От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 253
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
По тази логика, ако регистрирам фирма в UK и внеса китайски парцали, сложа им мой етикет и ще мога да ги продавам безмитно в EU? Може и да мине...

# 121

По въпроса за пуловера, да ако е произведен в Индия и цената на сделката е над 150 евро, ще Ви бъде начислено и мито

"Маркс и Спенсър" са известна английска верига магазини. Ако си купя от тях пуловер, то фактурата ще е издадена от тях (регистрирано в Англия търговско дружество) на мен (български гражданин) като физическо лице. Етикетът на този пуловер ще е "Маркс и Спенсър". Това, че някъде вътре по пуловера има друг етикет, че е произведен в Индия, не го прави стока с произход от трета страна и няма да ми се начислява никакво мито, дори цената да му е 200 паунда.

Мда, митото ще са си го платили Маркс и Спенсър или който там го внася.

А пратките с превозвача като "внос" ли влизат в ЕС щото ми се струва, че надали ги оформят като внос. Друго им е основанието на превоза за да избегнат каквито и да било бумащини.

# 122
Като износ.

# 123
  • София
По тази логика, ако регистрирам фирма в UK и внеса китайски парцали, сложа им мой етикет и ще мога да ги продавам безмитно в EU? Може и да мине...

Въпросът ми беше ясен още от самото начало и да беше уловка. Не всичко е митническо облагане и тарифи, нужни са и други познания.
Желая ви успех в начинанието с китайските парцали, но преди това ще ви е нужна доста скъпа консултация с английски адвокати.

# 124
  • София
Ми то от ясно по ясно, ако внесеш парцали от Китай и и ги продаваш чрез английска регистрирана фирма, вече е платено за вноса от трета страна. Какво има да се чудите толкова. Много ми е смешно българите как се "ядеме" кой по-компетентен. Голямо мерене на его, а не нормална дискусия. Разбира се че един ще е по-компетентен от друг, след като се занимава с това, но не значи че ще даде умен съвет и насока. Разбира се че няма как да се гледа произход, след като се продава на територията на Англия, значи за ЕС няма нищо за плащане. И фирмите превозвачи и работещите там ги направихте някакви малоумни и негрмотни хора, напротив това са предпримчиви лица, на които само шапка им свалям, нацелваш момент и ниша, а не да седиш зад бюро и да се изпада в буквализъм и да мачкаш нормалните граждани само защото си в държавна администрация! Радвам се че има проблясъци този манаталитет да си отива и на такива места да попадат и нормални хора. Малко логика, никаква компетенция нямам, само малък опит с оглед на най-изгодно и лесно пазаруване.
И в крайна сметка се убеждавам че както и да се върти, българската тромава митница, няма да получава ДДС в Бг държавата, а всички ще гледаме по-бързия и евтин начин за внос на стоки. То бива бива, ама съм възмутена от БГ административни спънки и глупости.

# 125
Госпожо veka, ако търговеца е коректен, при износ към адрес в България, ще декларира правилно стоката и на митница в България ще Ви треснат мито та стой и гледай. Спенсър може и да произвеждат пуловери с тяхната марка, но ако завода им е в Индия по всички правила ще бъде обмитен.
Вие влизате в онлайн магазина им, купувате и посочвате адрес на превозвач. Спенсър ли беше няма никакво касателство.
След като превозвача се опита да изнесе стоката след 1.1.2021 той е длъжен да попълни митническа декларация за износ, където се посочва произход на стоката. Но не го прави той а Вие в лицето на износител и е Ваше задължение да посочите произхода и Ваша отговорност за подадени неверни данни и опит за митническа измама. Във въпроса Ви въобще няма уловка, а само намек за непознаване на материята.

