От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 327
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Супер. Свършиха дните с английско пазаруване

Общо взето е замиращ бизнес с УК ако остане така.

Вероятно не за дребни пратки. Я някоя друга тениска, книга...

Но доста хора от чуждестранни форуми с които общувам не им се занимава да плащат данък отгоре за неща от UK, които преди това да си ги набавят е било нещо тривиално.
Поне при тях освобождаването е лесно и държавата не ги затруднява. Не е като при нас, хем да ти искат, хем да те правят на идиот с малоумните им процедури дето и те не знаят какво правят понякога.
Така че при нас е тотал щета на две нива.
Ходи го разправяй това на бумърите от жълтите павета дето си записват паролите за пощата на джобен тефтер.

# 241
Ходи го разправяй това на бумърите от жълтите павета дето си записват паролите за пощата на джобен тефтер.

Законите отдавна не се правят от бумъри.
Да не говорим, че най-често милениумите реват за хакнат профил по сьоцялките

# 242
Получих меищйл за пратка на мое име до офис в Пловдив а аз такова нещо не съм правила!! Писах им, че не е моя но съм притеснена! Какво се случва и да не ме гонят, че дължа ДДС за нещо, което никога не съм поръчвала!!!
Не разбирам от кой сте получила мейл, но ако е от някой от превозвачите най-вероятно е сгрешено ID.

Като казахте Франция,  от Италия защо няма такава услуга ?

Връщали ли сте някаква стока на търговец с някой от превозвачите ?
Връщала съм безжична прахосмукачка с Габиели, излезе ми 10 паунда, които после Амазон ми възстановиха.
От Италия има превозвач, но е скъп и нередовен.
А във Франция мисля, че проблема е в местните им куриери. Там се губят много пратки, за които после се обвиняват превозвачите. Но е факт, че там никой не прокопса.

# 243

Законите отдавна не се правят от бумъри.
Да не говорим, че най-често милениумите реват за хакнат профил по сьоцялките

Звучи по скоро като зумър

# 244
  • София
И аз получих мейла на Габиели. Слава богу, големите ми поръчки вече заминаха около Коледа и няма да имам проблеми с тях. За съжаление обаче имам няколко пратки в склада в Лондон заради забавени доставки, пак покрай празниците и почивните дни - списания, повечето от абонамент, който прекратих, плюс разни от ибей поръчвани за 1-2 паунда. Чакам и книги пак от ибей, плюс дънки от специализиран сайт за високи хора, които са за подарък и не мога да намеря подобен сайт в България, откъдето да поръчам.
Много ми е объркано, но би трябвало ДДС на всичко това да е платен, тъй като са поръчвани преди 31.12, а и са на много ниска стойност. Естествено, за в бъдеще силно ще огранича поръчките си оттам.

# 245
И на мен ми е малко объркано. Най-вече това, че се казва, че мито няма да има но ще има ДДС. А на един от документите долу пише, че сме съгласни да платим всичките суми по "мито, ДДС и акциз при вземане на пратката".

Та, ще видим де. Чакам си една пратка за 20 паунда от Амазон, днеска е дошла в склада им. Ще видим колко занимавка и най-вече колко допълнително ще си излиза отгоре и най-вече ще се ограничим от там да пазарим. Няма как.
И предполагам Габиели ще намалят курсовете си от 2 пъти в седмицата на един.

А да попитам за тия от САЩ дето са поръчвали с онази фирма (не помня коя беше, май че ГГБГ?) там абсолютно същите неща ли се правят?
Любопитно ми е, защото то едва ли не да пазариш от Англия ще е все едно да пазариш от САЩ. И идва момента в който почва човек да се пита за какво беше цялата дандания за онова търговско споразумение?

# 246
  • София
Те пък, с това ДДС, сякаш досега не плащахме ДДС за същото. Значи би трябвало да плащаме 2 пъти един и същи данък.

# 247
За рибата изглежда, при търговия със съюза не виждам предимства Simple Smile

# 248
За рибата изглежда, при търговия със съюза не виждам предимства Simple Smile

Да, то май цялата дандания за това си беше. А ще кажат че едва ли не няма сума ти риба нагоре по скандинавските страни.

А бе както си говорихме с един приятел, тъй като много искаха англичаните да се махнат от ЕС, ЕС трябваше да им каже да се спасяват и никакви споразумения и едно голямо довиждане.

Та така де. Amazon.de и ebay.de съм ги ползвал двата сайта през изминалата година не повече от 5 пъти, ама явно се очертава да стана редовен купувач от там.

# 249
Защо подписвате декларация за преставляване пред АМ без да знаете какво точно се крие зад това?

# 250
Защо подписвате декларация за преставляване пред АМ без да знаете какво точно се крие зад това?
Обяснете ни какво точно се крие, моля (от постовете ви личи, че сте компетентен в тази област) Blush
Можете ли и да ни обясните защо се получава двойно данъчно облагане, щом ще дължим ДДС? Веднъж го плащаме на английския търговец и втори път на митница?! Confused

# 251
Обяснете ни какво точно се крие, моля (от постовете ви личи, че сте компетентен в тази област) Blush
Можете ли и да ни обясните защо се получава двойно данъчно облагане, щом ще дължим ДДС? Веднъж го плащаме на английския търговец и втори път на митница?! Confused

Плащате на английския търговец, защото пращате на адрес в УК.
Втори път ще се плаща 20% ДДС за вноса в България, който няма как да се скрие

# 252
  • Варна
Здравейте,
Пазарувам предимно от сайтове и ибей в UK. Ползвах превозвач, който ми изпрати имейл, че във връзка с брекзит спира да използва адреса в ЮК.
Чета, че няма да има мито, но ДДС? Доста успешни покупки имах, сега май по лесно ще е от щатите да поръчвам.

# 253
Честита Нова година, здраве и радост Ви желая! Успешни покупки и нормалното им предвижване без проблеми.

Оптимист съм. Пазара празно не търпи, та с времето ще има варианти, които да ни помагат да задоволяваме желанията си.

Вчера ме стегна шапката и отидох до ггбг следобед. Имаше към 20 човека на опашка. 4 момчета обслужват вътре. Върви сравнително бързо опашката. Някои излизат бързо и им намират лесно нещата, при други като моето падна 5 минутно търсене. Взех си всичко, включително и от курс 791.
Затрупан им е склада, отвън до входа  седи неразтоварен групаж с няколко автомобилни гуми отгоре, та някой ако си чака гуми да знае, че са му дошли, както и неразтоварен камион, с много големи кашони, доста изглеждаха като кашони с телевизори, монитори и техника.
За след Нова година момчетата в склада не знаеха нищо, казаха само, че ще продължат да имат курсове, но за първия не е уточнена датата.
Другото, което разбрах е, че в момента издават само от склада и имат един техен разносвач, който е ясно че много малко неща може да разнесе.

# 254
Някой с пратка за последния курс на GGBG /29.12/ да е получил мейл, че пратката му е натоварена и е тръгнала?

Общи условия

Активация на акаунт