Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 321
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
На мен хората не ми пречат. Всеки да си намира половинка, каквато иска. Обаче разни здравни институции да предефинират понятия от биологията ми е абсурдно...

Разбира се, има точки за които е нужен обществен дебат, за да се решат. Например, брак, осиновяване и т.н. но тук не говорим за това, а за абсурди свързани с кърменето. То това ако не е абсурдно... даже може и да е най-абсурдното нещо, което лично аз съм чувала.

# 121
  • Германия
“as pregnancy is regarded as an exclusively feminine or female activity”

Ето това изречение... ами съжалявам, но то си е точно така! Мъж, роден като такъв, няма как да роди или да кърми. Транс хората не ми пречат изобщо, нито тези, които раждат и кърмят.  Но това да заменят думите ми идва една идея вповече. Все пак без значение като какъв се възприемаш без женските полови органи нищо няма да стане

# 122
Сериозно ли ми изтрихте коментара заради личното ми мнение?
И като дойде диктатурата какво ще правите?

# 123
  • някъде в орбита...
Каква интересна статия. Още по-интересно е, че новинарските издания се цитират едно друго, а най-интересно е, че навсякъде в официалния сайт и документи на здравния тръст продължава да стои breastfeeding... Новите думи са въведени само за специфични случаи. Иначе казано, ако аз отида да раждам там, ще ме броят за жена, майка, и ще използват breastfeeding.
Откровено не ми пука кой как ще предпочете да се обръщат към него, и каква терминология да ползват. Моите права не са нарушени, така че ми е все тая.

# 124
Сериозно ли ми изтрихте коментара заради личното ми мнение?
И като дойде диктатурата какво ще правите?
Аз докладвах поста, имаше ксенофобска част, която е в разрез с правилата на форума. Моля да запазим добрия тон, едно е да обсъждаме абсурда да се променя терминология, която лежи върху биологични термини, други да говорим с език на омразата към определени общности. Това няма да толерирам и ще докладвам всеки път.

# 125
И аз не го разбирам с chestfeeding-a, защото винаги съм смятала, че breast се използва за гърда и при двата пола. Иначе не ми пречи, че го използват при хора, които термина breastfeeding ги кара да се чувстват неудобно.
Хубаво е, че в българския език този проблем няма да го има. Simple Smile
Иначе по темата, една акушерка ми обясняваше, как детето трябва да яде на всеки 3 часа, защото иначе проявява същото неуважение, както ако съм прекарала 2 часа до фурната да готвя мусака 😂
Педиатърката пък ми обясняваше, че ако пия само вода, кърмата ми ще стане вода. 😄
За захранването главно свекървата се обажда, че му даваме само храна, която не може да яде. И една позната пита, дали всичко трябва сам да яде и като казах да. Получих " Горкото дете" с най-покрусения поглед, който бях виждала
ЗВБ бебе е синът ми 😄

# 126
А какво трябва да пиеш, според педитърката, за да може кърмата ти е мляко, а не вода Joy
Не вярвам, че има толкова глупав народ, ама ей на... и това ти е лице с диплома/и.

# 127
Е, как какво? На мен ми каза по 1 прясно и 2 кисели млека на ден Grinning Не знам дали има човек, който да може да го изяде това количество и то всеки ден. Същата каза, че трябва да давам вода със захар или глюкоза, вместо да кърмя през ноща. Нали коремчето трябва да си почива. Също и кърмене под час.
Реших, че е безпредметно да водя спорове с нея.

# 128
  • Несебър
Олее, странно си го представих... Ти цоцаш от цицата на кравата да може бебето от твойта да цоцка 😂😉

# 129
След последната консултация когато бебето е на 3,5м. (7600кг) кърмено на поискване.
Баба 1: Не съм съгласна така. Не може детето все да яде. Ще направите беля. Ще му се разшири корема, ако трябва едно ядене пропуснете дори и да плаче малко. Но ще му направите беля така само да яде. Яде по 90 пъти на ден, нали бях и вас. Така дете не се гледа. Ще стане като на вуйна ти, да иска само да яде и да не можеш да я спреш.

Баба 2: Коло тежи детето? Ами педиатърката нещо за намаляне на храна не каза ли?

# 130
Сладурки 😀👌

# 131
  • Terra incognita
Мама миа, като я чуя тая сладка вода онемявам, а за глюкозата 😯
Коремчето ако вземе да почива, лоша работа. Лекар да говори такива глупости, много олекват.
В друго време са раждали нашите майки и баби, на това са ги учили, това знаят- хранене под час, водичка със захар, десет ката дрехи, вълнени пелени и печката на шест. Не ги виня, но е добре да чуят и съвременните гледни точки по повод гледането на бебе.

# 132
Това с претоплянето на бебето ме убива, дай между етажите да слагаме шапка, навън с дъждобран върху количката, да спи с шапка !!!
И никога отворен прозорец преди баня, че ще настине..
ММ: захранвай я по- бързо, да мога да я храня с пюрета и да не зависим от твоята гърда !
Аз пък за никъде не бързам, кърмата си ми е по- важна и ценна за бебето.
И какъв е тоя зор за пюрета и детска кухня, да й давам вода, ( то щото вода е пълна с калории и витамини, видиш ли), все едно няма да се храни цял живот с кво ли не.

# 133
Може би аз не се изразих правилно. Не да се дава чиста глюкоза, а да се разтваря във вода, вместо захар. Което за мен си е едно и също.
При въпроса ми защо да давам сладка вода ми отговори, че то по принцип се давало на бебета, които имат жълтеница. Ама освен това било сладка и наподобявала кърмата и бебета я харесвали и пиели. Направо бях потресена.

# 134
От лекари очаквах повече, но масово са супер некадърници. И сега не ми казвайте, че в учебниците пишело така. Съжалявам,  но щом аз, толкова далеч от тази професия знам, че жълтеница не се "чисти" с глюкоза, би следвало всеки минимално уважаващ се лекар да го знае.

Не ги виня, но е добре да чуят и съвременните гледни точки по повод гледането на бебе.
То е хубаво да чуят, но не всички възприемат, зависи от възрастта и човека.

Общи условия

Активация на акаунт