От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 337
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • София
О, въобще не ми се влиза в полемики, нито съм седнала специално да "оплювам" някого. Търпеливо си изчаках един месец, имаха достатъчно време да реагират адекватно. От тук нататък ще ги "рекламирам" естествено. Може пък на някого да е от полза моят опит, а доволните от Габко всъщност да си плюят в пазвата, че са имали късмет досега като мен.

Както писах, аз самата ползвах услугите им 8, да не са и повече години. Превозвала съм и аз " по-скъпи" неща от смартчасовник. Rolling Eyes
Преглъщала съм разни да кажем по-дребни проблеми, не ми е била определяща цената и левче отгоре до Иван Вазов си плащах. Ако имаха обаче по-стриктно и подробно описване на пратките с тегло и прочее, щеше да е по-лесно да покажат/докажат, че не е при тях проблемът.
За колцентъра им не ми се пише, няколко пъти съм съжалявала, че изобщо съм се опитала да говоря с тях, изключая последните ни срещи.  И тук из темите съм чела други интересни случки.

За Роял мейл... и аз не че работя за тях или да ги защитавам, но едно време поръчаш от Джавари обувки в петък вечер и в понеделник сутринта получаваш известие в пощата! Чудиш се грешка ли има някаква! Ех, хубави времена бяха и нито едни обувки не са ми загубили...

# 211
  • софия
От чисто любопитство към поръчващите с гбг или там както се казва: кое ви кара да ползвате услугите им? Не мога да си обясня как може да стоиш и да чакаш на километрични опашки за да си получиш личните вещи? И не само че губиш часове в чакане на опашката, а си получаваш поръчките със закъснения от близо 1 месец?! Цената им, локацията или кое ви е привлякло?
Не намирам за особено коректно нещо, което се е случило веднъж при извънредни обстоятелства - Брекзит и преди Коледа, да бъде извеждано като практика и преекспонирано от човек, който не е клиент. Повечето хора, които пазаруваме отдавна с посредници, логично не разчитаме на този вид пазаруване за празниците и сме си направили елементарно планиране да не ги ползваме през декември за спешни пратки. Това, за което ходи вчера мъжът ми, е с курс от 13.12. и от 18.12. от Германия, което по всички елементарни сметки не е близо 1 месец закъснение, и можехме да изчакаме и до след Нова година, но имаше време и отиде.

За задоволяване на чистото любопитство - от личен опит с (почти) всички посредници, които съществуваха до появата на ггбг и от самото начало на пазаруването с посредник от чужбина: не съм срещала по-коректно отношение и по-нормално общуване при възникване на проблем от това, което имат те. Ползвам ги активно вече години наред с всички офиси и не търся други. Тяхната доставка в рамките на София също за мен е удобна услуга.
Факт е, че тази година имаха затруднение и може би можеше да го отиграят по-добре (не съм в този бизнес и не смятам, че съм компетентна да дам обективна оценка, защото отстрани лесно се дават съвети), но не поръчвам животоопределящи неща и на фона на всичко друго, това за мен не е драма.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 04:05 от zvаnchе

# 212
Като каже някой дали сме за 40 стотинки Joy Не всеки поръчва неща по килограм-два. Имала съм поръчки по 25 кг. и по 40 кг. Времето за раздаване на ггбг е удобно, ако се забавиш 2-3 седмици да си вземеш пратката, няма такса. Никога декември не е било такова чудо, а всяка година имам нещо поръчано, което пътува с последния курс преди Коледа. Тази година имах в курса от 13.12, взехме пратката на 23.12.

След Габко бях клиент на КД-шопинг. От както спряха услугата в София, минах на ггбг. Не съм имала никога проблем с пратка.

# 213
Аз съм клиент на КД шопинг само с тях съм пазарувала и не съм имала проблеми. Вчера исках да пусна поръчка но звъннах да питам каква е ситуацията. Казаха че още не е ясно какво ще стане в най-лошия случай ще имам 20% ДДС. Пуснах поръчка ама като чета тук за разни такси митническо представителство и т.н и я анулирах. Не ми е проблем 20-те процента защото пак ми е по-евтино в сравнение с немския Амазон но ако има разни такива такси е на кантар и се чудя а ми трябват нещата.

# 214
Като каже някой - 1-2 кг....
Микровълнова, два велосипеда /заедно/, телевизор 50 инча, кажи-речи цялата техника, която ползваме, но даже танк да поръчам пак ще е с Габко.  Сега съвсем ясно се вижда предимството на това да има график - няма струпвания при тях. Не е ли ясно, че с тази система "отивам, когато искам"  губите два-три пъти повече време в напразни опити да си вземете нещата?
Жалко, че пратки.де си затвориха единия офис - те пък ми бяха още по-близо.

# 215
Ако ггбг бяха направили график и раздаваха два пъти седмично, опашките щяха да са не до метростанцията, а до Пловдив.

И аз ще повторя това, което 100 пъти се написа - това с чакането е еднократно явление и не се е случвало преди. Едва ли и ще се случи пак. Напразните опити по опашката на 23.12 не преобладаваха. Хората масово излизаха с пълни ръце. Сега, дали всичко на всеки са намирали, едва ли. Лудницата никой не я отрича.

# 216
Ако ггбг бяха направили график и раздаваха два пъти седмично, опашките щяха да са не до метростанцията, а до Пловдив.

