Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 176
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Педиатърът ще каже на майката да спре да го кърми и да почва сникърсите… На 9 месеца!!! това е най-полезната храна Grinning

# 691
  • Варна
Боже, направо настръхнах. След 15-години ще се чудят защо младежите им са с диабет или затлъстяване и ще се чудят на какви диети да ги подлагат. Sad Горките деца.

Аз се включвам с една коледна изцепка. Малкия имаше проблем със съня на новото място и свекъра се изказа:
- Направихте грешка, че го кърмихте, когато той си поиска! Трябваше да има режим от както се роди.
За протокола - не го кърмя за заспиване, съсвем отделни дейности са, но според свекъра явно има връзка. Нищо, че вкъщи си спи съвсем добре. ¯\_(ツ)_/¯

# 692
Ахах, мъжете са спецове по лактация 😆 по принцип съм против сексистки изказвания, но само българският мъж е такъв самоук спец по всичко, включая и темата с гледането и храненето на деца.
П.С. има ibclc консултанти мъже по света😉

# 693
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ахах, мъжете са спецове по лактация 😆 по принцип съм против сексистки изказвания, но само българският мъж е такъв самоук спец по всичко, включая и темата с гледането и храненето на деца.
П.С. има ibclc консултанти мъже по света😉
Най-веселото е, че голяма част от мъжете, които са специалисти по всичко е, че са такива на теория. Акъл за много неща дават, но нищо не пипат!

# 694
  • Варна
То лошото е, че въобще не влагат никаква мисъл. Поне при нас свекъра има нагледен пример как едната внучка е кърмена на режим и захранвана по класически начин и е супер мега злояда и храненето е вечна драма. Нашия е кърмен на поискване и по ЗВБ и няма никакви проблеми с апетита. Не знам защо не вързват 2 и 2. Smiley

Сега се сетих още нещо от същото гостуване. То не е баш реплика, но все пак...
Малкия си хапва всякакви манджи от трапезата, къде с ръце, къде с прибори. Свекъра обаче, хем горд, че детето реално яде, хем страшно много кринджи, че става мацаница и иска да му трием устата след всяка хапка. Fearful Аз явно съм свикнала, въобще не ми прави впечатление и направо го къпя на мивката след ядене. За тях обаче е нещо невиждано, свикнали са с лъжицата да обират от лицето на детето постоянно. Не знам, според мен няма никакъв смисъл да се тормозим взаимно така... Joy

# 695
  • някъде в орбита...
То ако ставаше така със сникърсите, ехеее, живота щеше да ми е песен, вместо като идиот да напасвам кърменето и работата Grin
Честно, какво точно си мислят хората? Как и от кога стана странно да се кърми дете под годинка?

lilly_dev, чистила съм храна от тавана Satisfied Пък ей на, сега внимателно се храни и все със салфетка си бърше Wink

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 21:03 от InaV

# 696
  • Terra incognita
Искам да попитам, това някаква мода ли е, че на детето след годинка трябва да се спира млякото? Понеже дъщеря ми е на 16м и постоянно попадам на постове и въпроси дали и кога майките били спряли АМ, притеснявали се били вече?! Аз ли нещо не съм в час?

# 697
Просто след годинката не е нужно да е АМ, при захранено вече дете, може и прясно мляко да е, но определено си пият още време.

# 698
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Искам да попитам, това някаква мода ли е, че на детето след годинка трябва да се спира млякото? Понеже дъщеря ми е на 16м и постоянно попадам на постове и въпроси дали и кога майките били спряли АМ, притеснявали се били вече?! Аз ли нещо не съм в час?
Позната замени АМ на детето, долу горе на 1,6 годинки с прясно и кисело мляко по финансови причини, друга даваше на нейното АМ до около 3 години, детето си го търсеше и искаше...
Би ме притеснявало ако приема само АМ, иначе ако опитва храна, и се захранва, не виждам проблем да пие и АМ.
От какво се притесняват майките? Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 12:40 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 699

Надявам се това да е някаква шега 🙄

# 700
Ако от два месеца  ( демек от 9 мес) яде всичко, проблем няма кой знае какъв, щом така си е преценила родителката, но ако от възраст 2 мес....това е друг въпрос...

Гледам една приятелка с второ - хич не му се втелясва. Тя и с първото не изпадаше в драми, сравнително бързо го захрани и премина на обща кухня, включително и захарта, и шоколадите...около годината бяха вкарани. Но сега с второто ( породени са). Ми ..голямото захранва малкото с каквото намери и с каквото яде. Че и моите захранват бебето, въпреки, че им правя забележки. Тя няма драми и проблем, мъжа и също... Така е решила, така процедира... Не и се бъркам.
Аз съм друга крайност. Все още ограничавам боклуци, захар и шоколади. Пържено, кисело и солено също са в графата нежелани...въпреки, че скоро ще станат на 4 год. При мен бъгнатия ми мозък пищи, че не е здравословно и се опитвам да им го покажа чрез храненето в къщи.
Но от около година и половина - две ( възраст) са опитали почти всичко от "забранените" неща. Все пак са и звб деца и съм им предоставяла избор на храна от ден първи на захранването, било той и контролиран от мен до някаква степен.

# 701
Поста на жената го разбрах като да захранва от 2 месечна възраст Confounded
Иначе и аз съм на твоето мнение за даването на захар, шоколад, сол, пържено и тн - може и да съм крайна, но предпочитам докато зависи от мен да не се храни с боклуци.

# 702
Аз имам позната, която захрани на 4м с каквото му се иска на бебето. Това въвеждане на глутен, яйца, месо, плодове, мляко не беше за нея. Май беше започнала с мъхести плодове, после даваше кисело мляко. Хранеше се с него и му даваше от масата, каквото яде тя. Някак не ми се струва реднона 5-6 месечно бебе да даваш потопени хапки хляб в манджа, защото то било си искало. На 10-11м му даваше понички с шоколад. Там някъде спря да дава АМ и го замести с обикновено прясно мляко.
Според нея щом си иска, трябва да му се даде, организма го търсил. Стана ми направо смешно,но реших да не навлизам в изгубени спорове.

# 703
Е, вярно е, че организма си го търси. Моят, например, постоянно си търси шоколад и фаст фууд. Както го свикнеш е, според мен, и темата за здравословното не присъства в този процес. Като свикнеш да ядеш боклуци връщането назад е много трудно.

# 704
Моята позната изобщо не се помайва и дава всякакви боклуци на сина си, каши с добавена захар, бисквити и тн. Една друга със син на 18 месеца от доста време му е заместила АМ с кисело мляко 2%. Питах я защо 2% , все пак , 3.6 е и по - истинско и по- вкусно. По водното и по нискомаслено било по полезно за бебета, другите са много маслени.
Аз бях вманиачена да си храня детето само със здравословни неща, но това е чисто лицемерие- аз самата не мога да се пречупя и да ям само чисти храни.
Гледам много рядко да й давам боклуци- за Коледа луканка, парче пържен картоф.
Вчера ми нападна пуканките и докато не бях при нея, омлатила една.
Не съм от хранителна полиция, да й дърпам от ръцете всяка гадост. Всяка крайност е вредна.

Общи условия

Активация на акаунт