Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 177
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Абсолютно, много по-лесно ми беше да му дам да суче, вместо да мия, беля, накисвам, варя, пасирам и мия след това. Хич не бързах и аз да захранвам, цял живот ще яде храна.

# 676
Малко бисери и от мен от пътуването по празниците. Те май не са много за захранването, но само вие ще ме разберете.
Бебето си спи в слинга най-спокойнк дъни в баща си вече трети час, а бабата го оплаква горкото, че го държим да спи право. Много й било жал, не спря да мели....
После при прабабата бебето мега спокойно, раздава усмивки, всичко 6. Накрая се разрева на 1 минута и баба ми все да настоява да му се мият очите, че сигурно от многото хора е "хванало очи"?!?

Голямото ми дете, което няма още две години, изпада в солиден тантрум на масата. Тя беше с нарушен сън от новото място и все недоспала, пък и превъзбудена от цялото вимание и т.н. Аз си мърморя под носа, че ми е жал, щото е гладна, но от емоции не може да се нахрани. И майка ми отсича, че "сама си е виновна"???? По друг повод пак свързан с проява на повече емоции, пак майка ми ми казва "остави ми я за две седмици и няма да си я познаеш". Направо обидно ми стана, все едно аз не си я гледам добре...

# 677
  • София
Ох, то и моят почти 4 годишен беше така последните няколко дена. Видя баща ми, виждат се веднъж в годината, а нашия много му се радва, плюс истерията покрай Дядо Коледа. Не бил възпитан и за нищо не ставал, но това думи от мъжа ми, макар че и според свекървата трябвало повече да го строяваме. Не знам да се смея ли, да плача ли, детето превъзбудено, не спи като хората, заради глупава задна хрема и не иска да яде и съвсем стана шоу…

# 678
Соц възпитанието е било доста строго и лишено от емоции. Какво е това детето да си каже мнението или желанията.. то просто трябва да следва инструкциите на възрастните и да се подчинява безусловно. Затова сега нашите майки и бащи им се струват разглезени и невъзпитани внуците. Всички са шокирани как моят син пие сок, вода, мляко от хладилника, примерно.. ама как то зима, то ще се разболее или как го оставям вечер да търчи гол преди да юу облека пижамата.. пак същата логика, нищо, че вкъщи е 25градуса и това ни е игра за преобличане, да е забавно и весело, а не с истерии. Бяха шокирани и от една снимка, малкото се качило на кухненската маса и набива картофки Scream ама какво е това, как така сте го позволили, я един шамар по дупето и няма да се катери вече... И още и още много неща, които те приемат като невъзпитаност, а всъщност са просто част от детското развитие. И това, че искаме да го гледаме със забавление и любов, а не като войник. Ама нали бил момче, трябвало да свиква Rolling Eyes момчетата не се глезят, да се знае Stuck Out Tongue Winking Eye

# 679
Да, темата е по-обемна, а захранването е само една част от нея. Освен т.нар. "глезене", другото с което се боря, когато идем при родата са подкупите. Бабите много невинно ги пускат. Но аз веднага обяснявам с най-спокоен тон на детето, че това е манипулативен подход и да помисли добре, какво всъщност иска да направи без да се съобразява с наградата. Бабите така троснато ме гледат, ама това е. Аз истината казвам на детето. И то не някаква брутална, несмилаема истина, а нещо съвсем нормално и изцяло в интерес на детето...

# 680
  • София
Мен само ми правят забележки, че за всичко съм го питала дребния - какво иска да яде, облича и тн. А като има варианти, да разбере, че някои неща зависят от него, някои не (ходене на лекар, пиене на лекарства, ходене на градина и тн). Много шарено се обличал, много гол ходил, ала бала Grinning

# 681

Този пост ми е много забавен 😁 Не бих се сетила дори да пасирам макарони като има толкова много различни видове паста, които са подходящи за бебета.

# 682
  • Пловдив
Случайно попаднах на тази тема във форума https://www.bg-mamma.com/?topic=388495 , която надминава всичко изписано в темата...Просто нямам думи.

