябва да пиеш, според педитърката, за да може кърмата ти е мляко, а не вода Joy
Не вярвам, че има толкова глупав народ, ама ей на... и това ти е лице с диплома/и.
На всяко кърмене, на 3 часа разбира се, 2 чаши чай, 2 чаши сок, 2 чаши айрян, 2 чаши прясно мляко и 2 чаши вода.
В интерес на истината никога не ми е обяснявала да махам нощното кърмене или че трябва да си почива коремчето
Но на всяка консултация ми казва даваш 120 г храна и няма да даваш гърда, че ще се пристрасти 🤣, а и кърмата редовно спирала 7-8 месец и да има алтернатива детето 🙄

# 136
Прочистваща комбинация 😂😂😂

# 137
Апхффф уби ме 🤣😂🤣

# 138

Очаквайте още Flushed

# 139
Презасищането надвечер бебетата сами са си го открили и се нарича cluster feeding. Ако иска, то само ще се презасити... ама че книги...

# 140
Ама че книга, с глас се смях... Да си проверявам количеството на кърмата и да не създавам любител на лекото похапване Joy И да се разкайвам, ако на 2 става за кърмене, въй-въй Joy
Прилича на секцията за отстраняване на проблеми от ръководството на домакинска техника Joy

# 141
Оле щях да се задавя оот смях.. Кой е тоз бисер на литературата за отглеждане на деца? Предполагам ще има и други попадения... Joy

# 142
Нощното хранене - необмислен възпитателен подход!
Коя е тази "енциклопедия"? 😂

# 143
Ама това сериозно ли да книга,, която се продава Rolling Eyes

# 144
Този бисер литературен дано не е от много четените от майките,че е трагикомедия.

# 145
Я, каква хубава тема 😊 Ще се включа по-късно и с бисери - от майка ми и от приятелки и познати. Иначе новачка-кърмачка съм, бебето ми е на 4 месеца и половина, кърмя на поискване, без вода, биберони отказва категорично и не мисля да захранвам преди 6 месец. А кърменето - ами докато детето не си се отбие само̀, но със сигурност поне годинка 😊.
Цитираната книга между другото е Наръчник за недоспали родители. За съжаление е доста известна...в нея авторката агитира за 3 и 4 часов режим на хранене, а майките които приспиват децата си с кърмене използват “необмислен родителски подход” Rolling Eyes

# 146
Ръководство за недоспали родители е книгата и мисля  че е доста популярна.
Което не означава,  че не е пълна с небивалици.  Ще видим де, може и да има написано нещо полезно. Не ми се мисли в какво би ме обвинила авторката, ако вшди как малкия от 7 до 19 ми е нон стоп на гърдите. И нарочно го приспивам така, защото ме мързи да го разнасям Grinning

# 147
Олеле, ужас. Наистина е популярна. Аз също уцелих няколко такива популярни със страшни небивалици за кърмене и хранене и вече ме е страх какво ще прочета в следващата тренди подобна.
Давай, Вили,чакаме 😝

# 148
Аз мога да напиша нещо от на свеки книгите, но то е ясно вече какво ще пише в тях Grinning Но ако намеря нещо различно от обичайните неща ще постна.

# 149
Започвам с педиатърката - тя много ми се радва, че кърмя и въобще е много готина, но сестрата, която работи при нея, цитирам: “Колко пъти я кърмиш, още ли 7?”, аз - не от началото още си я кърмя на поискване и не ги броя, но със сигурност са над 10 пъти. Тя: “Детето наддава много, трябва да минеш на 5-6 пъти, може да хване рахит 🙄 На същия този преглед педиатърката отсъстваше и не чу тези безумия, но заместник й беше някакъв мъж явно от старата школа и ме пита започнала ли съм със сокчетата (малката беше на 2 месеца и малко тогава). Така му изсъсках през зъби, че няма да давам на детето си сокчета, че явно се усети и не спомена повече нищо 😂
Леля ми (която е учен и е доста интелигентна жена) - Нищо де сокчета можеш да й даваш, така си набавя витамини 🤭🤦🏻♀
Свеки не е имала много изцепки, защото откакто се е родила я е видяла 5 пъти общо, нищо че живее в съседния квартал. Но единия път и тя ме подпита за сокчетата - сепнах й се и на нея, че няма да давам. С прословутата ВОДИЧКА - панацея за всякакви състояния - като започнем от глад, минем през хълцане, очевидно жажда, лекуване на гъбички и стигнем до изплакването на устичката след всяко кърмене 🤦🏻♀ Та за водичката и двете баби са единодушни, но останаха много възмутени и притеснени за детето като разбраха, че не пие водичка.
Стигаме до майка ми, която много ми помага и се радва, че кърмя, но и от нея идват повечето бисери 😂 Освен водичката е супер нахъсана да се дава биба на това дете и постоянно й я бута в устата, а нашата я плюе като тапа на шампанско. Постоянно ме кара да ям (аз по принцип съм слаба), за да имам качествена кърма 😂 Като разбра как наддава бебка ми каза - Ето явно кърмата ти е много силна и хранителна, мазничка 😂😂😂 да, викам направо си е като баничка с боза 🤣
Друг път ми вика - Бреййй човек да се зачуди с тези малки ц*ци откъде толкова кърма 🙄
Най-много ме ядоса, когато не ми бяха казали, че кучето им е починало, за да не ми спре кърмата от стреса 😪
За приятелките и познатите ще пиша отделно, че много дълго стана.

Общи условия

Активация на акаунт