От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 352
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • гр. София
За тези, които следят курсовете - аз вчера си взех пратки от курс 789 от 18.12/UK на място от ggbg Младост.
Имайте предвид, че ако сте с едно,
-две малки пакетчета, може затова да се бавят. По мои впечатления големите и повече на брой пратки се обработват по-бързо.
Да, така е - първо раздават големите пратки. Логично е. Аз чакам малко пакетче.
А получихте ли мейл, че можете да си вземете пратката от офиса им или направо отидохте?

# 196
  • софия
Курс 789 е от 13.12. UK и е имал мейл още миналата седмица за нещата, които ходи да вземе днес.

# 197

Отдавна съм готова с подаръците, за да не си късам нервите, не са ми спешни нещата, обаче да ви разкажа за Габко.
Изчезна ми при тях един смартчасовник за детето.
Беше от амазон в техните "неизнервящи" пакети, които обаче се оказаха твърде изнервящи за мен.

Не използвам gabco и нямам причина да ги защитавам, но на 100% мога да ти кажа, че причината не е при нашите фирми. Доста по-скъпи стоки от детски смарт часовници се превозват за да рискуват точно с това. Имам стотици пратки с този тип опаковки и почти винаги се скапват още при доставката в UK. Там наистина всякаква сган работи като куриери, наема се куцо и сакато и се краде много, наистина много. Тука контрола над куриерите е много по-висок.
Същото е при Royal mail, пратките от години изечзват още преди да излязат от UK но злобата винаги се е изливала на лелките в пощата.
Нашите транспортни фирми е по-вероятно е да изгубят пратка или да я дадат на друг клиент, а не някой да си позволи да краде. Примерно при ggbg е цяло чудо, че нямам изгубени пратки в тази бъркотия и съм очакване всеки момент да се случи. Особено както ги държат нахвърлени на палети навън и оставени безнадзорно между хората чакащи по опашки и случайни минувачи. Въобще не им пука, че във всеки един кашон може да има пратки струващи стотици или хиляди.

# 198
Винаги се случва да има по нещо счупено, но на 10 пратки една е да речем приемливо, с Габко беше всяка втора или трета, та няма грешка къде е проблема. Рязък спад с проблемите след като приключих с тях.

# 199
Габко ползвам от доста години,нямам нито една пратка натисната или повредена.Отгоре на всичко те ми пращат пратките с Еконт до офис в моя град и всичко си е Ок.Наистина нито една пратка нямам повредена.
Днес обаче ме издразниха.Хайде аз ,че нямам нищо спешно за купуване ,добре ,ама те управляват бизнес.Защо пуснаха курс на 9.01.21г и сутринта ми идва мейл -спираме курсовете от UK.
Добре де -хипотетично-минава куриера и хвърля пратката вечерта пред вратата на слкада им в UK.Те нали връщат пратки?Тази как ще я върнат?Няма да я превозят до БГ ,няма и да я върнат?Да пия една студена вода, щото съм глупава.Мисля ,ако все пак ми върнат пратката и от онлайн магазина ми върнат парите ,ще взема да ги преведа за благотворителност.

# 200
Сега пък какво отведнъж се сетихте за Габко - нали вече имате рязък спад на проблемите? Или защото през два поста се пише за опашки и закъснения при  другите превозвачи, та дай да оплюем малко и Габко - сакън да не прескочи някой при тях, нали?
Нали сте се отървали? Малко ни в клин ни в ръкав са тези изявления, след като вече не сте им клиенти  
Ползвам ги от десет години и засега не мисля да ги сменям - не са ми толкова важни четиридесетте стотинки (толкова ли бяха?) разлика в цената, че да вися като прани гащи пред разни блокове из комплексите с часове или да издирвам бусове с неясен маршрут из София.

# 201
Цената никога не е била определяща, защото е достатъчно ниска при всички, качеството на услугата обаче не е еднакво. Винаги ще се сещам за тях с лошо като иде реч за куриери, пазя си снимки на всички разрушени кашони и изпочупени покупки.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 23:43 от CFBG

# 202
Получих мейл предния ден.
За тези, които следят курсовете - аз вчера си взех пратки от курс 789 от 18.12/UK на място от ggbg Младост.
Имайте предвид, че ако сте с едно,
-две малки пакетчета, може затова да се бавят. По мои впечатления големите и повече на брой пратки се обработват по-бързо.
Да, така е - първо раздават големите пратки. Логично е. Аз чакам малко пакетче.
А получихте ли мейл, че можете да си вземете пратката от офиса им или направо отидохте?

# 203
Сега пък какво отведнъж се сетихте за Габко - нали вече имате рязък спад на проблемите? Или защото през два поста се пише за опашки и закъснения при  другите превозвачи, та дай да оплюем малко и Габко - сакън да не прескочи някой при тях, нали?
Нали сте се отървали?