Ще извадя някои цитати:
Цитат
На дете на 20 дни каза да даваме сок от ябълка?! Вие давали ли сте?
Цитат
Да, и всичко му е наред на детето.
Цитат
Значи да му се доверя и да приема по-новаторските му методи. Всъщност те може би не са толкова новаторски, а по-скоро не са бабешките, с които всички сме свикнали и за това ми е малко трудно. Но щом е съветвал и други и сте доволни, значи всичко е ок, надявам се.
Цитат
Моята веднага хареса фрешчетата и ги прие много добре! Йоско си разбира от работата....всичко ново се въвежда бавно и полека и се гледа как го възприема детето:)

Методите на Йоско не са новаторски...по-скоро са тези на нашите майки и баби:) Когато са нямали кърма, са давали кисело мляко на новородено:) Децата са захранвани рано:) Щом му харесва на детето и го приема, няма проблем:)

Рано ще седнете и на гърне! Моята на 4 месеца акаше в гърне! С тези памперси децата не можеш да ги отучиш до 2 години и нещо от тях!

На 5 месеца бяхме в проходилка и на 10 месеца тичахме из къщата

А за гимнастиката нямам думи:) Мойта госпожица се забавляваше безумно:)

И мойта майка мрънкаше, ама и сега ако има проблем все ми казва да му звънна да питам:)
И т.н.

# 683
Въй въй въй Joy

А на 3 години в гимназията, на 5 в университет, на 8 го женим...

То не е смешно, на такива трябва да им се пращат социалните...

# 684
Едва ли ще се изненадате, че една приятелка пасира макарони за сина си
Той е на 10! месеца, аз щях да се на$ера от смях Simple Smile!
Що за идея, няма да се задават най- много да го глътнат целия макарон. Моята калпазанка гълта цели зърна грозде, а на 8-9 месеца така се закашля с парче ябълка..  Нищо й няма.
Пасирана паста, ужас, моята приятелка даже се чудеше защо синът й не иска да го яде.
Обясних да начупи 6ибаните макарони преди варене, не е лесно да си тъп Stuck Out Tongue Winking Eye

# 685
Катеричка, само като съвет за гроздето да дам непоискан- това е в списъка с най-опасни храни за задавяне. Не знам на колко е детето, но трябва да се реже на 2 или 4 по дължина гроздето. Заседне ли в гърлото, няма изкарване, ако искаш прочети по темата, дори и възрастни хора умират от задушаване с грозде.
То е на трето място по смъртност от задушаване при децата.

Аз разбирам страха на жената от задавяне, просто ми стана забавно, че не се е сетила за кус-кус, звездички, буквички и всички останали видове паста, които са подходящи.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 23:02 от Pistachio

# 686
Цели зърна съм й давала от най- малките, иначе махам семки и ги деля на две.
За жалост, не иска да дъвче, а ги гълта.
Няма много зъби, предимно предни и един кучешки.
На 1.4 г., аз внимавам да съм плътно до нея, когато яде грозде
Още не съм й давала нар, тъй като отлагам даването на сок.
С една майка на 18 месечно бебе говорих, тя ме посъветва за грозде без семки- давала й, без да го дели. Явно зле ме е посъветвала

# 687
Бяхме с група деца един ден и едната майка изкара кутия с грозде и раздаваше на децата, докато играят. Когато подаде едно към моя син, лошо ми стана. Сигурно ме помислиха за луда, че не искам да му дам плод, но избягвам да давам непоискани съвети и казах, че още не е обядвал. Тук си позволявам анонимно да го кажа, за тези, които не са го чували.
Формата и текстурата са идеални за запушване на дихателните пътища и понякога единствения начин да се изкара е оперативно, но докато се стигне дотам, може вече да е късно.
Други опасни храни са пуканки, кренвирши, близалки/бонбони.

# 688
Майка на 9-месечно, захранено по ЗВБ и активно кърмено търси рецепта за мъфини без захар, какао, прясно мляко и белтък. Отговорите:

# 689
И педиатърът какво, ще го кърми допълнително, че да му стига млекцето, ли? 🤣

Общи условия

Активация на акаунт