Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 230
  • 788
  •   1
Отговори
# 180
Искам да ви попитам следното първоначално почнахме с фракси 0,4 а сега смениха на клексан 0,4.Те не са ли едни и същи нали вършат съща работа?Само че едната е по скъпичко.

# 181
Искам да ви попитам следното първоначално почнахме с фракси 0,4 а сега смениха на клексан 0,4.Те не са ли едни и същи нали вършат съща работа?Само че едната е по скъпичко.

Не са от една група, но са различни. Защо не попитате лекаря, който ви ги е сменил за причината?

# 182
как ще са различни , Фракси и клексан са Хепарини . Фракси често се заменя с клексан при алергични реакции защото клексан е по изчистен

# 183
Аг ми пуска аптт, Д димер и фибриноген и реши, че ми е в повече тази доза и я намалихме. Иначе знам от групата, че за самата доза се пуска Анти ха, но аз не съм пускала за сега такова изследване.

Здравейте, в 9г.с и 5 дни съм с тромбофилия  и преди 10 дни намалих дозата на фракси от 0.6 на 0.4. Като си пуснах контролни изследвания и Д димер е намалял за 10 дни от 79 на 35.Виждам в реф. за бременни, че трябва да е минимум 50.Това притеснително ли е, когато е толкова ниско? Моля за мнение.

За съжаление аз не мога да отговоря на въпроса ви, но имам такъв към вас. С тромбофилия съм и бременна може би 6 гс и малко /не го е изчислила лекарката още/. От деня на първия преглед слагам Клексан 0,4. Сега във вторник ще ми правят изследване за дозите.
Може ли да ми обясните кой и какви изследвания ви е правил за дозировката? Предполагам, че лекар е намалил дозата?

# 184
Единствено сте права, че и двете са хепарин. Фраксипарина съдържа калций, а Клексана натрий. Калций и натрий не е едно и също! Но така или иначе са от една група. То и затова някои жени правят алергични реакции към някой от препаратите.
как ще са различни , Фракси и клексан са Хепарини . Фракси често се заменя с клексан при алергични реакции защото клексан е по изчистен
Аг ми пуска аптт, Д димер и фибриноген и реши, че ми е в повече тази доза и я намалихме. Иначе знам от групата, че за самата доза се пуска Анти ха, но аз не съм пускала за сега такова изследване.

Здравейте, в 9г.с и 5 дни съм с тромбофилия  и преди 10 дни намалих дозата на фракси от 0.6 на 0.4. Като си пуснах контролни изследвания и Д димер е намалял за 10 дни от 79 на 35.Виждам в реф. за бременни, че трябва да е минимум 50.Това притеснително ли е, когато е толкова ниско? Моля за мнение.

За съжаление аз не мога да отговоря на въпроса ви, но имам такъв към вас. С тромбофилия съм и бременна може би 6 гс и малко /не го е изчислила лекарката още/. От деня на първия преглед слагам Клексан 0,4. Сега във вторник ще ми правят изследване за дозите.
Може ли да ми обясните кой и какви изследвания ви е правил за дозировката? Предполагам, че лекар е намалил дозата?

Благодаря за отговора. На мен направо ми определи доза Клексан 0,4, без никакви изследвания.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 11:32 от Vi_To

# 185
Е точно за това ви направих коментар че написахте че не са от една група . От една група са  . Това са взаимно заменяеми хепарини .

# 186
Е точно за това ви направих коментар че написахте че не са от една група . От една група са  . Това са взаимно заменяеми хепарини .

JoyСега видях, че е излязло Не, вместо Те.
Важното, че се разбрахме.

# 187
НЕ може да се съди за дозата на НМХ по АПТТ, фибриноген и протромбиново време. НМХ по принцип НЕ се нуждаят от следене, имат  си определени профилактични и терапевтични (за лечение) дози. Ако по някаква причина се смята, че дозата е неадекватна, ЕДИНСТВЕНОТО изследване е анти-Ха.
Д-димерите нямат долна граница, а следенето им при бременни е спорна идея, защото се влияят от бременността; това упражнение има смисъл при подозиране на тромбоза/емболия, както и при проследяване на лечението на такава.

# 188
Здравейте , миналата седмица пусках изследванията и всичко беше ок , днес ги пуснах пак за да ходя в четвъртък при Русев но аптт ми е завишено , а аз ниииищо не разбирам . Някой да каже нещо ?

# 189
Здравейте, вмъквам се в темата за съвет, тъй като сте запознати с показателите за кръвосъсирване. Бременна съм в 25г.с., нямам доказана тромбофилия, не приемам кръворазреждащи медикаменти. Притесненията ми са свързани с това, че много близки през последните 2 месеца прекараха ковид. Аз не съм имала симптоматика, но не знам дали безсимптомно не съм го изкарала. Знам, че при него има опасност от тромбози и си пуснах профилактично някои показатели. Може ли мнение дали са в рамките на нормалното?

# 190
Здравейте, вмъквам се в темата за съвет, тъй като сте запознати с показателите за кръвосъсирване. Бременна съм в 25г.с., нямам доказана тромбофилия, не приемам кръворазреждащи медикаменти. Притесненията ми са свързани с това, че много близки през последните 2 месеца прекараха ковид. Аз не съм имала симптоматика, но не знам дали безсимптомно не съм го изкарала. Знам, че при него има опасност от тромбози и си пуснах профилактично някои показатели. Може ли мнение дали са в рамките на нормалното?

Експертно мнение може да ви даде само лекар. Консултирайте се.

# 191
Здравейте,първо се извинявам за глупавия въпрос.Жена ми слагаше всеки ден фраксипарин,но смениха на клексан обаче когато направи клексана има болки и синини получава от фраксито нямаше такова нещо,може ли да превърне пак на фракси?Благодаря ви

# 192
може да .

# 193
Здравейте,първо се извинявам за глупавия въпрос.Жена ми слагаше всеки ден фраксипарин,но смениха на клексан обаче когато направи клексана има болки и синини получава от фраксито нямаше такова нещо,може ли да превърне пак на фракси?Благодаря ви

А защо е сменен? Какво каза лекаря?
На мен ми казаха да бия Клексан, защото съм светла и светлите жени развиват алергия към Фраксипарин. Иначе Клексана е болезнена инжекция, за Фраксипарина не зная /не съм била такъв/. И на мен в определени случаи ми стават синини от Клексана, но може би като нацеля венички.

# 194
аз сьщо съм на клексан защото е по пречистен и шанса за алергия е по малък . Често ми щипе , почти винаги имам синина ама не е страшно

Общи условия

Активация на акаунт