# 126
Аха. С две думи трябва да се гледа произхода, иначе ще станем митнически измамници и ще ни съдят и вкарат в затвора. Тъй го разбирам? Scream

# 127
Спрете се с това мито. Никой не го вълнува дори да имаше 0.5, 1, 2% мито, когато стои въпроса за 20% ДДС, от които няма да има мърдане. Ясно беше, че никакви мита няма да има за стоки вече обмитени на територията на UK, без значение от произхода до там.
Половината тук продължават да не разграничават мито и ДДС или ги бъркат заради асоциацията с посещение на митници и има хора, които сякаш нарочно си правят гавра с тях.

# 128
За чакащите да си получат пратки от ggbg в Младост/София - в 10:10 имаше около 30тина човека на опашка 🙄.

По другия наболял въпрос /само разсъждавам/ - предвид, че Северна Ирландия се води все още към EU търговската/икономическа зона, дали няма да измислят някакъв начин за доставка от там към БГ? Визирам нашите превозвачи. Не знам обаче дали от UK към Северна Ирландия ще се прилагат абсолютно същите правила като към EU. Защото тогава упражнението се обезмисля..

# 129
Спрете се с това мито. Никой не го вълнува дори да имаше 0.5, 1, 2% мито, когато стои въпроса за 20% ДДС, от които няма да има мърдане. Ясно беше, че никакви мита няма да има за стоки вече обмитени на територията на UK, без значение от произхода до там.
Половината тук продължават да не разграничават мито и ДДС или ги бъркат заради асоциацията с посещение на митници и има хора, които сякаш нарочно си правят гавра с тях.

Лично за мен примерно, преди да почна да ползвам Габиели, си правих поръчките до адрес и те идваха по пощата. И само съм ходил да си ги взема, без да доплащам нищо, без да попълвам нищо, без да се разписвам някъде. Само ми го даваха и довиждане. И то не само за страни от ЕС, ами от Америка и Китай. И това говорим за до преди година и половина. Абсолютно никога не ми се е налагало да се занимавам с мита, данъци или някакви допълнителни суми извън тези, които съм платил предварително за покупките си.
И заради това ми е интересно тука, но в съвкупност от новините по медиите + тука коментари на хора, които са се сблъсквали + отделни коментари от хора, които са чели споразумението + публикации от фирми като Габко и Габиели какво казват относно темата, просто се получава една голяма каша и аз вече самият не знам кой коментар да приема за истина или не.

# 130
Казуса възникна за трети страни възникна с решението на ЕС, че вече няма да има необлагаем минимум и на всичко от трети страни независимо от стойността ще се дължи ДДС, което обаче върви с някакви такси представителство на куриера или собствен ЕОРИ, който е безплатен, но пък за него се изисква електронен подпис.
А по въпроса за българските митници и бг пощи вече ги харесвам след опита ми с немските, където е почти  мисия невъзможна да освободиш пратка, ако не живееш там.
Та този съвет пазарувайте на немския ни адрес за покупки извън ЕС няма да го прилагам.

# 131
Аз съм леко нагъл и чаках Габиели да почнат работа, та им звъннах на офиса в София. Казаха ми, че тази новина и за тях им е дошла малко изненадващо, тъй като за съвсем други неща са разбрали. И за сега не знаят какво ще стане и как те ще процедират за пратките ни след 1-ви ...

# 132
  • гр. София
Има ли някакъв начин за свързване с ггбг? Съпругът ми вчера трябваше да прибере 2 пратки от немския курс, но 1 от тях не намериха. Живеем на другия край на София и не ми се иска да се разхождам напразно, за да проверя дали са я открили.

# 133
 А дано, ама на да ли.
Ще ти трябва сертификат заверен от английска митница. А те ще поискат доказателство за произход.
За покупки от сайтове не искат - личен опит.
Като си правиш фирма и внасяха на контейнери като ти поискат го даваш - какъв е проблема. Това са нещо, които се знаят и от вносители и от износители.
Тук темата е като си пазаруваме от чужбина парцалки и кремчета да няма изненади от допълнително оскъпяване.

За ггбг и аз се вълнувам, телефона им продължава да дава заето, а на мейли не отговарят.

# 134
....

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 15:09 от Titina

Общи условия

Активация на акаунт