Ох, всеки ден се раздава, но за курсовете има определени дни, а не ходи кой когато му скимне.

# 217
Аз пък се чудя дали въобще доставят и пращат с куриер или само на място остана.

# 218
  • Sofia
Лудницата дойде освен обичайно по  Коледа  но  и заради брекзит,  народа купува от Англия като за последно.

# 219
  • София
Мен лично – това, че са единствената останала фирма, която мога да използвам.
От GabCo се отвратих преди време; Gabieli така и не ги пробвах, поради лошите отзиви за тях тук, в темата.
На мен не ми пречи, че има закъснение при GGBG, тъй като, предвидливо, не правя поръчки по това време на годината. Приключих с онлайн пазаруването от чужбина още през ноември.
Иначе, до момента не съм имала никакви проблеми с GGBG, пу-пу. Simple Smile Само суперлативи за тях мога да изкажа.
Много странно, аз пък не съм видяла толкова лоши отзиви за Габиели тук в темата и затова ги ползвам вече сигурно 5-6-7 години, тоест откакто се отказах от Габко и два пъти пробвах ГГБГ. За всичките тия години имах един случай с пакет останал в Пловдив, вместо да дойде до София и два пъти липсващи пратки, като едната се оказа в Пловдив и я получих след два дни, а другата в офиса им в Англия / получих със следващият курс/. Това е..... Не съм имала пробелм с комуникацията с тях, до този ноември, но когато се свързах с тях момчето обясни,че е сам и не смогва, колегите му са болни .....
До ГГБГ се наложи да ходя два пъти за две пратки от един и същи курс, тоест една поръчка в два кашона. Явно съм уцелила кофти време, защото чаках на опашка /не сега покрай короната/. Вътре се мотаха да ми търсят пратката , аз чаках и не я откриха. Връщах се втори път за да я взема.

# 220
GGBG с всяка поредна година има все повече клиенти и все повече работа, а ефективността не се е повишила. Това не е само около празниците, а като цяло. Преди 3 години пратките си ги взимах още в сряда вечер. Сега се взимат в петък и има винаги някаква, дори и да не е голяма, опашка. Забавяне покрай Коледа е имало също, като миналата година беше значително, но тази година мина всякаква граница ... Опашка с чакане по 2 часа не е ок. Дори в това време на годината.
С Габриели съм поръчвала само с доставка до офис на Еконт и не съм имала проблем, но съм ги ползвала само 2-3 пъти.
Като цяло никой от доставчиците не е с удобна за мен локация, но ползвам ГГБГ, защото ги познавам най-добре и мога да мина всеки ден, когато поискам, за да си взема пратките. Но няма как да не забележа влошаването в качеството на услугата в сравнение с предишните години. Дано се организират и наемат повече хора и по-голямо помощение, защото това им е малко (пратките пред офиса стоят, не само защото не са разтоварени, а защото нямат място къде да ги сложат в склада, съответно чакат да се освободи място, което още повече забавя разпределянето на пратки).

# 221
Някаква информация след 1ви ще има ли ддс/мито при GGBG?

# 222
Винаги се случва да има по нещо счупено, но на 10 пратки една е да речем приемливо, с Габко беше всяка втора или трета, та няма грешка къде е проблема. Рязък спад с проблемите след като приключих с тях.

От няколко години ги ползвам като съм поръчвала от тенджери и тави Le creuset до сервизи Villeroy Bosch, нямам нищо счупено. Какъв късмет!

Няма значение и от големина - мебели или бижута (с диаманти да уточня), нямам загубена или с нарушена цялост на пакета.

# 223
  • гр. София
Споделям предни мнения, че тази година се струпаха множество фактори за претоварването при ГГБГ - Коледа, Брекзит. Винаги само тях съм ползвала, от първите им клиенти съм. Наблюдавам обаче и че качеството на услугите им се влошава, вече имат страшно много клиенти и са затрупани. Според мен и собствениците се смениха - не виждам познатите ми физиономии от преди, някои дори мен ме познаваха... ... Въпреки това засега не смятам да ги сменям, за Габко съм чела доста лоши отзиви, не ми допада и това, че трябва да ходя да си взимам пратките в определено време- работя по цял ден и това не ме устройва, а събота и неделя май те не работят. Също така и цената. Офисът им в Иван Вазов ми е близо, но не разбирам защо трябва да плащам допълнително, за да си взема нещата оттам...Rolling Eyes Заглеждам Габиели като резервен вариант (ако се наложи), удобни са ми като локация.

Някаква информация след 1ви ще има ли ддс/мито при GGBG?
Що за въпрос?!?!?!
Вече не знам колко страници все това се обсъжда! И как смятате, че при ГГБГ няма да има, а при други ще има? Шегувате ли се нещо?????

# 224
  • софия
Лейла, собственикът е същият, няма промяна. Момчето, което развозва из София, също си е все същото. Вероятно се сменя част от персонала. До склада не ходя и не познавам там хората Simple Smile
Съгласна съм, че с увеличаване на клиентите, се усеща, че не смогват с работата и се надявам да се справят с това. Не искам да търся друг превозвач, не искам да нямам сигурност и отново да се надявам на коректност. Знам, че мислеха да взимат нови помещения/по-голям склад, респ. още хора, но с Брекзит изчакват да видят какво ще се случи.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 16:40 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт