Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 248
  • 788
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ще ходя при нея в 24 г.с. Тя ми каза, че вероятно тогава ще се наложи корекция и вдигане на дозата, по физиологични причини. Просто дотогава ще си продължа на 0.4, след като и бебето е добре.

# 211
Ще ходя при нея в 24 г.с. Тя ми каза, че вероятно тогава ще се наложи корекция и вдигане на дозата, по физиологични причини. Просто дотогава ще си продължа на 0.4, след като и бебето е добре.

И мен ме вика чак тогава. Е щом си била вече при нея ти се притеснявай за дозата. Поддържай я такава, каквато тя я е определила. Аз съм на Клексан 0,4.

# 212
Здравейте,днес си пуснах изследвания на кръвта, на клексан от 0,4 и натаспин в 32г.с.Единия показател за кръвосъсирване ми е много висок прилагам снимка.Не мога да се свържа с лекаря ми,а съм чак утре вечер на преглед.Може ли да кажете нещо за този висок резултат.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 14:32 от Black Cat89

# 213
Здравейте, дами,

Включвам се в групичката ви. В 18 г.с съм и преди дни при рутинно изследване за тромбофилия ми откриха PAI хомозиготен носител 4G/4G. Свързах се с АГ и тя ми предписа Акард (аспирин) 150мг, Натаспин и Омега 3.
Каза ми да си пусна още  D-dimer, aPTT, INR и Фибриноген.

Първия ми въпрос е за Димера, прочетох в сайт на лаборатория, че след 20 г.с се губи стойността за определяне на риска, защото при бременни се повишава. Има ли такива от вас при които изледването е пуснато толкова късно? Ако наистина резултата не би бил реален, има ли смисъл да го пускам.

Втория ми въпрос е свързан с лечението, според АГ е достатъчно, но като ви чета тук, повечето от вас ползват съвсем различни неща и се обърках. Бебето е много желано и искам да направя всичко възможно да е добре.

Ако се сещате за други изследвания, които биха ми били полезни - моля споделете! Чета за Анти-Ха, но лекарката нищо не ми каза за него.

Благодаря ви, момичета! Очаквам обратната ви връзка!

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 18:09 от Girl on fire

# 214
Звъннете в лабораторията, за мен е правописна грешка при нанасяне на резултатите изглежда ми невъзможно.

Здравейте,днес си пуснах изследвания на кръвта, на клексан от 0,4 и натаспин в 32г.с.Единия показател за кръвосъсирване ми е много висок прилагам снимка.Не мога да се свържа с лекаря ми,а съм чак утре вечер на преглед.Може ли да кажете нещо за този висок резултат.

# 215
Здравейте, извинявам се ако вече е обсъждано, но не успях да прочета всичко теми. В коя лаборатория във Варна си следите показателите.

# 216
Здравейте, дами Blush Искам да ви попитам нещо. В началото на бременността си слагах фраксипарин... Може би около 2 месеца нямах проблем... Но при последните получавах сърбеж и подуване, което отминаваше до ден. От тогава минах на клексан. Последната инжекция фракси беше преди 2 може би 3 седмици... Но мястото периодично се подуваше и сърбеше... Последните 4... 5 дни не се е случвало.. Ако отново се получи ще посеря дерматолог(по съвет на лекаря ми). Та какво мислите за това...

# 217
мисля че трябва да потърчите лекар спешно защото е алергия , и предвид че слагате и клексан алергията може да е и към клексан

# 218
Здравейте, аз съм на фраксипарин трети ден и моля за мнение от по опитните. Въздушното мехурче, което си стои в спринцофката трябва ли да го махна преди ин ектиране, че ми се вижда прекалено голямо количеството въздух или направо бия иглата?

# 219
Нищо не маха, биеш директно, то помага да зе инжектира цялата течност. Изрично го пише в упътването, хубаво е да ге прочетеш обстойно.

# 220
Привет,
Не, не го отделяйте. То е там, за да може да се инжектира цялото лекарство. Нищо няма да ви стане от него, при все, че инжекцията е подкожна.

# 221
Много Ви благодаря за отговорите🌷

# 222
Здравейте,

Има ли някоя от вас на кръворазреждаща терапия, която има назначени изследвания за D-dimer към 20та седмица?
Намерих следната информация "Трябва да се обърне специално внимание, че по време на бременност, нивата на Д-димер постепенно се покачват и той изгубва своята стойност за определяне риска от възникване на тромбоза след 20 гестационна седмица"

Аз съм почти 19-та и се притеснявам дали резултата наистина няма да загуби стойност, ако го пусна сега. За първи път ще го правя.Терапията ми е само аспирин.

# 223
  • Хасково
Има си стойности за бременни. Аз следя на 3седмици. https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 224
  • до най-прекрасния мъж
Само да добавя една подробност - преди да се постави инжекцията, мехурчето да се позиционира в горната част на спринцовката, откъм буталото. Понякога е долу, откъм иглата и тогава се губи смисълът от него.

Общи условия

Активация на акаунт