Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 340
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
  • Несебър
ХАХАХАХА, убихте ме 😂😂😂

# 166
Много силни включвания, много ми беше интересно да чета старите препоръки, точно като система за отбиване е, обаче ме безпокои как не е имало масово недохранени и поднормено тегло деца (сигурно е имало де). Възстрашничко ми стана.

Ама нали сме оцелели:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 167
Кактус, не е имало, защото веднага са изписвали лекарите кисело мляко.
Поне майка ми така ми е казвала. Кърмила ме е до 3м и на консултация вкъщи идва педиатърката и отсича, че гладувам да ми давт Км и толкоз.

# 168
О, това го знам и аз така съм била, захранена с няколко неща на 3 месеца и с шише кисело мляко на 1 месец, ама то км далеч не е толкова калорично колкото кърма/АМ, та със сигурност е имало проблеми с наддаване, особено с тия режимни часове на хранене...

# 169
Като каже някой, че на еди кой си детето е ревливо вече се замислям защо ли. (Точно 2 колежки на свеки казали, че внучетата им са ревливи)
Изглежда хората не разбират какво точно искат децата им и от какво имат нужда. Самия режим дава някаква свобода и удобство на родителя, но не и на детето.
Силно се съмнявам пра пра пра бабите ни да са гледали часовника на нивата когато е трябвало да кърмят. То повечето хора по селата едва ли са имали и часовник.

# 170
След един определен момент режимът е полезен за децата. Аз не разбирам родители, които си слагат децата късно, че да имат време да си играят с тях след работа. Беше даден такъв пример в книгата. Също знам родители, които като идат на море и за да висят по кръчми слагат децата да спят в някакви странно късни часове. Рутината прави децата спокойни и им дава сигурност какво следва. Естествено, не говоря за бебе на 2 месеца.

Иначе като му оплескат на едно бебе на 10 месеца интервалите на будуване и после се вайкат, защо върнало сученето нощем. И кърменето им виновно...

# 171
Според мен една от главните причини, че навремето са нямали кърма масово е ранното захранване, кърменето под час и махането на нощно кърмене. Естествено, че кърмата ще намалее като има 2 заместени хранения на 4 месеца и междудругото се дават и сокчета. Масово ме съветваха да захранвам, защото кърмата щяла да ми намалее/спре. Така ставало към 4-5 месец и да съм бързала, че нямало време.
Аз съм имала късмет с майка ми, която имала кърма чак до 6 месец и съм била дълго кърмено бебе Grinning

# 172
Bugi, направо си била късметлийка, за ония години 6 месеца са били уаау!

# 173
  • Terra incognita
Направо ме застреляхте с тези книги. Много мъчно ми стана от тази за недоспалите родители. Що за хора я купуват и следват тези откровено вредни насоки? Бебето е представено като някакво досадно, нахално същество, което краде от нощния ти сън и лично време.

# 174
Vicky точно, малък, изпечен манипулатор на 2 месеца. Веднага намира начин да саботира режима и бързо усвоява вредни навици. То колкото е вероятно улеснение за по-организираните родители да има предвидим режим, толкова е пък за мен лично недостатък, то ще трябва да съм взе с хронометъра и кантарчето нещо да засичам и да си усложнявам живота.

О, не, чистене! Мисля да скрия и боичките, защото след всяко рисуване ще трябва чистене! Даже по-добре да не излизаме, че ще трябва и пране 😱
Ами карали сме я мързеливата с тия вредни подходи на безразборно кърмене, бива малко да се потрудим нали.. за баланс 😁😁

Скоро попаднах на въпрос на млада майка, питаше за насоки за кърмене навън в обикновена ФБ група и всъщност имаше изненадващо много разумни коментари, но разбира се и се появи мацка да обясни, че тя била кърмила дълго, ама не показно, по градинки и насам, натам. Начи как никога не видях мъж да се изкаже негативно за кърмене, все на жените им се привиждат развети цици.. то затова е всъщност, кой мъж ще се оплаче да оплакне око 😉

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 22:51 от Фиффи

# 175
Направо ме застреляхте с тези книги. Много мъчно ми стана от тази за недоспалите родители. Що за хора я купуват и следват тези откровено вредни насоки? Бебето е представено като някакво досадно, нахално същество, което краде от нощния ти сън и лично време.
Да, затова са подмятанията после за хитрушата дето командва. И трябва да я режеш да не е на нейната, за да си знае мястото.
Демек това е куче, да не се разглезва, че ще ти се качи на главата. Реве да ти вгорчава живота нарочно...  Направо.... И това се насажда с години.

