Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 316
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
В British Medical Journal напр. има няколко публикации, които разглеждат проблемите на ексклузивното кърмене, както и тези на дългото кърмене (нужна е регистрация). Има и доста статии и интервюта с различни светила на педиатрията от първите години на века, след излизането на препоръките на СЗО за ексклузивното кърмене (последвани от доста обширна полемика 'за' и 'против').

# 106
Полемика за и против не е доказателствена база. Интервютата са лично мнение, не доказателствена база с научна стойност. Ако имаше доказани вреди, нямаше препоръката да е кърмене до 2 години и повече при желание на майка и бебе. Като консултант го казвам това. Има обаче изследвания,доказващи плюсомете и за майка,и за бебе. В една друга тема, която всички знаят тук, ги има линковете. Цялата тая дискусия се превърна в абсурд.

# 107
Аз смятам, че изследванията не са обективни за съжаление. Там също е бизнес и който поръчва музиката, това показват изследванията. Само до преди 40 години е имало изследвания за ползите от тютюнопушенето...

И все пак съм твърдо ЗА кърменето. Тия цици не са ми дадени за красота, имат си предназначение. Като бебе на 1 месец реве и се успокоява с кърмене, когато бебе трябва да приема стерилна течност, каквато в естествената среда не се намира често, когато матката на майката контрахира при кърмене и връща естествените си размери и т.н. и т.н., това са доказателствата за мен и проучванията не ги и чета даже.

# 108
Ти пък кактусче какво знаеш 😂😂😂? Къде са те Данон е Нестле , къде е тя Природата?
Даа.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 03:52 от Venetinha

# 109
  • Плевен
Аз имам вкъщи едно дълго кърмено дете,и да кажа честно,че на публикации и мнения на “светила” не вярвам.Вярвам на очите си ,защото сама виждам само предимства от дългото кърмене!Сина ми е на 9 години вече и до сега нито аз,нито съпруга ми(който е лекар) негативи не виждаме!          И не е точно по темата,но жените се чалнаха много.Вчера една бъдеща майка търси мнение за уред за приготвяне на АМ,Кото струва близо 400 лв!Казах си мнението,а то е,че това,което виси отпред на гръдния кош е създадено с тази цел,а течността,която излиза от там е напълно безплатна и много  по-качествена от тази,която ще сложи в тоя “златен” уред за 400 лв.

# 110
И лекарите са виновни.  Две неща знаят само - секцио и нямаш кърма.
Всъщност интиресно е колко образовани жени се объркват и подвеждат, че нямат кърма и край. Стана ми мъчно онзи ден, една повната ви сподели, че след раждането не й тръгнала кърмата и докторите й дали хапчета. Ама чакай малко... за 2/3 дни в болницата как го прецениха... Карай де, минало вече, но ме е яд на такива лекари и ми иде с точилката в главата. Като не разбираш от нещо, пък затрай си. Това че си станал лекар не значи, че знаеш всичко. Все едно Аг да дава мнение относно мозъчни операции, или неврохирург да прави ортопедични. Коренно различни вселени.

И въпреки че кърмих първото си дете до 1.5, сам се отби, сега със зъби и нокти се боря да кърмя и второто, не разбирам кърменето след една определена възраст, например 2г, да не говоря за 3 и повече.

# 111
  • Несебър
Не си длъжна да го разбираш, който се чувства ОК да го прави - го прави.

# 112
Лекарите станаха като журналистите. Плаща им се да говорят лъжи и да манипулират хората за тяхна вреда.

# 113
  • Плевен
Тук не мога да се съглася!Мъжа ми е лекар и никой не му плаща да лъже хората!Ако говорите за педиатрите,които стават ЛЛ на децата,там картинката е друга.Това учат през следването си .Чела съм Учебника по педиатрия на мъжа ми.Всички знаем за режима,водата през ноща,по 10 минути на гърда,ако огладнее по-рано от заветните 3 часа-вода.Това пише и в учебника.Просто учебниците не са пренаписани с новите знания.Това са учили педиатрите ни-това говорят.Наша приятелка преди няколко години започна специализация по хранене и диететика,каза,че в учебниците им(старите) все още стоят препоръките за захранване на 3 месеца.Платила е и е отишла на курс в София и там вече са учили препоръките на СЗО-ексклузивно кърмене без вода до 6 месец и постепенно захранване без бързане.

# 114
Никакви майки, баби, съседки и т.н. не минават абсурда на това...
https://www.google.com/amp/s/www.good.is/amp/health-professional … lusive-2650558186

Не е просто абсурдно, ами и едно от най-обидните неща, които може да кажеш на жена Confounded Astonished

# 115
Ох, ами малко е особена темата. Но определено е абсурдно да се променя терминологията. Това няма да направи по inclusive тази общност, напротив. Когато се приобщават общности не се действа по този начин.

# 116
Никакви майки, баби, съседки и т.н. не минават абсурда на това...
https://www.google.com/amp/s/www.good.is/amp/health-professional … lusive-2650558186

Не е просто абсурдно, ами и едно от най-обидните неща, които може да кажеш на жена Confounded Astonished
Прощавайте, но може ли превод с няколко думи?

# 117
Да, извинявам се, че е материалът на английски.

Група Британски медицински организации призовават медицинските лица да не използват думата "кърма" (breast milk), а вместо нея да ползват човешко мляко/мляко от гърди( но не думата за женски гърди, а думата за гръден кош. По такъв начин целят да направят кърменето полово неутрално, зада не бъдат обидени транс обществата.
По същата причина препоръчват да се използва осеен думата "майка", също и думата "небинарно полово раждащ човек", за да не бъдат обидени хора, които раждат, но не се разпознават като жени/майки.

# 118
Аз нещо не го схващам това как ще стане полово неутрално кърмене. За да кърмиш, трябва най-малкото да имаш гърди и съответните женски хормони. Значи си жена, може и да е мъж станал жена след операции, но пак е вече жена. Пък ако е жена, която иска да е мъж, то тя/той едва ли ще иска да ражда и кърми, след като изобщо не иска да е жена... абе странна работа ... или аз не съм достатъчно open-minded за да го схвана Thinking

# 119
Моля ви, нека се придържаме към темата, без такива ксенофобски коментари. Това, че 80% от хомосексуалните посягат на деца, не знам в коя фейсбук група сте го прочели и го приемате за истина, но си нямате и на представа колко много "нормални" посягат.

Общи условия

Активация на акаунт