Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 283
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
Сега новата мода около мен е да ми казват, че съм "майка-героиня", че тооолкова много (1 година почти) кърмя. Естествено е последвано от въпросите "как издържам" и "няма ли да спирам".

Не казвам, че винаги ни е били лесно, ама чаааак пък геройство...

# 61
  • Несебър
Майче, и аз ги чета и съм в потрес. Иде ми да пиша, обаче все ще ме скастрят с "всяка майка си преценява". Ами то хубаво, ама преценката не идва от проучване, а от "Пенка си захрани нейното на 4 месеца, а Гинка на 6. Ама виж на Пенка как хубаво си хапва, значи е готово.". Една от юлските бебета, като бяха на по 2-3 месеца, беше казала, че ще захранва нейния, защото му текли лигите като ги гледал как ядат. То вижда ли толкова надалеч това дете?... И от некомпетентни педиатри. 🙊 Добре, че моята нищо не каза. Споменах ѝ, че на 6 месеца ще захраня и до там.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 10:16 от krassimiras

# 62
Аз затова спрях да пиша там. Иначе дълго време устоях,заради потенциални звб мами, но въпросната тема ме кара само да изпадам в тих ужас.

# 63
  • Terra incognita
Много мразя като почнат да ме питат дали вече не давам сокчета, а аз като кажа, че на бебето сокчета не му трябват и ме гледат като паднала от Марс, все едно си мъча детето.
Пенка: ооо, аз моя на 3м го почнах със сокове и на 4м захранен с по няколко неща. Остави ги тия педиатри и СЗО. Едно време ние....знаете как продължава репликата 😁

# 64
И любимото ми, че нас еди как си са ни гледали и сме станали големи хора. Ама че сме най-болното, затлъстяло и нервирано поколение не го броят...

# 65
Аз доброволно моля да ми обясните за захранването как е правилно. Не искам да е преди 6м. и предпочитам да е бавно всичко, защото мисля, че стомаха на бебето не е толкова развит та да смели добре няколко вида храни наведнъж. То моя не е толкова силен та... А и много се притеснявам да не се запече детето, за мен това е голям проблем. Само, че не знам колко време да седя на един зеленчук. Колко да давам на ден, в какъв период, става ли след средата на шестия месец или е късно?
Да, една позната вече ми каза как са я предупредили колко е лошо кърменето на поискване и как от 4 месец може да се захранва. Съответно тя е приела вече това и не може да и обясниш.

В тази връзка, тази книга става ли ?

За кърменето на поискване ми дадоха за пример вуйна ми, която така хранела първото си дете и то сега като е голямо иска само да яде и затова е пълничко, не можели да се оправят с нея.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 11:04 от ElisavetaVeta

# 66
Това би било спам,така че моля да не влизаме в подобна дискусия, иначе трябва модове да се намесват. В блога на Хедра има статия за захранването и е добър старт.

# 67
Пресни, пресни бисерчета. Още парят 😂

# 68
# 69
  • Германия
Божееее, плаче ми се от такива коментари и въпроси. Иска му се на човек да помогне, но при някои положението е безнадеждно 😔

# 70
Количеството мастни клетки, с които е роден човек определят това колко ще е гладен и колко податлив е на пълнеене. Това зависи изцяло и единствено само от гените, не от кърмата или АМ, или другите подобни глупости за разширения стомах.

# 71
  • Terra incognita
Педиатър да съвества заместване на кърмене с кисело мляко и внимание- захар 😮?

# 72
Е, Вики, това си е класика тук...

# 73
  • Пловдив
Не мога да разбера нещо, предполага се, че тези майки са на възраст между 20 и 30 години. Толкова ли сляпо вярват на педиатъра, че правят всичко което им каже, без да се замислят? Ами ако утре педиатъра каже, бебето да се провеси през прозореца от 5 етаж, за да вдиша хубаво въздух...и това ли ще направят....Започвам да си мисля, че раждат тези деца, не защото искат, а защото еди коя си приятелка има вече дете и те да не останат по-назад. Аз също съм в тази възраст 33г, но умея да отсявам важните препоръки на педиатъра от всичките глупости. Преди имах желание да давам съвети, като вече минала през този път и във форума и във фейса, нооо няма много смисъл....просто ми се плаче за бебенцата....

# 74
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не мога да разбера нещо, предполага се, че тези майки са на възраст между 20 и 30 години. Толкова ли сляпо вярват на педиатъра, че правят всичко което им каже, без да се замислят? Ами ако утре педиатъра каже, бебето да се провеси през прозореца от 5 етаж, за да вдиша хубаво въздух...и това ли ще направят....Започвам да си мисля, че раждат тези деца, не защото искат, а защото еди коя си приятелка има вече дете и те да не останат по-назад. Аз също съм в тази възраст 33г, но умея да отсявам важните препоръки на педиатъра от всичките глупости. Преди имах желание да давам съвети, като вече минала през този път и във форума и във фейса, нооо няма много смисъл....просто ми се плаче за бебенцата....
  Доста хора предпочитат да стоварят отговорността за нещо на друг човек, педиатър, майка, свекърва...

Общи условия

Активация на акаунт