# 176
  • Плевен
След един определен момент режимът е полезен за децата. Аз не разбирам родители, които си слагат децата късно, че да имат време да си играят с тях след работа. Беше даден такъв пример в книгата. Също знам родители, които като идат на море и за да висят по кръчми слагат децата да спят в някакви странно късни часове. Рутината прави децата спокойни и им дава сигурност какво следва. Естествено, не говоря за бебе на 2 месеца.

Иначе като му оплескат на едно бебе на 10 месеца интервалите на будуване и после се вайкат, защо върнало сученето нощем. И кърменето им виновно...
По този случай се сетих за един съсед на брат ми.Темата на разговор била,че ние слагаме нашия син рано да си ляга(някъде към 21 -21.30 си ляга,но и ние заедно с него)А съседа държал дъщеря им да си лягала с тях.Някъде след 12.Така им било удобно.Но ставала с тях,защото е на градина(тогава 5 годишна).Но плачела много сутрин и не можели да разберат защо го прави.Изобщо не отчитат факта,че малките деца имат повишени нужди от сън и не могат да се сравняват с възрастните.(Не че на възрастен му стигат 6 часа сън).Тук ние сме изкарани грешните,понеже не сме излизали вечер,за да си слагаме детето рано да спи.И брат ми дава съвет да не го слагаме рано да си ляга,защото съседа му казал така.Насолих го много яко,че ми дава за пример грешни родителски практики.

# 177
Да и за съня имам и аз глупави коментари и бисери. Най-вече за спането в слинг и за ранното вечерно лягане. Майка прави забележки, че лягала с кокошките, че навън греело слънце и т.н. Детето ляга между 19 30 и 20 00. За слингът пък беше... то какво ли не беше - ще свикне на ръце, ще се разглези, ще се задуши, ще се изпоти, пречи му на гръбнака, забравила съм вече.

Също като кажа, че детето си спи в нейната стая сама, винаги се кима одобрително, придружено от коментар за еди си кои, тяхното дете спяло с тях, колко било лошо. Колко пък да им е лошо... ама нали все трябва да се коментира...

# 178
Аз бях във фейс групите за кърмене, но рязко ги напуснах, защото повечето са ултра крайни и според мен могат освен да психиясат майката, но и да я подведат и по този начин да навреди на бебето.
Давам конкретен пример  - дохранването

# 179
Аз пък моа пофаля свекитп за дълго кърмене -  1 г и 1 мес... За онези времена е било дъъъъъхъххъъхххххлгоо 😁😁😁
За капак е отбила рязко и не по собствено желание.  Казва ми,  че поне още месец два е щяла да го кърми.
Причината -  разболяла се от хепатит А и трябвало да влезе в болницата,  та... Отбиването станало рязко.  ММ е роден лятото,  в горещниците. Пролетта преди годината не го отбила.  Казали ѝ че не е добре да отбива лятото (бисерите от тогава,  че и сега) и тя продължила да го кърми.  Мислела октомври като захладнее да го отбива. Ама август се разболяла от хепатит и.... край.  Иначе детето (демек мъжо) е захранен по тогавашниъе схеми,  сокчета,  каши, пюрета,  али бали... Друг е въпросът,  че на нова година на 5,5 мес бебе е дала шоколад Кума Лиса Joy....
На мен за кърменето не ми е казала нищо.  Почнаха след годинката да подмятат да ги отбивам (те нали са февруари). Ама аз се троснах,  че докато искат ще кърмя и толкова. После лятото мълчаха (нали не се отбива лятото).  И наесен почнаха пак да подканват.  Казах на мм да не споделя,  че кърмя още и толкова.  Но те усилни - питат постоянно.  Накрая той им се троснал и казал,  че не знае ко правя сама в стаята.  Аз съм ги приспивала вечер и млъкнали.
Ноооо за яденето и захранването голямо месене беше  и все още ми се бъркат.  Това детска кухня голям буламач било.  То не е ли союено,  запържено и с един пръст мазнина отгоре не е манджа. Тряа се мИсо да има,  туй постното не е ядене.  И ляб,  задължително една две филии да се затопи мазнинката. ... ММ едвам се оправя с тях да не набутат нещо дето аз смятам за неподходящо за тях. А за сладко да не говорим  -  задължително тряа се изяде една паста или шоколад.  Нищо,  че дядо има диабет.  Винаги има сладко в тях и вде на нас го пробутват,  на децата най вече.

Общи условия

Активация на акаунт