Не сме се отървали, там е проблемът. Габко официално съобщиха, че подновяват приема на пратки, хората направиха поръчки, а сега пратките няма да бъдат приети. Днес получих съобщение, че пратката е при локалния куриер на Hermes, само че няма кой да я получи. Търся вариант да я пренасоча към адреса на моя приятелка, поне да е прибрана при нeя. Това беше изключително некоректно и подвеждащо от тяхна страна. Иначе не съм имала проблеми досега с офиса им UK, обаче нямам пратка от Германия, която да не е пробита през кашона или торбичката, за да се види какво има вътре, вкл. последната практа, която е дреха в найлонова торба, поставена от магазина в красива опаковъчна хартия и сложена в кашон. Кашонът е отворен, а торбичаката е пробита.

# 204
Габко ползвам от доста години,нямам нито една пратка натисната или повредена.Отгоре на всичко те ми пращат пратките с Еконт до офис в моя град и всичко си е Ок.Наистина нито една пратка нямам повредена.
Днес обаче ме издразниха.Хайде аз ,че нямам нищо спешно за купуване ,добре ,ама те управляват бизнес.Защо пуснаха курс на 9.01.21г и сутринта ми идва мейл -спираме курсовете от UK.
Добре де -хипотетично-минава куриера и хвърля пратката вечерта пред вратата на слкада им в UK.Те нали връщат пратки?Тази как ще я върнат?Няма да я превозят до БГ ,няма и да я върнат?Да пия една студена вода, щото съм глупава.Мисля ,ако все пак ми върнат пратката и от онлайн магазина ми върнат парите ,ще взема да ги преведа за благотворителност.
Аз също съм много доволна,  но с това вчера се изложиха

# 205
От чисто любопитство към поръчващите с гбг или там както се казва: кое ви кара да ползвате услугите им? Не мога да си обясня как може да стоиш и да чакаш на километрични опашки за да си получиш личните вещи? И не само че губиш часове в чакане на опашката, а си получаваш поръчките със закъснения от близо 1 месец?! Цената им, локацията или кое ви е привлякло?

# 206
  • Sofia
Цената им, локацията или кое ви е привлякло?

Мен лично – това, че са единствената останала фирма, която мога да използвам.
От GabCo се отвратих преди време; Gabieli така и не ги пробвах, поради лошите отзиви за тях тук, в темата.
На мен не ми пречи, че има закъснение при GGBG, тъй като, предвидливо, не правя поръчки по това време на годината. Приключих с онлайн пазаруването от чужбина още през ноември.
Иначе, до момента не съм имала никакви проблеми с GGBG, пу-пу. Simple Smile Само суперлативи за тях мога да изкажа.

# 207
На първо място локация и това, че раздават всеки ден без неделя. От обслужването също съм доволна. Километрични опашки - да, има ги, но нямах нищо спешно сред 11-те пакета, които имах. Е, като ми свърши пудрата, реших, че не мога да чакам повече и се редих и аз на опашка Laughing Но не им се сърдя, не се дразня, влизам им в положение. Това, въпреки че имам една затрита пратка към този момент и чакам да съдействат Simple Smile Просто ги харвесвам.

Преди това бях клиент на Габко, но раздаването само в определени дни ме отказа от тях. Като локация не са ми особено удобни също.

# 208
От чисто любопитство към поръчващите с гбг или там както се казва: кое ви кара да ползвате услугите им?
Ползвах ги почти 4 години и до сега не е имало такова чудо - чакане, забавяне. Преди бях клиент на Габко за около 4 години - ами не ми е удобно това раздаване само в два дни и то единия винаги е в моето работно време.  Освен това GGBG имат по-точно проследяване на пратките, спомням си че съм звъняла на Габко да си издирвам пратки, които по тракинг са получени, а те твърдяха че нямат такава пратка... В интерес на истината и там преди Коледа съм чакала на опашка, макар и не два часа като сега...

# 209
  • София
Аз съм ползвала Габко, драми и проблеми не съм имала.
Минах на GGBG заради по-удобна локация, раздаване на пратки всеки ден, по-бързо транспортиране.
Последните пратки доста ги почаках, проявих разбиране и търпение, но чашата преля, когато заявих доставка до вкъщи, звънна ми куриер, че е пред нас, и в момента, в който се обувах, за да изляза, звънна пак и се извини, че пратките са при колегата му и до час ще дойде той. И ни вест, ни кост. Успях да се свържа с тях и въпросът се разреши, но търпението ми се изчерпва, когато някой излъже така нагло.
За щастие, си получих пратките. Сега тръпна какво ще стане след НГ, защото имам пътуващи пратки, които по една или друга причина не успяха да стигнат офиса на GGBG преди последния им курс от UK.
Само да вметна, че поръчвам напоследък от САЩ до Германия с Амазон. Много удобно и досега само 1 пратка имаше т.нар. import fees.

Общи условия

Активация на акаунт