Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 235
  • 788
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте,първо се извинявам за глупавия въпрос.Жена ми слагаше всеки ден фраксипарин,но смениха на клексан обаче когато направи клексана има болки и синини получава от фраксито нямаше такова нещо,може ли да превърне пак на фракси?Благодаря ви

А защо е сменен? Какво каза лекаря?
На мен ми казаха да бия Клексан, защото съм светла и светлите жени развиват алергия към Фраксипарин. Иначе Клексана е болезнена инжекция, за Фраксипарина не зная /не съм била такъв/. И на мен в определени случаи ми стават синини от Клексана, но може би като нацеля венички.
На нас първо АГ то назначи фракси заради тромбофилия,но за всеки случай ние ходихме до при Проф.Лисичков той каза,че фраксито не е грешка но препоръчи клексана защото е било по изчистена форма и ние купихме клексан обаче жена ми не иска боля много когато направи инжекцията мислим да продължим с фраксито

# 196
Аз си слагам ледче за 15-20 секунди преди да боцна Клексана и според мен помага за болката, защото без лед определено ме болеше повече при самото боцване. Иначе ме боли и при вкарването на течността, колкото и бавно да го правя, но... Често имам синки, но минават бързо и не е кой знае какво.

# 197
Аз си слагам ледче за 15-20 секунди преди да боцна Клексана и според мен помага за болката, защото без лед определено ме болеше повече при самото боцване. Иначе ме боли и при вкарването на течността, колкото и бавно да го правя, но... Често имам синки, но минават бързо и не е кой знае какво.
Както и да е преди някъде 1 месец ползвахме фраксито няма никаква алергия нямаше болки взехме фракси пак ще продължим с фраксито.Лек ден на всички

# 198
Както и да е преди някъде 1 месец ползвахме фраксито няма никаква алергия нямаше болки взехме фракси пак ще продължим с фраксито.Лек ден на всички

Както решите вие, но тази алергия няма симптоми и се установява с кръвни изследвания. Това ми е обяснено от проф. Паскалева.

# 199

Както решите вие, но тази алергия няма симптоми и се установява с кръвни изследвания. Това ми е обяснено от проф. Паскалева.

Да колкото знам се гледа на еозонофилите ако са завишени тогава май има алергия и се сменя с клексана

# 200
Здравейте , другата седмица имам час при проф. Паскалева. Бихте ли ме ориентирали каква е цената на изследването анти Ха и каква е цената да консултацията с нея . Благодаря предварително .

# 201
Здравейте , другата седмица имам час при проф. Паскалева. Бихте ли ме ориентирали каква е цената на изследването анти Ха и каква е цената да консултацията с нея . Благодаря предварително .

На мен общо ми излезе 179 лв, като от тях 70 лв е консултацията. Бях тази седмица.

# 202

Зависи тя какво ще реши да изследва, аз като ходих общо платих 220 лв.

# 203
Благодаря Ви момичета ,  моят АГ не е запознат и ми каза да позвъня на регистратура дали работи със здравната каса , но доколкото разбрах прегледа е платен .

# 204
Не работи със здравната каса, тя решава на място какво ще изследва така,че си приготви едни 250лева 😉

# 205
Благодаря ти ще го имам впредвид 😊
Не работи със здравната каса, тя решава на място какво ще изследва така,че си приготви едни 250лева 😉

# 206
Някой пробвал ли да е минава Клексана или Фраксито през допълнително здравно осигуряване?

# 207
Някой пробвал ли да е минава Клексана или Фраксито през допълнително здравно осигуряване?

това намерих в нета, една жена беше питала за лекарствата
"Уважаема госпожо, диагнозата „Тромбофилия“ не включена в Наредба № 38/2004 г. - „Списък на заболяванията, за чието домашно лечение НЗОК заплаща лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели напълно или частично“. Лекарствените продукти „имуновевин“ или „киовиг“  не са  включени в Приложение № 1 на ПЛС, съгласно който НЗОК заплаща лекарствени продукти за домашно лечение."

# 208
  • София
Здравейте, моля за мнение на тези, които пускате изследване на Анти-Ха. Миналата седмица пуснах такова в Токуда и беше  0.22 IU/ml (реф. при профилактика - 0.3 - 0.6 IU/ml). Бях посъветвана от АГ да пусна пак такова изследване в Света Екатерина и на следващият ден го направих. Сега излиза резултат 0.47 IU/ml, без референтни стойности, но е отбелязано, че е High. От лабораторията ми казаха, че ползват за горна граница 0.3 IU/ml.
И сега шах - Клексан 0.4 ниска доза ли е за мен или висока? Консултация с АГ ще имам скоро, но дотогава уместно ли е да продължавам с 0.4? Поне е видно да не вдигам на 0.6 все още. В 20 г.с. съм. Изследването е правено между 3.30 и 4 час от поставяне на инжекцията.
Благодаря за съвети и мнения, които имате от опит 🙂

# 209
Здравейте, моля за мнение на тези, които пускате изследване на Анти-Ха. Миналата седмица пуснах такова в Токуда и беше  0.22 IU/ml (реф. при профилактика - 0.3 - 0.6 IU/ml). Бях посъветвана от АГ да пусна пак такова изследване в Света Екатерина и на следващият ден го направих. Сега излиза резултат 0.47 IU/ml, без референтни стойности, но е отбелязано, че е High. От лабораторията ми казаха, че ползват за горна граница 0.3 IU/ml.
И сега шах - Клексан 0.4 ниска доза ли е за мен или висока? Консултация с АГ ще имам скоро, но дотогава уместно ли е да продължавам с 0.4? Поне е видно да не вдигам на 0.6 все още. В 20 г.с. съм. Изследването е правено между 3.30 и 4 час от поставяне на инжекцията.
Благодаря за съвети и мнения, които имате от опит 🙂

Дозата няма как ние тук да я определим. Дори смятам, че и АГ не може правилно. Аз ходих при проф. Паскалева в Националната кардиологична болница в София да ми направи изследвания и определи дозата. Тя е и според мутациите, които имате.

Общи условия

Активация на акаунт