От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 366
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
По другия наболял въпрос /само разсъждавам/ - предвид, че Северна Ирландия се води все още към EU търговската/икономическа зона, дали няма да измислят някакъв начин за доставка от там към БГ? Визирам нашите превозвачи. Не знам обаче дали от UK към Северна Ирландия ще се прилагат абсолютно същите правила като към EU. Защото тогава упражнението се обезмисля..
И аз се замислих за статута на Северна Ирландия! В най-добрия случай всички офиси на превозвачите ще се изместят в Северна Ирландия, а в най-лошия- просто тази вид дейност ще бъде прекратена от УК. Какви каши забъркаха не знам, но Северна Ирландия е хем част от Обединеното кралство, хем в някаква извратен вид- част от ЕС. Как стана така, едва ли и умните глави политици, не разбраха.

# 136
Превозвачът няма временни складове под митничесщи контрол и ще се наложи да плаща и това. 
За това не се бях сетил... Joy

# 137
......

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 15:10 от Titina

# 138
Така е! Просто не се сетих...Grinning

# 139
Титина, нали затова плащаш такса представителство на куриера, ако не искаш си освобождаваш сам - от любов към спора не ми се обясняват азбучни неща, как се пазарува от чужбина, защо хората ползват превозвачи и т.н.
Кой каквото трябва си го прави по веригата. Оставам с впечатление, че въобще не си наясно какво се коментира в темата и с каква цел.

Всичко опира до едни пари повече дали ще се плащат или не когато пазаруваш  с превозвач през Англия - засега няма категорична яснота по въпроса.

Какви физическа лица износители и вносители, какви пет лева - мама праща  5 буркана лютеница на детето студент в Англия, отива при куриера, плаща и те пътуват. Физическото лице мама е решило да прати колет и отива при Х който ще го достави, а Х как пътува и какво пише не го интересува.

# 140
Ако се върнем на вноса в България, поради ДДС ще се наложи ходяне на митница. Превозвачът няма временни складове под митничесщи контрол и ще се наложи да плаща и това.  И много други неща ще се наложат.
Глесах изискванията на немска митница за пратки от Великобритания. Та според тях, ще има задължателен фидически контрол. При такъв контрол се гледат брой, цена и произход на стоката. Като вносител вие ще сте отговорни за невярна информация.
А може превозвачът вече да има статус на одобрен икономически оператор за митнически опростявания, да подава опростена декларация и да е освободен от задължение за предоставяне на стоката...

Дайте да прекръстим темата на "Митнически въпроси относно вноса на стоки от Обединеното кралство", та поне да приключи този жесток спам от страници и страници.

Все пак става въпрос за фирми, които превозват стоки и от САЩ и са наясно с митническите процедури. Не им берете такава грижа.

Аз успявам да се свържа с ГГБГ само по месинджър, но отговарят с около ден закъснение.

# 141
zari65 Много добре казано. Наистина не ни интересува бумащината каква е, а какво ще се промени с фирмите относно цена и доставяне. Това е.

# 142
Виждам, че си мислите, че разбирате. Е оставям ви да си блъскате главите. Кой прочел, прочел....другите вярвайте на хората от склада.

# 143
Виждам, че си мислите, че разбирате. Е оставям ви да си блъскате главите. Кой прочел, прочел....другите вярвайте на хората от склада.
Според Вас как ще изнасят след Нова година? ММ си го представя - отиват с камиона на митница, англичаните го пломбират и тук го карат в митнически склад. После всеки ходи да си освободи пратките сам или си наема митнически агент.

# 144
Не, напротив. Не твърдя, че разбирам. Вие твърдите, че сте митнически агент от н брой години, а в рамките на 3 дни пускате тотално противоречиви твърдения, с които не само спамите и се излагате, но и обърквате четящите.

# 145
Ама, госпожо. Съвсем друго нещо ни касае. Касае ни фирмите как ще ни доставят онлайн поръчките. Това е.
Всичко тука дето се написа може да се каже спекулации, ама за мен си е баш повече спам, тъй като страници писано, а в крайна сметка - едно голямо нищо.
Примерът на лютеницата беше пример за баналността в тази тема, а Вие тръгвате да казвате как за лютеница трябвало разрешително. Не знам дали изтрихте или редактирахте коментара си, ама си го бяхте написали.

До сега има фирми дето са доставяли от САЩ чак, и щом са се оправяли те, съм сигурен, че ще се оправят и с Англия.

Както казах, който има информация от въпросните фирми или обща информация от статии да публикува въпросната информация, а не "Превозвачът няма временни складове под митничесщи контрол" ... На кой му пука от тука Габиели как си оправят счетоводството и какво имат или нямат. Ако искат и извън закона да го играят. Нас ни касае нашите нещата как ще ни ги доставят и какви промени ще има относно цени.

# 146
  • софия
Не можах да разбера защо след толкова страници спам не разбрахте, че още никой няма идея как практически ще се случва това и продължавате. До един месец ще е ясно и яснотата няма първо да дойде от фирмите-превозвачи.
С изключение на Габиели, де. За тях промяна няма, но е време да купят нов пакет боб, на който да гадаят, защото са най-големите професионалисти 😂

# 147
Това ми отговориха днес от Габко     Здравейте,
След постигнатото споразумение между Великобритания и EU склад UK ще приема пратки.От споразумението става ясно, че пратките са освободени от мито и такси.Все още не е ясно при пристигане в България дали се дължи данък ДДС (20%).В този случай ще се дължи такса за обработка (за всяка пратка) и набор от документи(фактура за покупка на пратката и др., за всяка пратка).
До изясняване на ситуацията Ви препоръчваме да пазарувате от магазини и сайтове в Германия.

# 148
Стара (вече) информация. Grinning

# 149
Ами кажете коя е новата, тази е от днес ...

Общи условия

Активация на акаунт